Despre Joburi în Ubisoft

Color_Institutional_Black_RGBAssasin’s Creed, Just Dance, Rainbow 6, Ghost Recon sau Rayman. Sunt jocuri de care am auzit cu toții și mulți dintre voi sigur le-ați și testat. Au fost dezvoltate de unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume – Ubisoft. Însă azi nu o să vorbim despre jocuri, ci despre joburile care transformă un concept într-o realitate virtuală fabuloasă. Și cea mai potrivită persoană care să ne povestească despre aceste lucruri este, categoric, Mihaela Scarlat, HR Business Partner – IT HQ, Ubisoft București:

1)         De ce ar alege un tânăr absolvent să-și înceapă cariera în Ubisoft?

Industria în care activăm este una dintre cele mai dinamice. Jocurile Ubisoft sunt produse pe toate platformele, iar din acest punct de vedere, lucrăm cu cele mai noi și inovatoare tehnologii, atât în departamentul de producție jocuri, cât și în departamentul IT.

Scopul departamentului IT este crearea și menținerea bunei funcționalitați a aplicațiilor și sistemelor informatice. Se asigură infrastructura hardware necesară pentru toate filialele Ubisoft, precum și funcționarea optimă a serverelor la care se conectează comunitatea de gameri ai Ubisoft din intreaga lume.

Echipele în care lucrează proaspeții absolvenți sunt mixte. Ele au în componența seniori care acționează ca niște mentori pentru noii veniți în organizație. Mentorii le facilitează transferul de informații și îi ajută să evolueze cât mai rapid în carieră.

Juniorii au vizibilitate asupra evoluției lor profesionale. Ei știu înca din procesul de recrutare și, mai apoi, din perioada de inducție, care sunt opțiunile lor de a-și dezvolta cariera. Pe măsură ce experimentează, capătă din ce în ce mai multă claritate asupra a ceea ce vor să facă pe mai departe.

Tinerii din Ubisoft se pot gândi la o carieră internațională. Aceștia nu vor lucra doar alături de colegi de alte natțonalități, ci pot aplica și la programul de mobilitate internațională după 1 an și jumatate de lucru în cadrul Ubisoft Romania. Avem tineri care au început cariera în biroul din București și acum sunt localizați în Dusseldorf, Montpellier, Montreal, Malmo, San Francisco etc.

 2)        Care sunt cele mai interesante locuri de muncă pe care le oferă acum Ubisoft pentru tinerii candidați?

Ubisoft are toate departamente specifice unei companii multinaționale, prin urmare, este greu să numești doar câteva joburi interesante.

Unul dintre cele mai complexe departamente din Ubisoft este IT HQ. Printre cei 180 de specialiști IT, vei întâlni programatori (lucrând cu diverse limbaje de programare: PHP, .Net. sau SQL), web designeri, analiști suport și de business, manageri de proiect, administratori baze de date (My SQL sau NoSQL), administratori de rețea (linux sau windows).

Practic, întregul sistem informatic al grupului Ubisoft este susținut de talentul acestor echipe.

UBISOFT GAME JAM feb 2015 -717 - by Marius G Mihalache Michel 3)        Ce fel de proiecte sunt disponibile acum și ce fel de candidați sunt așteptați pentru fiecare dintre ele?

Departamentul IT HQ are în componență mai multe echipe: GNS (global network solutions) Local IT Support, Web Studio, 3S (Smart Software Solutions), echipa ERP (Enterprise Resource Planning) și BI (Business Intelligence). Fiecare echipă gestionează proiecte care ajută business-ul la nivel global.

Echipa GNS pune la dispoziție infrastructura adecvată pentru dezvoltarea, lansarea și buna funcționare a jocurilor, oferă suport, administrează aplicațiile Business sau Enterprise și gestionează centrele de date Ubisoft, precum și stațiile de lucru.

Echipa Local IT Support, parte a echipei GNS, asigură instalarea, configurarea și funcționarea calculatoarelor, oferind suport  de rețea și servere interne.

Echipa Web Studio creează, dezvolta și integrează site-urile interne și externe ale Ubisoft, oferind servicii complete de webdesign, webpublishing și CRM.

Echipa 3S creează aplicații interne care facilitează colectarea de informații și ajută la standardizarea proceselor.

Echipa ERP Implementeaza și asigură mentenanța aplicațiilor de tip ERP, EDI și Trezorerie, ajutând echipele de business să-și optimizeze procesele și resursele.

Echipa BI creează aplicații și servicii software care colectează datele din sistemele informatice interne sau externe și oferă soluții de raportare și analiză a acestor date.

Dorim să ni se alature persoane proactive, adaptabile, cu spirit de echipa și simț al umorului. Mai multe despre joburile disponibile pe: http://www.ubisoft.ro/ubisoft-jobs

 4)        Povestește-ne mai multe despre mediul de lucru în Ubisoft. Cum arată o zi relax area 4obișnuită la birou?

