5 idei pentru a obține un interviu în cadrul târgului Angajatori de TOP

12744013_865339290243202_422087182480892811_n

Știi deja că pe 25 și 26 martie are loc cel mai mare târg de joburi din București, respectiv Angajatori de TOP . Sunt sigură că deja ți-ai rezervat timp liber pentru a merge la Sala Palatului în aceste două zile. Și primul pas ca să-ți asiguri participarea este să-ți downloadezi CV-ul barecode: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti.

Scopul acestei participări este bineînțeles, oportunitatea găsirii unui job potrivit pentru momentul actual. Prin urmare, în acest articol vom discuta despre 5 idei pentru a-ți maximiza șansele de a obține un interviu în cadrul Angajatori de TOP.

1)      E momentul oportun să aduci niște îmbunătățiri CV-ului tău.

E posibil ca de foarte mult timp să nu-ți mai fi reactualizat CV-ul sau poate ai făcut-o, însă nu ai avut succes cu această versiune. Așa că ar fi bine să arunci o privire peste aceste articole și să-ți refaci CV-ul încă de pe acum pentru a te diferenția față de ceilalți participanți la târg:

- Ce să scrii la “Obiectiv” în CV

http://www.desprejoburi.com/index.php/2015/02/17/ce-sa-scrii-la-obiectiv-in-cv/

- Cum se completează corect secţiunea de abilităţi în CV

http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/03/03/cum-se-completeaza-corect-sectiunea-de-abilitati-in-cv/

- Cum să faci un CV interesant de parcurs în doar 5 secunde?

http://www.desprejoburi.com/index.php/2013/11/13/facem-un-cv-interesant-de-citit-in-5-secunde/

* Pentru CV-urile cu experiență 0, vă rog accesați: 

http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/12/16/ce-scrii-in-cv-daca-nu-ai-deloc-experienta/

Consilierii de la CV Experts îți pot oferi, de asemenea, un sfat foarte bun în legătură cu calitatea CV-ului tău. Îți recomand să le vizitezi standul înainte de aplicare.

2)      Cum participi la târg?

Accesul la târg se desfășoară pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare și modalitatea de aplicare la joburile de la târg, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Dacă te-ai decis să participi, fă-ți chiar acum un cont pe http://www.hipo.ro/, în cazul în care nu ai deja unul. Completează-ți acolo datele personale și experiența de muncă. Apoi, vei putea genera un CV Barcode pe care îl poți printa într-un singur exemplar. CV-ul Barcode poate fi utilizat pentru a aplica la toate pozițiile deschise în cadrul Angajatori de TOP, fiind înregistrat la stand și salvat în baza de date a companiilor participante la târg.

3)      Studiază dinainte ce oportunități de carieră există.

Asta va exclude din start situația penibilă în care vei ajunge la standul unei companii și îi vei întreba: “Ce joburi sunt disponibile pe la voi?” Este necesar să te documentezi asupra listei de joburi oferită de companiile care vin la Angajatori de TOP. Aici ai link-ul: http://goo.gl/FIC4oQ. Filtrează în funcție de domeniul tău de activitate și de nivelul experienței. Apoi ar fi perfect să-ți notezi undeva exact care sunt joburile ce te interesează cel mai mult.

12718335_10153490384192297_3311217028703156566_n

4)      Participă la workshop-urile companiilor de care ești interesat.

Majoritatea firmelor participante la târg vor organiza și câte un workshop de carieră la care te poți înscrie. Ar fi perfect să arunci o privire de pe acum peste agenda cu tematici pentru a alege unde dorești să mergi. De aici poți afla foarte multe informații legate de așteptările companiilor de la viitorii candidați . Un punct în plus va fi că poți să descoperi lucruri precum:

-          Proiectele aflate în desfășurare și la care poți deveni și tu implicat o dată ce te angajezi

-          Detalii despre mediul de lucru și echipa din care este posibil să faci parte

-          Oportunitățile de învățare și de promovare în cadrul companiei

Aici ai un link cu lista tuturor workshop-urilor la care poți participa în cele două zile: http://goo.gl/eqpcPF

5)      Interacțiunea este cea mai importantă

Ți-ai reactualizat CV-ul, ai participat la workshop-uri, ai aflat ce așteptări au angajatorii. Acum este momentul să intri în legătură directă cu ei. Ce sfaturi am în acest sens?

-       După cum ți-am spus deja, nu este cazul să intri în discuție cu toată lumea doar pentru a întreba ce joburi au. Alege încă de la început companiile care te interesează în mod special

-       Fii cât mai relevant. Arată că deja te-ai interesat cu privire la joburile pe care le au disponibile și când vine momentul de a discuta despre o anumită oportunitate, întreabă specific despre poziția pentru care dorești să aplici.

-       Încearcă să evidențiezi faptul că ai căutat fix acest job și scoate cumva în relief câteva aspecte mai personalizate legate de această poziție. Majoritatea candidaților vor proceda fix cum ti-am spus să nu o faci. Respectiv, se vor seta pe întrebarea: “Și ce joburi aveți?” Dacă tu vei fi foarte specific, bingo! Deja le-ai atras atenția și ți-ai maximizat șansele să fii invitat la un interviu.

So…acum e momentul să începi cu primul pas. CV-ul tău. Iar apoi, înscrie-te cât mai repede pe: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti. Downloadează CV-ul tău barecode de pe www.hipo.ro. Ne vedem acolo!

Comments