Pentru Tudor. Pentru #Colectiv. Pentru România performanței.

TudorTudor a fost încă din copilărie idolul meu. Putea desena lucruri pe care eu nici măcar nu reușeam să le observ. În timp ce eu mă chinuiam să fac un copac să semene cu un copac, el reușea să facă o întreagă poveste din creion. Asta nu era tot. În timp ce eu încă lucram la copac, el lua chitara și cânta o melodie nouă pe fundal. Melodie pe care o învăța pe loc. Iar când eu îmi terminam zbârcitura de pom, el avea deja un cântec nou și un desen pe care l-aș fi pus în ramă. Dar nu d-asta era idolul meu. Ci pentru că după toate astea mereu îmi spunea: “Nu e mare lucru ce-am făcut. Mâine o să-mi iasă mai bine.”

E idolul meu pentru că mereu s-a ținut de cuvânt. Au trecut mai mult de 20 de ani de la primele cântece și desene. Mai mult decât 20 de ani în care mi-a arătat că în fiecare zi în care se trezește, o face pentru a fi tot mai bun.

Tudor Golu este chitaristul formației Axial Lead. Un artist grafic și animator 2D/3D foarte bun. Verișorul și idolul meu dintotdeauna. Victimă a marii tragedii din club Colectiv. În stare gravă la Spitalul Universitar. Și autor al videoclipului melodiei “The day we die”. Iar eu sunt foarte mândră de el.

Tudor și toți ceilalți tineri care au fost răniți sau care au murit în incediu sunt oamenii performanței. Oamenii care în fiecare zi se trezesc cu gândul ca astăzi să fie mai buni decât ieri. Oamenii care au rămas în România pentru că au sperat că și ceilalți vor gândi ca ei.

Tudor e exact tipul care după ce îți livrează un proiect ce te va lăsa cu gura căscată, iar tu îi vei mulțumi entuziasmat, el îți va promite că data viitoare o va face mai bine ca acum. Iar când acea următoarea ocazie va veni, fii sigur că se va autodepăși. Pur și simplu, i se pare normal să fie așa. 

32 de oameni ca Tudor au murit în Colectiv. Peste 150 de oameni s-au oprit acum din drumul lor către a face o Românie a performanței și așteaptă tăcut în spitale deznodământul luptei. Iar Tudor și-a lăsat o grămadă de proiecte neterminate care îl așteaptă acasă. Pentru că el nu e genul care lasă lucrurile baltă, să știi. Se va întoarce și o va face mai bine ca data trecută. 

Dar știi care e problema? Că voi cei care stați frumos în jilțurile voastre din Parlament și Guvern nu gândiți ca Tudor. Pentru voi, tot ceea ce contează este ca la finalul zilei de astăzi să aveți în buzunar mai mulți bani furați decât ieri. Pentru el, contează ca în fiecare seară să fi oferit mai mult decât ieri. Performanțele voastre se măsoară în bani uitați prin sacii din dulapuri sau autorizații de funcționare date pe atenții. Pentru el performanța se măsoară prin autodepășire zilnică.

Și știi care e adevărata problemă? Că ordinarii ăștia nu o să gândească niciodată ca Tudor. Am obținut niște demisii. Dar 32 de oameni au murit, mulți alții sunt în spital, iar Tudor nu se mai trezește de vineri.

Asta e problema.

Dar Tudor se va trezi pentru a face ceea ce știe cel mai bine: Să devină în fiecare zi un om mai bun. 

Sper ca atunci când el se va trezi, voi să nu mai fiți aici.

Pentru ca nu meritați să-l conduceți pe Tudor. Pe niciun om rănit în incendiu. Pe niciun om care a murit în Colectiv.

#LuptăTudor

Comments