Bitdefender: Dincolo de mituri

Cariera în IT pare un vis frumos pentru cei mai mulţi tineri români. Dacă nu au studiat în domeniu, mulţi îşi fac procese de conştiinţa pe tema alegerilor făcute în viaţă. Cei care s-au pregătit exact în această zonă sunt convinşi că mai devreme sau mai târziu vor reuşi. Am stat de vorbă cu Elvis Popovici, recruitment manager la Bitdefender şi am încercat să descopăr partea reală din minunata poveste a IT-ului raportată la tinerii absolvenţi. Miturile?

1)      Dacă am diplomă de la Calculatoare sau Informatică, sunt aranjat.

Din păcate, nu este deloc suficient. În Bitdefender, diploma nu oferă garanţia unui loc de muncă imediat după aplicare. Limitarea strict la teorie este un mare dezavantaj. Chiar dacă nu ai avut un loc de muncă în timpul facultăţii, este foarte important să treci în CV proiectele la care ai lucrat şi unde ai aplicat ceea ce ai învăţat la şcoală. Fie că este vorba de lucrări proprii realizate din pură pasiune, fie că detaliezi anumite teme la care ai participat activ, este extrem de important să arăţi că ai privit dincolo de zidurile facultăţii. Un sfat bun este să te concentrezi în anii terminali pe diverse colaborări cu companii. De exemplu, lucrarea de licenţă o poţi realiza în parteneriat cu o firmă din domeniu IT sau poţi participa la Internship-uri pe perioada vacanţei de vară.

2)      Mai dă-o încolo de teorie, important e ce ştii să faci practic.

Parţial adevărat. Însă nu e bine să te situezi nici în această extremă a baricadei. În Bitdefender, ai şansa să impresionezi la testele de angajare prin ceea ce ştii practic, dar vei avea de dat şi evaluarea teoretică. Dacă stai foarte prost aici, s-ar putea ca aplicarea ta la job să ridice anumite semne de întrebare.

3)      E criză de programatori. Oricât de prost te descurci la teste, dacă le ai un pic, sigur prinzi un post.

Când discutăm despre o companie anonimă, s-ar putea să ai dreptate. La Bitdefender, lucrurile nu stau deloc aşa. Testele prin care vor fi evaluate cunoştinţele, abilităţile şi competenţele tale sunt destul de drastice. Principiul aplicat este: Ştii sau nu ştii. Pregăteşte-te să uiţi de examenele de la facultate, unde nota 5 era o chestie suficientă pentru a trece la nivelul următor.

4)      Ce contează pentru ce companie lucrezi? Programator eşti oriunde. Bani să facem.

S-ar putea să te angajezi la o firmuliţă de cartier şi să obţii încă de la început un salariu care să te roage să-l accepţi. E posibil chiar să te pună şef peste încă 2-3 băieţi. Dar în fiecare zi de muncă vei face aceleaşi lucruri de rutină şi nu vei avea şansa să înveţi lucruri noi. Peste cinci ani poate te vei întâlni cu un fost coleg de facultate care s-a angajat într-o companie mare, a ajuns la senior level şi are un salariu triplu faţă de al tău. Îţi va povesti cât de multe a avut de învăţat, cât de competitiv este mediul în care lucrează, în ce măsură l-a ajutat echipa să se dezvolte, dar mai ales cât a avut de câştigat la nivel profesional. E foarte important în software să nu stagnezi. Nu e o soluţie să cazi în mirajul banilor de la început. Financiar vei sta bine oricum, esenţial este să fii mândru peste ani de zile de ceea ce ai realizat.

5)      Internship-urile sunt doar o formă de sclavie. Te ţin trei luni şi apoi te dau afară.

La Bitdefender, în fiecare an, sunt angajaţi 10-20 de tineri în internship-uri plătite. 60% dintre ei rămân după cele trei luni angajaţi în companie. Bineînţeles, orice poziţie se câştigă şi nu este oferită în dar. Ceea ce contează cu adevărat este ca tu să-ţi dai interesul necesar de a începe o carieră în domeniul software. Şanse există, profită de ele!

Pasiunea, curiozitatea de a descoperi cât mai multe lucruri, iniţiativa de lucra pe proiecte complexe şi interesante, atenţia necesară acordată studiilor, motivaţia de a aplica ceea ce şcoala îţi indică la cursuri, acestea sunt lucrurile pe care Bitdefender le caută la tinerii absolvenţi. Restul, rămân doar mituri:)

Comments