Despre Joburi in BRD Groupe Societe Generale

base logo BRDMediul bancar este unul foarte ofertant din punct de vedere profesional pentru un tanar economist (si nu numai) la inceput de drum. Si pe cat de ofertant, cu siguranta este si unul foarte competitiv. BRD Groupe Societe Generale reprezinta in mod clar una dintre cele mai tentante optiuni de pe piata financiara din Romania. Cum este necesar sa te pregatesti, care sunt provocarile si mai ales de ce ai alege sa iti incepi cariera in sistemul bancar am aflat de la Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane, BRD Groupe Societe Generale.

1)       De ce ar alege un tanar absolvent sa-si inceapa cariera în BRD Groupe Societe Generale?

La BRD iti oferim mai mult decat un simplu job – iti oferim o cariera! Vrem ca experienta oricarui tanar absolvent in echipa noastra sa fie o poveste frumoasa care sa dureze!

Suntem prezenti in 76 de tari si facem parte din Grupul Societe Generale – unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare ce serveste 32 de milioane de clienti in intreaga lume.

Punem mare accent pe gestiunea de cariera si oferim pachete complexe de beneficii, pe langa salariul de baza. Mai mult, oferim o gama larga de oportunitati de dezvoltare prin programe diverse de formare profesionala si implicare in proiecte complexe.

In BRD gasesti oameni inovativi, responsabili, cu spirit de echipa si angajament, care au construit o banca solida.  In BRD te vom incuraja in mod constant sa fii mai bun in tot ceea ce faci, sa evoluezi din punct de vedere profesional, sa ai parte de provocari care sa te motiveze sa-ti atingi multe dintre aspiratii tale.  Iti este incurajata contributia care poate influenta creionarea viitorului BRD. O cariera care se poate extinde si la nivel de international prin mobilitatile functionale si geografice care sunt deschise angajatilor Grupului.

2)             Care sunt cele mai interesante locuri de munca pe care le ofera acum BRD Groupe Societe Generale pentru tinerii candidati?

BRD – Groupe Societe Generale este  o banca cu o traditie de peste 90 de ani în Romania, privatizata in urma cu 16 ani, cu un model universal de activitate axat pe 3 directii majore – Banca de Retail, Corporate & Investment Banking si Servicii Specializate – prin urmare avem o gama extrem de variata si interesanta de meserii cat si numeroase oportunitati de dezvoltare a carierei.

In functie de abilitatile fiecarui candidat, de apetitul pentru un anume tip de activitate, exista multe oportunitati pe care le oferim sa ne descopere. Avem pozitii commerciale deschise de Operator Ghiseu Universal, Consilieri de Clientela, teleconsilier etc  localizate in Bucuresti si tara, dar si in mai multe departamente din Centrala precum specialisti IT, analist credite corporate,  business analyst,  auditor, etc.

Odata “intrat”, dovedind implicare in a asimila rapid cunostinte, viitorul ii apartine fiecarui coleg, cariera sa putand fi desenata impreuna cu Managerul si HR Business Partnerul sau.

In mod constant recrutam oameni cu profile si studii diverse, atat pentru functiuni comerciale cat si cele de suport.  Permanent cautam tineri absolventi care au potential si dorinta de a se dezvolta, cu atitudine pozitiva, creativi, curaj si etica in asumarea de riscuri,  care doresc in egala masura competitia si spiritul de echipa.

Academiei

 3)           Foarte multi studenti sustin ca nu poti ajunge sa lucrezi in banca fara experienta inainte de absolvirea facultatii. Ce ne puteti spune despre acest aspect?

Atunci cu siguranta nu au aplicat la BRD :) !

Asa cum spuneam mai sus, avem multe pozitii de entry level deschise – pozitii pentru care noi spunem ca atitudinea conteaza mult mai mult decat experienta profesionala (pe care este evident ca nu o puteau acumula inainte de absolvirea facultatii). Avem un sistem foarte bine pus la punct pentru integrarea si formarea tinerilor absolventi. Mai precis: pentru o de pozitie de entry level in comercial trainingul consta in invatarea pe parcursul a mai multor saptamani a tuturor produselor si serviciilor oferte de BRD, a sistemului informatic si asimilarea tehnicilor de comunicare si vanzare necesare in munca de Front Office.

Iar atitudinea potrivita pentru noi inseamna sa ai dorinta de dezvoltare si de a fi creativ si pozitiv si, nu in ultimul rand, un bun coleg – toate intr-o cultura de excelenta in servirea Clientului.

As adauga si faptul ca activitatile extracurriculare din timpul facultatii sunt apreciate in procesul de selectie. A face mai mult decat cei din jur poate fi o dovada a celor de mai sus sau chiar a unui spirit civic ridicat.

 4)        Cat de importante sunt studiile in domeniul economic pentru a ocupa un post bun in industria banking? Conteaza daca un candidat este absolvent al unei facultati de stat sau al unei facultati private?

Studiile economice sunt poate cele mai importante, reprezentand si cea mai mare parte din joburile unei banci. Insa nu sunt singurele, avand in vedere multitudinea de functiuni suport de care avem nevoie. Cel mai evident exemplu fiind IT-ul.

Insa un lucru este important: ceea ce a facut pana la momentul angajarii sa fi fost temeinic. Acestea il vor evidentia la un interviu, il pot sprijini sa aiba o cariera accelerata deoarece nu petrece timpul pentru a invata ceea ce ar fi trebui sa stie deja. Este si aceasta o dovada unei atitudini corecte si da speranta unui potential pentru dezvoltarea sa ulterioara.

