Engleza? La perfecție

După lansarea articolului despre minciunile angajatorilor, mi s-a cerut sa fac si articolul pentru cealaltă parte a baricadei. Ați putut observa cu toții că recrutorii promit destul de multe la o întâlnire și de fapt îndeplinesc poate un sfert pe atâta. Însă puteți să fiți mulțumiți sufletește pentru că și candidații mint la fel de mult. Cum?

1) Da, sunt interesat. O să vin la interviu mâine la ora 12.00. 

Există cazuri când nu se prezintă nimeni, iar distinsul aplicant nici măcar nu anunță că nu are de gând să apară. De ce nu mai vine deși el a aplicat, el fiind șomerul și direct interesatul în poveste? Motivele sunt diverse, cum ar fi:

- am uitat

- nu m-am trezit

- m-am uitat mai bine pe adresă și era prea departe

- n-avea rost să mă duc că oricum postul era nașpa și oricum nu-mi dădeau 1000 de euro cum vreau eu. 

2) De la actualul serviciu plec pentru că vreau să progresez. 

În multe cazuri, candidatul pleacă de la locul de muncă curent pentru că își detestă din toată inima șeful sau pentru că acesta i-a comunicat deja că dacă nu pleacă el de bună voie, va fi dat afară. Dacă angajatorul continuă să întrebe în ce direcție vrea să progreseze, bineînteles va răspunde cu: “Vreau să fac altceva. ”

3) Cunosc engleza la nivel avansat, franceza la nivel mediu și germana foarte puțin. 

Engleza e foarte normal ca oricine din generația mea s-o cunoască la nivel avansat. Dar nu se întâmplă așa de fiecare dată. Surprinzător, oamenii care nu înțeleg nimic dintr-un film fără subtitrare, vor spune că știu engleza de nivelul unui nativ. Din franceză își amintesc vag ceva de prin liceu. Iar germana au trecut-o ca să pară un pic mai culți, dar adevărul e că știu să spună doar: I liebe dich! De ce fac asta? De obicei oamenii cred că au mai multe șanse la angajare dacă cunosc cât mai multe limbi străine. Un interviu desfășurat într-una din aceste limbi, i-ar mai aduce cu picioarele pe pământ.

4) Am lucrat în Compania X timp de 1 an, în Compania Y, 8 luni. Nu cu carte de muncă, a fost așa un fel de colaborare. 

Compania X, de obicei, este firma unui unchi. Eventual de organizare de evenimente. Respectivul s-a dus de câteva ori să aranjeze saloane pentru vreo nuntă și o trece cu mândrie la experiență. Iar Compania Y, este a unui prieten. Poate un bar sau un restaurant. Dacă și-a dus veacul pe acolo în studenție, se gandește că e ocazie bună să valorifice acel timp pierdut.

5) În ultima vreme mi-am schimbat des locurile de muncă pentru că am vrut să descopăr domeniul care mi se potrivește cel mai mult. 

Chiar dacă toate locurile de muncă au fost de agent call center și cel pentru care e la interviu acum este tot un call center, candidatul insistă pe această călătorie a spiritului. Le este extrem de dificil să recunoască adevărul că e dat afară de peste tot pentru neîndeplinirea target-ului și continuă pe același sector de activitate. De ce? Pentru că evident este că știe să facă asta foarte bine și doar șefii lui sunt niște idioți pentru că nu realizează asta.

6) Calitățile mele: perseverent, sociabil, serios. Defecte? (pauză de 1 minut) Hmmm…..câteodată sunt prea ambițios și am prea multă răbdare. 

Well, asta e boală grea și urâtă. Unii oameni sunt conștienți de prostia pe care o spun, dar alții chiar nu. E vorba de acel om care la prima întâlnire cu o fată, îi spune încrezător că este perfect și nu are defecte. Sau despre omul la care dacă insiști ca amic să-ți spună un defect al lui îți va spune nervos: “Ce nu înțelegi că nu-mi vine nimic în minte acum să-ți zic?” Ca să fie clar: un angajator nu vrea să găsească pe cineva perfect, vrea să găsească pe cineva care să se adapteze cât mai repede la condițiile de muncă impuse de acesta. A spune că ai defecte nu înseamnă că ești mai slab, sau mai puțin pregătit. Din contră, demonstrezi că ești îndeajuns de matur încât să recunoști că greșesti uneori, dar ești dispus să îmbunătățești.

7) Da, normal că sunt dispus să stau peste program. Vin și in weekend dacă e nevoie. 

Gândește-te de două ori înainte să spui prostia asta. Dacă o zici doar ca să dai bine, o să-ți blestemi zilele când șeful îți va reaminti că te-ai arătat mai mult decât disponbil înaintea interviului. E ca și cum spui “Da!” la Starea Civilă. Singura modalitate de a retracta ce ai zis, este să pierzi jumătate din bunuri și o grămadă de timp. Exact așa e și cu joburile.

8) Ce mă motivează să fiu perfomant? Categoric, echipa în care lucrez. 

Este un argument important, într-adevăr. Dar ești tu sigur că este cel mai important? Sau unicul? Un salariu de 800 RON + o echipă minunată nu știu dacă este chiar combinația ideală pentru a ajunge la succes. Poate ar trebui să-ți mai ridici puțin standardele.

Probabil fiecare dintre voi mai știe și alte minciuni spuse în cadrul interviului. Sunt de acord cu ideea că nu poți fi extraordinar de sincer, pentru a spune tot ce gândești, dar trebuie să ții cont că orice mascare a realității se poate întoarce împotriva ta. În cadrul unui interviu toți ne gândim disperați cum să ieșim în evidență pentru a fi acceptați pentru postul respectiv, dar oare ce se întâmplă după? Nu e mai jenant să te trezești umilit în public când se descoperă că ai mințit cu multe din lucrurile despre tine?

 Toată situația seamănă izbitor de mult cu o clasică minciună a femeilor care se numește: “Tu ești al doilea.” Cei mai inocenți vor crede și vor aprecia, iar restul se vor mulțumi doar să încerce. 

Comments