De la inginer la inginer: Despre cum sa faci cariera in infrastructura IT la Cegeka

Ce_EN_logo_CMYKDupa cum stii deja, marti am avut un Guest Post cu Arabela si Georgian, de la Cegeka. In acest articol, ei ti-au povestit mai multe despre mediul de lucru Cegeka, proiectele existente pe partea de dezvoltare software si bineinteles, metodologiile folosite de catre ei. Daca nu ai apucat sa citesti aceasta postare, o gasesti aici: http://goo.gl/3Jd3Nm

Asa cum ti-am promis atunci, astazi revenim cu un alt Guest Post. Bogdan Ghiculescu, inginer in infrastructura IT  la Cegeka, iti povesteste mai multe despre cum a ales aceasta companie, ce a facut in ultimii 5 ani aici si de ce ai lua si tu in considerare sa-I devii in curand coleg:)

Data trecuta a fost “De la programator la programator”. Acum discutia se muta “De la inginer la inginer”.

Te las cu Bogdan:)

poza“Lucrez de peste 5 ani in cadrul companiei Cegeka ca inginer in infrastructura IT.  In tot acest timp mi-am pus de nenumarate ori intrebarea daca nu ar fi momentul potrivit unei schimbari de peisaj, iar de fiecare data am realizat ca nu exista un motiv pertinent pentru a face aceasta schimbare. Un mediu de lucru dinamic, alaturi de niste colegi extraordinari, fata de care am legat prietenii,  si in special provocarile tehnice cu care m-am confruntat, mi-au trasat foarte clar decizia.

Colectivul, in intregimea sa, reprezinta totusi un punct forte al acestei companii. De la tehnicieni pana la conducere, nu am intalnit o persoana, fie ea din Romania sau din Belgia, care sa nu aiba o atitudine pozitiva si dorinta de a-si ajuta colegii sau de a depasi o problema impreuna. Aspect, pe care din pacate, nu pot spune ca l-am intalnit sau auzit in alte companii. Managementul, la randul sau, in toti acesti ani petrecuti in cadrul companiei, a dat dovada de respect, integritate si trasparenta. Sefii intelegand ca este mai important sa fii om in detrimentul oricarui alt obiectiv.

Din punct de vedere tehnic, activitatea poate parea complicata la inceput. Sunt necesare cunostinte dintr-un spectru larg de tehnologii Microsoft, Vmware, Citrix, Symantec si SAN care, in combinatie cu procesele interne si numarul mare de clienti, pot crea iluzia unui mediu riguros si dificil. Iluzie ce va fi usor indepartata tocmai prin atitudinea colegilor de a explica si a ajuta.

Astfel, diversele proiecte atribuite, vor fi o oportunitate de a invata, de a progresa.

Proiecte ce pot include audituri asupra infrastructurilor clientilor sau asupra unor potentiali clienti, la nivel general, pe toata infrastructura sau la nivel granular, audituri pe mediul virtual, storage, backup etc. Analizarea rapoartelor de performanta, implementari, configurari sau upgrade-uri executate pe oricare dintre tehnologiile mentionate mai sus si nu numai. Situatiile delicate necesitand in permanenta o a doua pereche de ochi, care, cu o cultura tehnica  diferita, ar putea aduce un aport considerabil echipei.

In aceste conditii, posibilitatile de crestere sau avansare sunt la indemana oricui doreste sa invete, sa progreseze si sa accepte o critica constructiva.”

Bogdan Ghiculescu

Sper ca acest Guest Post sa te ajute pentru a intelege mai bine cum se lucreaza pe partea de infrastructura in Cegeka. Mai multe despre joburile disponibile acum găsești aici: http://jobs.cegeka.ro/. Sunt sigura ca mai ai multe intrebari de pus si tocmai de aceea, te invit sa le trimiti prin intermediul sectiunii de comentarii de mai jos. Bogdan iti va raspunde:)

Comments