România se schimbă! Ia și tu noile principii în viața ta profesională!

În ultimele zile am trăit una din cele mai frumoase experiențe din viața mea. Pentru prima oară, am văzut o Românie unită, o Românie flexibilă, o Românie capabilă să păstreze o direcție și să se concentreze pe același scop unic. Am fost la proteste în majoritatea serilor și sunt sigură că nu voi uita niciodată furia, dar în același timp și entuziasmul pe care le-am simțit acolo. Deși eram peste 300.000 de oameni în Piața Victoriei, efectiv am avut sentimentul că am o mulțime de lucruri în comun cu fiecare persoană care se afla acolo. Oameni creativi, oameni cu caracter si cu verticalitate. Aceasta este România în care îmi doresc să trăiesc în continuare! Aceasta este România în care vreau să rămân!

Dincolo de aspectele politice și de infecția generală din cadrul actualului Guvern, aș vrea ca în acest articol să-ți atrag atenția asupra unor lucruri importante: Schimbarea care a avut loc spontan în mentalitatea noastră, trebuie neapărăt aplicată și menținută în toate zonele din viața noastră. Și aici mă refer, bineînțeles și la cariera ta. A fost și este în continuare extraordinar ce se petrece în stradă cu noi, însă haideți să extindem acest comportant profund civic și către ariile care pot ridica România cu adevărat la următorul nivel:

Romania luminilor

1) Aseară la Guvern a fost o echipă unită de peste 300.000 de persoane. În țară peste 600.000. La tine la birou cum stă situația? 

Am fost martoră la clipe minunate în fiecare seară. Cum ar fi momentul de la ora 22.00 când într-o mulțime imensă de oameni s-a făcut liniște și am cântat împreună imnul la unison. Ca să nu mai zic despre momentul luminilor aprinse de aseară. Ideea e simplă: Sute de mii de oameni se pot concentra în același moment pe același obiectiv măreț. Sute de mii de oameni pot lupta împreună pentru același scop. Este o lecție pe care și tu trebuie să o preiei pentru echipa în care lucrezi. Câți sunteți acolo? 2? 5? 10? 30? 100? În orice caz, un număr mult mai mic decât am fost în stradă în fiecare seară. Ai reușit să te sincronizezi cu sute de mii de persoane. Adu-ți aminte de aceste momente când simți că în echipa în care lucrezi, fiecare trage în altă direcție. Aprindeți lanternele în același moment. În aceeași direcție. 

2) Au fost seri și nopți extrem de friguroase. Temperaturi sub 0 grade. Am simțit cuțite în degetele de la picioare. Ne-au înghețat mâinile. Am simțit cum ne piere vocea. Ne-am îmbolnăvit. Și a doua zi ne-am întors tot acolo. 

Indiferent de condițiile meteo, nu am renunțat. Am fost seară de seară în stradă. Chiar dacă poate am simțit la un moment dat că ne lasă condiția fizică. Am vrut să rămânem uniți și să nu cedăm. Și am reușit! Dacă ai putut să fii atât de devotat cauzei acum, rămâi la fel de devotat tuturor principiilor profesionale în care crezi. Trecem prin foarte multe obstacole în carieră și poate de multe ori tindem să cedăm. Și cedăm în condițiile multe mai ușoare decât au fost cele din zilele acestea. Data viitoare când simți nevoia să renunți, adu-ți aminte că ai stat neclintit noapte de noapte în Piața Victoriei și că vei rămâne acolo indiferent ce s-ar întâmpla.

3) Poate părinții tăi sunt fani Dragnea. Poate ai prieteni apropiați care ți-au spus că ești un idiot că te duci în stradă în fiecare noapte. Poate șeful tău este membru PSD. Și cu toate astea, nu ți-a păsat. 

Pur și simplu ai crezut atât de mult în principiile tale încât nu te-a mai interesat ce opinii ar putea avea oameni apropiați din viața ta. Ai trecut peste cuvântul lor și nici măcar nu te-a afectat acest dezacord. Te-ai dus noapte de noapte pentru că ai crezut în valorile și în idealurile tale! Ai încetat să mai preiei opinia celor din jurul tău și ai mers all in pe propria ta opinie. Nu te-ai mai lăsat influențat de nimeni. Cum ar fi să împrumuți această tenacitate în viața ta profesională? Cum ar fi ca atunci când cei din jurul tău nu cred absolut deloc în tine, tu să le spui, de acum încolo: “Nu-mi pasă. Eu merg mai departe. Până la capăt.” Câte visuri crezi că ai putea să duci la îndeplinire cu această atitudine?

Vom lupta până la final! Dar haideți să nu luptăm doar în Piața Victoriei. Haideți să ducem ceea ce am învățat în stradă către toate domeniile care pot face România mai puternică!

Să fim o echipă cu adevărat! 

Să nu renunțăm niciodată!

Să nu ne împiedice nimeni și nimic atunci când chiar credem în ceva!

Vă mulțumesc tuturor celor din Piața Victoriei pentru lecțiile pe care mi le-ați oferit! Vă respect și iubesc România pe care mi-ați arătat-o!

Comments