“Credem că oamenii văd lucrurile la fel ca noi, dar…..”

images (13)“Credem că oamenii văd lucrurile la fel ca noi, dar nu o fac”. Liderii buni pun întrebări extraordinareJohn Maxwell. 

Cred că această afirmație reprezintă una dintre cele mai puternice bariere dintre oameni. Mai ales atunci când vine vorba de viata profesională. Gândește-te puțin la tine, te rog. Cu siguranță ai niște valori personale foarte bine înrădăcinate. De genul: A fi medic înseamnă sa ai bani mulți. A fi profesor înseamnă să fii sărac. A lucra la o companie mare îți aduce prestigiu și siguranță. Dacă lucrezi la o companie mică, nu ești un adevărat profesionist. Sunt multe astfel de idei care ne trec prin cap zilnic. În cele mai frecvente cazuri, obișnuim să le ținem pentru noi sau să dăm drumul bârfelor. Rareori, de obicei doar când felul în care vede lucrurile altcineva, ne revoltă peste măsură, îi spunem direct ceea ce credem. Doar că niciodată, absolut niciodată nu ne punem întrebarea: Dar oare felul în care văd eu lucrurile este singurul fel corect existent? Nu, pentru că mereu ne macină întrebarea: De ce nu vede lucrurile cum trebuie? (Adică exact la fel cum le văd eu). Viața s-ar simplifica de 10 ori mai mult, dacă am accepta pur și simplu, ca unei situații date, există multe variante corecte de rezolvare a ei. Și că nu doar adevărul nostru este cel suprem.

“Credem că oamenii sunt buni la aceleași lucruri la care suntem și noi, dar nu e așa”. Liderii buni pun întrebări extraordinareJohn Maxwell. 

O altă idee foarte dificil de înțeles este legată de existență abilităților și de nivelul competențelor din viețile altor oameni. Credem că tot ceea ce facem noi este floare la ureche și pur și simplu nu putem înțelege de ce alții nu se pricep la aceleași lucruri ca și noi. Bineînțeles, există și o continuare a acestei idei: Competențele noastre sunt mandatorii pentru supraviețuire, în timp ce competențele altora sunt opționale. De exemplu, e esențial ca toată lumea să aibă permis de conducere dacă și tu deții unul. Dar nu este important să cunoști matematică la nivel de liceu, dacă tu nu te-ai descurcat niciodată cu cifrele. Până la urmă, la ce te ajută? O astfel de atitudine, umbrește foarte mult și gândirea angajatorilor, din păcate. Ei realizează fișe de post în care prezintă lucrurile pe care ei le-ar putea evalua conform grilei lor de competențe. Și mai puțin ceea ce nu cunosc. Fapt ce le poate ține pe loc afacerea.

da-mo-1719“Credem că oamenii sunt impulsionați de aceleași lucruri care ne impulsionează pe noi, dar nu e așa”. Liderii buni pun întrebări extraordinareJohn Maxwell. 

Mulți angajatori cred că o mărire de salariu va crește într-un mod extraordinar productivitatea companiei, prin simplul fapt că: “Eu aș munci mai mult dacă aș fi plătit mai bine.”

Alți angajatori consideră că dacă pun la dispoziție un spațiu de lucru unde să existe:

- Un XBox

- O masă de fussball

- Un spațiu de relaxare

- Alte lucruri menite realizării unui spațiu de lucru deosebit

….Angajații vor ajunge la adevărate performanțe de lucru. Doar pentru că ei asta i-ar face fericiți.

Există și angajatori care cred că dacă își umilesc angajații și dacă îi compară permanent între ei, în public, vor “scoate untul din ei”.

Adevărul e simplu: Sursa motivării interioare pentru a ajunge la performanță este total diferită de la un individ la altul. Și cel mai greșit lucru pe care îl fac angajatorii este să creadă, așa cum am spus-o la început, că oamenii văd lucrurile fix la fel cum o fac ei.

Dacă vei înțelege aceste trei informații, te asigur că vei fi scutit de o mulțime de dileme existențiale sau probleme. Iar dacă ai nevoie de mai mult pentru a înțelege aceste concepte, îți recomand să-ți cumperi cartea: Liderii buni pun întrebări extraordinare, John Maxwell: http://goo.gl/JqRVaU

Sursă foto: articles.bplans.comyoucandoitblog.com

Comments