Cum să interacționezi eficient cu recrutorii la Angajatori de TOP pe 22 și 23 octombrie

Săpămâna aceasta, vineri și sâmbătă în Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri va avea loc cel mai mare târg de carieră din zona de Vest a țării. Peste 50 de angajatori vor fi prezenți și îți pun la dispoziție multe oportunități de a face un pas înainte în cariera ta. Dintre angajatorii prezenți, putem menționa: Accenture, Alcatel-Lucent, Atos, Continental, Kaufland, Lidl, Microsoft, Rapid SolutionSoftware, Yazaki si mulți alții. Lista completă o regăsești aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/companii_participante

Bineînțeles, pe 22-23 octombrie adică joi și vineri, cel mai mare târg de carieră din România, va fi prezent și la București:).  Așa cum ai aflat deja într-un articol publicat pe blog săptămâna trecută, peste 100 de angajatori vor veni la Sala Palatului, cu scopul clar de a oferi celor mai bine pregătiți candidați, peste 4.000 de joburi! Aici vei regăsi toată lista care conține companiile participante: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti

Vizual-ADTCe trebuie să faci pentru a-ți maximiza șansele de a obține un job imediat după încheierea Angajatori de TOP 2015?

1)      Interesează-te încă de acasă!

Evită să te duci total nepregătit/ă, pe principiul: “Mă duc să văd ce e pe acolo.” Gândește-te în felul următor: Majoritatea, din păcate, vor pleca pe această idee. Poate vor aglomera standurile angajatorilor, într-un mod inutil, doar ca să observe ce se întâmplă. E ca și cum te duci la cumpărături fără a știi exact ce să cumperi. Și știi de obicei ce se petrece în acest caz? Mereu te întorci acasă cu lucruri de care nu ai nevoie. În cazul târgului de carieră, s-ar putea să pierzi exact șansa de care ai nevoie acum. Așa că orientează-te chiar din această clipă cu privire la:

Dacă ești student sau te găsești la un nivel de carieră entry level:

-          Care sunt programele de internship disponibile. Aici găsești aceste informații: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/cautajob/Internship/Bucuresti/

-          Care dintre companii oferă oportunități pentru nivelul de experiență entry-level. Alege-ți domeniul de activitate de aici și informează-te asupra posibilităților de carieră potrivite pentru tine acum: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti

E bine să știi deja că peste 50% dintre oportunitățile de joburi sunt dedicate candidaților entry level și 5% dintre pozițiile de la Angajatori de TOP București sunt programe de internship & trainee.

De asemenea, dacă ești la un nivel middle sau chiar senior, este și mai important să pleci de acasă foarte bine pregătit, pentru că în mod evident și pretențiile angajatorilor pentru un astfel de nivel de experiență este mai mare. Aruncă o privire aici și notează-ți cu atenție toate oportunitățile potrivite: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti

28% sunt poziții middle-level, iar 18% sunt poziții senior-level pentru profesioniștii cu peste 5-7 ani experiență.

În ceea ce privește departamentele în cadrul cărora există poziții disponibile, cele mai multe oportunități de carieră se regăsesc în IT/tehnic și inginerie. Peste 18% dintre joburile deschise sunt în aceste departamente. Însă de asemenea, există foarte multe poziții deschise în departamente precum: Financiar&Contabilitate, Relații cu Clienții, Vânzări, Achiziții, Marketing, Administrativ, Taxe & Audit, Juridic, Logistică, Producție etc.

2)      Cum să participi la târg

Accesul la târg se desfășoară pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare și modalitatea de aplicare la joburile de la târg, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Dacă te-ai decis să participi, fă-ți chiar acum un cont pe http://www.hipo.ro/, în cazul în care nu ai deja unul. Completează-ți acolo datele personale și experiența de muncă. Apoi, vei putea genera un CV Barcode pe care îl poți printa într-un singur exemplar. CV-ul Barcode poate fi utilizat pentru a aplica la toate pozițiile deschise în cadrul Angajatori de TOP, fiind înregistrat la stand și salvat în baza de date a companiilor participante la târg. O dată ce îți vei descărca CV-ul Barcode, vei intra automat în cursa de câștigare a unui Iphone 6, prin tragere la sorți:)

13)      Interacționează!

Ne plângem de foarte multe ori de faptul că online-ul ne-a “furat” oportunitatea de interacțiune fizică. Uite că Angajatori de TOP este un eveniment fizic în epoca virtuală. Ai toate șansele în lume de a face acum, ceea ce prin internet nu poți.

 

Care sunt sfaturile mele în acest sens?

-          Fii direct. Dar concis și foarte specific. Te interesează o anumită poziție? Încearcă să pregătești un discurs de aproximativ trei minute despre ceea ce consideri că te califică pentru acel post. Ți-a ieșit? Ei bine, acum fă-i un rezumat, astfel încât să se încadreze într-un minut. Ai reușit? Scoate ideile principale și rămâi cu maximum 30 de secunde. Sună dificil? Privește partea bună. Ai nevoie de doar 30 de secunde pentru a atrage atenția angajatorului în următoarea perioadă.

-          Nu te apuca să vorbești cu reprezentanții companiilor de care nu ești interesat. Foarte mulți sunt tentați să facă un fel de research pe piață. Cumva speră să fie ofertați de către cât mai multe companii. Sugestia mea este să țintești la sigur din prima. Alege angajatorii potriviți pentru tine și concentrează-te pe ei.

-          La finalul discuției cu angajatorul, ar fi bine să încerci a stabili o dată de întâlnire/interviu:) Nu uita scopul pentru care te-ai dus la acest eveniment!

Dar primul pas, rămâne partea de CV. Fă-ți contul, pune-ți la punct CV-ul și caută companiile în care visezi să lucrezi: http://www.hipo.ro/

Comments