Povestește-mi despre primul tău job

Hai să vorbim astăzi despre primul tău job. Ce spui? Mi-ar plăcea să-mi povestești:

first-job

- Cum te-ai gândit să-l obții?

- În ce mod ai aplicat? Sau la cine ai apelat pentru a-l obține?

- Cum a fost interviul?

- Descrie-mi un pic feelingul pe care l-ai avut când ai aflat că ești alesul/aleasa

- Când s-a întâmplat asta?

Dar mai ales…..Ce ai învățat de la primul job:) 

Pentru că știu că o informație nu se obține așa ușor, o să încep eu cu primul meu job:)

1) Nu m-am gândit să-l obțin. Îmi plăcea foarte mult să scriu în liceu, obișnuiam să câștig cam toate concursurile la care participam pe categoriile eseu și proză. Prin urmare, o prietenă care era pe vremea aceea Redactor Adjunct la Curierul de Vâlcea, m-a chemat la o probă:)

2) Nu am dat interviu. Am fost trimisă direct la o lansare de carte, de unde urma să fac trei recenzii pentru cele trei cărți lansate în ziua aceea. Deadline-ul? În două zile:))) A fost ok, am trecut testul:)

3) Îmi amintesc că am plecat de la sediul Curierul de Vâlcea foarte abătută în momentul în care am aflat că am fost acceptată. Ce am simțit? Eram profund nefericită. Aveam 17 ani și abia începea vacanța de vară. Pe mine mă așteptau 8 ore de muncă pe zi. S-a întâmplat prea repede ceva pentru care nu am fost pregătită.

4) În 2007 s-a întâmplat asta.

5) Ce am învățat de la primul meu job? 

- Banul muncit se cheltuie ușor:))) La 17 ani toate veniturile se duc pe haine și ieșiri în oraș.

- Am avut un mare privilegiu. Mi-am dat seama mai târziu că ocazia mea de a avea un post de redactor la o vârsta atât de fragedă m-a ajutat foarte mult să mă maturizez și să apreciez ceea ce mi se oferă.

- E greu să răzbești singur. Acolo am cunoscut-o pe Ana, o tipă super cu care m-am împrietenit foarte repede și recunosc că m-a ajutat enorm.

- Timpul liber devine mai prețios atunci când îl transformi în lucruri valoroase de pe urma cărora beneficiezi mai târziu. Datorită jobului de la Curierul de Vâlcea, când am venit în București la 19 ani, m-am angajat din prima unde mi-am dorit. 

- Îmi doream să mă fac jurnalistă înainte să lucrez acolo. Dar mi-a trecut:)))

Zi-mi cum a fost la tine…Sunt foarte curioasă să-mi spui care a fost prima experiență:)

 

Comments