De aceea un ADN al candidatului ideal pentru orice poziție poate fi asimilat celui care are un spirit antreprenorial real: initiativa, asumare de riscuri si provocari, creativ, responsabil, team player.

 5)       Ce programe de internship pune la dispozitie BRD Groupe Societe Generale pentru studentii interesati sa lucreze in banking?

In cadrul BRD – Groupe Societe Generale, am dezvoltat o paleta complexa de programe de sustinere a tinerilor cu potential, iar colegii nostri se implica in mod constant si activ in formarea lor, devenindu-le tutori pe intraga perioada a derularii programelor de internship.

In functie de nevoile prezente exprimate de business, recrutam studenti pentru pozitii de internship (stagiu platit, derulat pe o perioada de 3 luni de zile) sau/si traineeship (stagiu platit, derulat pe o perioada de 5 luni de zile) atat pentru functiuni comerciale cat si cele de suport.

Chiar luna trecuta am lansat campania de recrutare pentru programul de Traineeship@BRD prin care ne dorim sa atragem studenti de elita si sa-i implicam, timp de 5 luni in perioada iulie-noiembrie, in diverse proiecte de amploare in cadrul organizatiei noastre.

O lista detaliata a programelor de internship/traineeship, gasiti pe pagina noastra de cariera – www.brd.ro/cariere.

DSC_4446

 6)       Unii cititori vor dori sa aplice la un job in cadrul BRD Groupe Societe Generale. Puteti sa le dati trei sfaturi care sa-i ajute in obtinerea unui interviu?

Nu este usor sa-ti pegatesti debutul profesional. Iata 5 sfaturi utile dinaintea debutului:
1. Realizeaza-ti lista de competente profesionale. Gandeste-te la ce esti bun si stabileste competentele tale tehnice si comportamentale. Pentru realizarea listei te poti gandi la cursurile care ti-au placut cel mai mult, la hobby-urile tale, la proiectele reusite si chiar poti consulta diferite descrieri de joburi sau site-urile de cariera ale companiilor vizate;
2. Stabileste ce iti place sa faci. In fiecare job exista o paleta larga de sarcini si responsabilitati si poate nu fiecare dintre acestea reprezinta visul tau profesional. Insa este foarte important ca marea majoritate a responsabilitatilor viitorului tau post sa iti faca placere sa le indeplinesti. Placerea de a face un lucru este cel mai puternic factor motivator, iar motivatia duce la performanta;
3. Informeaza-te despre ce se cauta pe piata. Pe langa analiza joburilor vacante si a profilelor acestora, incearca sa afli cat mai multe despre oportunitatile care te intereseaza, despre angajatori si tendintele din piata. Exista numeroase publicatii, site-uri dedicate absoventilor si site-urile companiilor cu informatii chiar de la sursa (oamenii de HR) care te pot ajuta;
4. Intersectia este cheia. Cu toate cele de mai sus identificate, cauta acele oportunitati aflate la intersectia celor 3 arii: Ce stii sa faci, Ce iti place sa faci si Ce se cauta, iar rezultatul reprezinta cel mai probabil activitatea profesionala ce ti se potriveste ;
5. Dezvolta-te in permanenta. Sa ai pofta permanent sa descoperi, sa inveti mai mult decat este zona ta de confort. A descoperi permanent, a face puzzle-uri din toate acestea, te pot duce la multe alte piste pentru cariera sau hobby-uri, poti intui mai usor trenduri sau poti deveni mai creativ in jobul tau, poti descoperi mai rapid nevoile pe care le ai in completarea ta profesionala pentru a-ti putea mari sansele in orice domeniu visat.

7)       Cum este încurajata dezvoltarea profesionala pe termen lung in BRD Groupe Societe Generale?

BRD ofera, mai mult decat un simplu job, o cariera. Anual, mai mult de 20% din colegii nostri  isi schimba pozitia – si asta este foarte mult (vorbim de mai bine de 1.500 de persoane identificate, integrate si formate ca urmare a unei mobilitati functionale / geografice), pe langa cele peste 850 de recrutari anual.

Managementul carierei colegilor nostri este una din axele strategice, imbinarea fireasca intre nevoile companiei si dorintele salariatului. Avem instrumente performante pentru a duce la indeplinire toate aceste procese: managementul performantei, un sisten foarte bine pus la punct de intalniri HR cu fiecare dintre angajati, comitete de cariera, un plan de formare complex si complet adaptat fiecarei etape din viata profesioanala a colegilor nostri, studii de satisfactie al salariatilor, programe diverse de well being si devoltare personala etc..

Cu o varsta medie de 37 ani, 90% absolventi de studii superiore si o vechime medie in banca de 9 ani, cred ca am dovedit deja ca reusim sa mentinem interesul profesional a peste 8.800 de colegi din intreg Grupul BRD, sa le construim cariere frumoase si provocatoare, o baza solida pentru viitorul lor.

Sper ca acest interviu sa te ajute pentru a-ti face o imagine despre oportunitatile de cariera existente in BRD Groupe Societe Generale. Si de asemenea, sa stii ca acum e randul tau sa pui intrebarile. Vrei totusi sa afli mai multe? Asteptam comentarii in sectiunea de mai jos si te asigur că vei primi raspunsurile asteptate!

Comments