3 idei ca de data asta să-ți îndeplinești obiectivele stabilite pentru noul an

Anul 2017 abia a început și sunt sigură că înainte să se termine 2016 ți-ai făcut în cap sau chiar ai scris pe o foaie o listă de obiective pentru a doborî toate propriile recorduri de performanță pe toate planurile. Poate ți-ai propus să:

- Ai un job mai bun care să-ți aducă mai multe venituri

- O creștere salarială la actualul job

- Obținerea unei promovări în compania unde lucrezi

- Dezvoltarea unor noi competențe și abilități profesionale

- Îndreptarea către propria afacere

- Mai multe călătorii

- Mai puține kilograme

- Mai puține țigări sau deloc:)))

- Un stil de viață mai sănătos

- Îmbunățirea relațiilor de cuplu sau cu prietenii tăi

- Renunțarea la relațiile toxice care îți fac rău acum

- Apropierea față de familia ta

Etc….

Indiferent de obiectivele propuse, trebuie să fiu un pic rea de la început și să-ți reamintesc că, în mare, obiectivele tale rămân la fel an de an. Înainte de Revelion, îți juri că de la anu’ vei schimba totul în viața ta. Că vei deveni cea mai bună versiunea a ta. Probabil că și devii, însă ce ne facem cu lipsa de motivație care apare după petrecerea de Anul Nou? Ce ne facem cu: “Lasă, săptămâna asta oricum e așa de refacere după sărbători, de săptămâna viitoare mă apuc serios de treabă.”?

Și nu, nu vreau să spun că prima săptămână e adevărata problemă. Vreau să spun că ea este doar începutul pentru veșnica procrastinare care urmează. Așa că încearcă să te ții de următoarele trei idei pentru ca de data asta, anul 2018 să te găsească cu un 2017 sfârșit într-un mare fel:

2017

 

 

 

 

 

1) Obiectivul cel mai important nu este cel pe care trebuie să-l lași la final. Este cel la care trebuie să lucrezi în fiecare an. Definește de la bun început care este obiectivul principal al acestui an și implicit cel mai complicat de îndeplinit. Acesta este cel pe care trebuie să ți-l amintești zilnic și în niciun caz să-l lași la final. Toate revistele spun că trebuie să-ți lipești pe o oglindă lista de obiective. Eu cred că ar trebui să te limitezi doar la acest mare scop al anului. Pentru că dacă le vei trece pe toate, te vei limita mereu să le rezolvi pe cele ușoare. Iar spre final te vei consola cu gândul că ai soluționat peste 50% din ce-ai trecut pe lista aia. Așa că limitează-te la a te lăsa urmărit de cel mai dificil obiectiv. În felul acesta te vei ambiționa mai mult. De asemenea, este foarte important ca zilnic să mai faci un pas care să te conducă la un succes final.

2) Obiectivele medii ca dificultate ar trebui să le poziționezi deja în timp. De exemplu, dacă ai ca target să slăbești 10 kg, nu ar trebui să-ți setezi asta până la finalul anului. Folosește-te de un alt eveniment care urmează în curând. Să slăbești 10 kg până mergi la mare, este mult mai justificat și te poate impulsiona mai bine. Dacă ți-ai planificat să vizitezi trei capitale anul acesta, cred că deja este cazul ca la următorul salariul să cumperi biletele de avion pentru prima dintre ele. Vrei o mărire de salariu? Deja planifică-ți ce ai de făcut pentru a o putea cere în primul trimestru al acestui an. Obiectivele medii necesită acțiune imediată, într-o perioadă scurtă din timp.

3) Obiectivele mai simplu de îndeplinit, ar trebui să le rezolvi din zbor, în mod spontan. De exemplu, dacă ți-ai propus să mergi mai des la cinema anul acesta și să te uiți la mai puține filme de pe torrente, nu este cazul să planifici asta cu o mie de ani înainte. Pur și simplu, astăzi după ce pleci de la birou, sună-ți un prieten și invită-l la cinema. Dacă vrei ca anul acesta să începi să te îmbraci mai frumos, e momentul potrivit ca sâmbăta asta să-ți achiziționezi prima piesă vestimentară care să te conducă la această schimbare. Obiectivele ușoare nu au niciun farmec dacă le programezi cu mult timp înainte. Îndeplinirea lor îți aduce ieșirea din rutină. Iar ieșirea din rutină te va motiva pentru a bifa până la final de an toate obiectivele medii și bineînțeles, marele scop al acestui an:)

Rețeta finală? 

- Îndeplinește zilnic un obiectiv mic în mod spontan

- Planifică-ți trimestrial un obiectiv mediu

- Amintește-ți zilnic de scopul măreț al anului și muncește constant pentru a-l atinge!

Mult succes! Sper ca 2017 să fie cel mai bun an din viața ta!

Comments