De ce în toate anunțurile se caută “oameni care să lucreze bine în echipă”?

Câte anunțuri de 10 mai vezi în ziua de astăzi, care să nu conțină ca cerință mandatorie: “Canditatul trebuie să se integreze și să lucreze foarte bine în echipă.” De multe ori, probabil te întrebi:

Oare angajatorii trec această frază la fel cum candidații spun că au spirit de echipă? 

Sau

Lucrul în echipă a devenit o cerință obligatorie în secolul XXI? 

there-is-an-i-in-teamDacă îți pui aceste întrebări, înseamnă că tu ești mai degrabă genul care poate să-și ducă la capăt mai bine sarcinile în mod individual decât în echipă. Probabil chiar te ține din loc ideea de a discuta orice task cu colegii și consideri stupid să depinzi în permanență de ceea ce fac ceilalți. Te descurci excelent în a-ți face treaba singur și chiar, fără să te lauzi, poți spune că de cele mai multe ori, atunci când lucrezi individual termini mai repede și mai bine decât o face o echipă întreagă. Jobul ideal pentru tine este unul unde să fii lăsat pe cont propriu. Bineînțeles, pe lângă responsabilități, ți se pare deranjant să împarți recunoașterea publică cu alți colegi. Colegi care poate doar au fost alocați să se ocupe cu tine de acel proiect, dar în mod practic, nu prea au contribuit cu nimic.

Te identifici cu cele spuse mai sus? 

Nu ești unicul. Există o mulțime de oameni ca tine. Oameni care singuri, fac mai multe lucruri decât o armată de angajați. Și atunci de ce companiile o țin pe-a lor cu echipa?

1) Pentru că nu e bine să-ți pui ouăle într-un singur coș 

Se spune că nimeni nu este de neînlocuit. Însă această sintagmă se aplică exclusiv în cazul în care proiectele sunt alocate unei echipe. În momentul în care ca și companie te bazezi excesiv de mult pe anumiți oameni cheie, plecarea lor din firmă va zgudui puternic activitatea curentă. În unele cazuri, chiar o blochează complet. Prin urmare, pentru angajator este important să aibă cât mai multă lume implicată pe o anumită sarcină. Atunci când mai mulți cunosc proiectul, sarcinile, responsabilitățile, provocările, este simplu să transferi răspunderea către un alt membru, dacă cineva își dă demisia/se îmbolnăvește etc.

2) Pentru că o echipă e un fel de familie. Are niște scopuri comune, o viziune (indusă de companie), multe obiective de atins. 

Atunci când lucrezi singur la anumite sarcini și interacționezi rar cu alți colegi, te simți atașat mai mult de munca ta, decât de companie în sine. În schimb, ca echipă, se formează alte tipuri de legături. Înțelegi ce vrea să obțină firma pe termen lung și lupți pentru a atinge aceste ținte.

Teamwork

3) Pentru că angajatorul știe că atunci când îți plac colegii din echipa ta, te gândești de două ori înainte să pleci din firmă

Dacă tu ești singur pe treaba ta, e mult mai simplu să găsești un alt loc unde să faci același lucru pe bani mai mulți, de exemplu. În timp ce dacă reusești să te integrezi într-un mediu de lucru și legi niște relații de prietenie cu colegii tăi, acest lucru începe să cântărască extrem de mult în alegerea de a pleca sau de a rămâne. De foarte multe ori, deși primesc o ofertă mai bună din altă parte, unii oameni aleg să rămână în compania actuală datorită relațiilor strânse dintre ei și colegii lor.

4) Pentru că “Unde-s doi puterea crește”

Chiar dacă pe domeniul tău poate tu ești starul echipei, cu siguranță, ai niște zile mai proaste. Știi tu…Zilele alea când te-ai despărțit de partenerul de viață, când ești deprimat pentru că prietenii te-au uitat sau atunci când afli că unul dintre părinți are o boală urâtă. Productivitatea ta scade dramatic în astfel de perioade, astfel încât un coleg mult mai slab, te poate completa foarte bine. Iar per total, cu sau fără astfel de zile, întotdeauna mai multe minți minunate vor scoate idei mai bune, decât una singură.

5) Pentru că un Star costă prea mult. Și cere din ce în ce mai mult. 

Atunci când lucrezi individual și o faci foarte bine, automat înțelegi cam câți bani produci tu singur pentru acea companie. Te uiți la colegii care mai mult freacă mentă și te frustrezi un pic. Așa că începi să ceri. Și să ceri. Și niciodată nu ți se pare suficient. Pentru că mereu auzi că i-au mărit salariul și tipului care își petrece 60% din timp pe Facebook și în rest are ședințe cu echipa. Compania nu vrea să-ți recunoască meritele de Star sau de Mașină de făcut bani. Așa că te integrează în echipă. Unde contribuția ta începe să se reducă, pentru că na…Nu ai lucrat singur, nu? :))

6) Pentru că e la modă. 

Da, exact cum am spus la început. Unele companii trec treaba asta fără să aibă vreun gând care să le treacă prin cap. Așa cum toți candidații au spirit de echipă, așa și ei își doresc o echipă unită. Dacă toată lumea o zice, de ce să rămână mai prejos?

Dacă nu ești tocmai genul de coechipier ideal și consideri că poți lucra mai bine individual, e bine să propui o soluție de mijloc de la început. Menționează că te descurci excelent singur, dar arată-ți disponibilitatea de a colabora atunci când este nevoie. 

Comments