Pre-Sales Agent la 4PSA. Sau mai mult decât un simplu agent call-center

big_logoȘtii jobul acela clasic în call center unde lucrezi pentru proiectul unui client al firmei unde ești angajat?

Zic despre locul acela de muncă unde trei luni ești pe un proiect de sales, apoi următoarele trei luni treci pe Customer Service, iar în următoarele șase luni le faci pe amândouă?

Știi…e jobul acela unde te întrebi mai degrabă când să pleci și nu cum poți avansa. Pentru că nu există tocmai prea multe oportunități de promovare.

ciPTN

Ei bine, nu este și cazul jobului de Pre-Sales Agent la 4PSA:). Mai multe detalii despre companie?

-          4PSA a fost prima companie din lume care a creat o platformă de telefonie în cloud – VoipNow

-          În prezent, VoipNow este cea mai avansată platformă de Comunicații Unificate dedicată furnizorilor de servicii.

-          Datorită celor 10,000 de parteneri care folosesc VoipNow, companii mici și mijlocii, precum și organizații din întreaga lume se bucură de servicii în cloud la cel mai înalt nivel

Pentru mai multe detalii legate de companie, poți să citești pe: https://www.4psa.com/company-about_us.html 

Poți răsufla ușurat, pentru că îți voi descrie mai jos un job pe care ți l-ai dorit de multe ori, însă nu ai avut unde să-l cauți:

4PSA_MG_3177_md

Ce implică postul de Pre-Sales Agent?

1)      Vei deveni, de fapt, primul pilon care construiește noi oportunități de afaceri în cadrul companiei. Pentru că tu vei fi cel care va identifica contacte și vei porni o discuție inițială.

2)      Ai putere de decizie asupra profilului lead-ului generat. Tu vei decide dacă se califică sau nu cu obiectivele companiei.

3)      Vei implementa campanii telefonice si prin e-mail (inbound și outbound)

4)      Te vei ocupa în mod direct sau vei redirecționa probleme legate de: nevoile clienților, cazuri, diverse probleme și cereri ale clienților pe diverse medii precum: e-mail, telefon, chat sau alte comunități.

5)      Vei fi responsabil cu ghidarea clienților pe diverse resurse ale organizației: website, comunități online sau blog

6)      Situațiile critice vor fi în mâinile tale:) Sunt așteptate soluții cât mai creative și eficiente

7)      Vei lucra împreună cu alți colegi din alte echipe pentru a îndeplini scopul principal al activității companiei: satisfacția maximă a clienților.

8)      Vei implementa campanii de cercetare/satisfacție a clienților

 Ce ai nevoie pentru a obține un interviu?

-          Să ai studii universitare finalizate sau să fii în ultimul an la facultate. Jobul este full-time, iar facultatea este important s-o termini:)

-          Să ai un an de experiență în zona de Customer Service. E o cerință simplă, sunt sigură că ai mai lucrat până acum în primii tăi ani de facultate:)

-          “Excelent” este cuvântul care trebuie să descrie cel mai bine nivelul tău de limba engleză. Atât la nivel scris, cât și verbal. Dacă mai cunoști și o a doua limbă străină (spaniolă, italiană, franceză, germană, arabă, turcă), ai o bilă albă în plus:)

-          Abilități de relaționare foarte bune. Dacă te descurci bine la acest capitol, poate ți-ai exersat și spiritul negociator. Cu cât califici mai multe lead-uri bune pentru echipa de Sales a 4PSA, cu atât mai aproape ești să devii un membru al ei!:)

-          Cu cât ești mai familiarizat cu industria internațională de software, cu atât jobul ți se va părea mai interesant și implicit mai ușor. De asemenea, cunoștințele în domeniile E-commerce și SaaS sunt considerate un plus.

-          Este extrem de important să ai o atitudine deschisă și competitivă cu privire la realizarea target-urilor de vânzări

Syq8t

Beneficii?

1)      Mediul de lucru informal, ce seamănă mai mult cu o cultură organizațională de tip Start-Up. În niciun caz nu te vei simți constrâns de o mulțime de reglementări corporatiste.

2)      Business-ul se învârte în jurul dezvoltării diverselor produse software. Pentru mai multe detalii cu privire la produsele companiei, poți să arunci o privire pe: https://www.4psa.com/jobs-index.html. Industria software fiind în continuă expansiune, cu siguranță îți vor fi puse la dispoziție multiple oportunități de dezvoltare rapidă.

3)      Am spus la început că nu este un job clasic de call center, unde lucrezi direct pentru problemele de Customer Service pentru un client al companiei. Nu este un job unde părerea ta să nu conteze. Nu este locul de muncă de unde peste ani și ani vei demisiona de pe aceeasi poziție. Îți sunt oferite multe oportunități de promovare. Cu cât te implici mai mult, cu cât ajungi mai aproape de următorul nivel, cel de Account Manager, spre exemplu.

4)      Pe lângă salariu, vei putea primi un pachet VIP de asigurare medicala, programe de training personalizate și posibilitatea de a ajunge în echipa de Sales a 4PSA!

5)      Program de lucru flexibil

Mai dorești și alte informații despre job? Citește, te rog, pe: https://www.4psa.com/jobs-index.html#job_82

Vrei să faci parte din echipa de pre-sales a 4PSA? Te simți potrivit pentru jobul care poate să fie primul pas pentru dezvoltarea unei cariere în vânzări software? Trimite CV-ul tău pe următoarea adresă: jobs@4psa.com

Comments