Mutarea în sediul nou, într-un spațiu modern și colorat ne face să ne bucuram și mai mult de activitatea zilnică.

Pentru că angajații au vizibilitate asupra task-urilor ce trebuie finalizate, folosesc tool-uri specifice pentru gestionarea lor și, își pot estima singuri timpul de răspuns pentru a-și planifica eficient ziua. Astfel, se încadrează în deadline-uri, iar în același timp, se bucură și de relaxare.

Există și spații dedicate pauzelor, cu fotolii colorate care te invită să socializezi sau să joci un boardgame. Poți accesa biblioteca internă dotată cu cărți și materiale de specialitate sau poți împumuta console și jocuri pentru acasă.

Avem o sală de relaxare special amenajată, care ne așteaptă cu mese de ping-pong și foosball, un pian sau darts.  Sala de fitness este deschisa în intervalul 8:00-21:00, iar în timpul săptămânii poți opta pentru fitness, cursuri de aerobic sau kick box.  Pentru că ne place mișcarea, avem la dispoziție biciclete, pe care le putem împumuta în pauze sau în weekend.

În mod clar ziua de lucru pune accent pe task-uri, însă sunt și zile în care concursurile de fotografie, gătit, picturi pe lampioane, întrecerile pe biciclete sau sesiunile UbiTEDx ne oferă noi și noi experiențe plăcute.

UBISOFT GAME JAM feb 2015 -211 - by Marius G Mihalache Michel

 5)        Există planificat un program de internshipuri pentru studenți în vara aceasta? Daca da, ne-ar placea să știm mai multe detalii despre numărul de locuri disponibile, cerințe, perioada de desfășurare, termene de aplicare și orice alte despre acest program.

În departamentul de IT sunt frecvent deschise poziții de internship, în diverse domenii, pe tot parcursul anului. Căutăm des Dezvoltatori ERP Juniori sau Administratori de Baze de Date, Dezvoltatori .Net Juniori sau Analiști de Support. Internshipul în acest department este mai degrabă un preview la job: internii noștri lucrează în proiecte importante, au parte de training-uri de la colegii cu experiență și au ocazia să călătorească și în studiourile din afara țării. Un aspect foarte important este că internship-urile Ubisoft sunt plătite.

6)        Se știe deja că piața locurilor de muncă pe segmentul IT este destul de ofertantă. Cu ce vine în plus Ubisoft pentru a atrage cei mai buni candidați?

În cadrul procesului de recrutare, candidaților li se oferă cât mai multe detalii despre rolul și echipa din care vor face parte. Mai mult, li se oferă vizibilitate pe termen scurt și lung asupra evoluției în carieră. Este foarte important pentru un candidat să înțeleagă cât mai multe dintre aspectele rolului înainte să accepte o ofertă. Nu ne gândim doar la prezent, ci și la planurile de viitor. Ne caracterizează stabilitatea și, în aceeași măsura, evoluția. Suntem de 23 ani pe piața din Romania și am crescut constant echipele, dar și portofoliul de tehnologii cu care lucrăm.

7)        Care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională de care beneficiază angajații companiei?

Strategia de training și dezvoltare din cadrul departamentului de IT vizează încurajarea și facilitarea dezvoltării profesionale și personale a angajaților.
Ne axăm în principal pe încurajarea angajaților să își conștientizeze obiectivele de evoluție în carieră și ce trebuie să facă pentru a le atinge, Ubisoft venind în întâmpinarea lor cu soluții și sugestii.

In strategia noastră de dezvoltare profesională se regăsesc mereu direcții precum îmbunătățirea competențelor interpersonale, a celor specifice jobului și a celor manageriale. Avem workshop-uri cu tematici diverse, de la improvizație în mediul de business, la persuasiune sau comunicare multi-culturală; oferim training-uri tehnice externe sau certificări internaționale și dezvoltăm academii pentru viitorii lideri din companie.

8)      Să spunem că un tânăr candidat talentat pe care l-ați ofertat pentru un loc de muncă vă pune următoarea întrebare: “Am de ales între a începe cariera în Ubisoft și a lansa propria afacere” Ce l-ați sfătui să facă?

L-am sfătui să-și urmeze cu entuziasm pasiunea. Acest lucru poate fi valabil și dacă tânărul va lucra într-o companie precum Ubisoft și dacă va decide să pună bazele propriului business. MihaelaScarlat9

Mihaela Scarlat (HR Business Partner – IT HQ Ubisoft București) 

Sper ca acest interviu să te ajute pentru a-ți face o imagine despre oportunitățile de carieră existente în Ubisoft. Daca dorești să afli mai multe despre joburile puse la dispoziție, te rog, accesează: http://www.ubisoft.ro/ubisoft-jobs. Și de asemenea, să știi că acum e randul tau să pui intrebarile. Vrei totuși să afli mai multe? Așteptăm comentarii în secțiunea de mai jos și te asigur că vei primi raspunsurile așteptate!

Comments