Despre Joburi in Amoma.com

amoma-greater-toghetherAm vorbit cu angajatori din domeniul banking, IT, telecom și BPO. E momentul sa trecem la o industrie cu care ne place tuturor sa avem de-a face in calitate de clienti: Turismul.  Dar daca pasiunea ta pentru turism este mai mare decat cea a unui consumator obisnuit de vacante, sunt sigura ca ai luat in calcul deja sa lucrezi in acest domeniu. De aceea am avut o discutie cu echipa de recrutare Amoma.com, companie care momentan, face angajari in numar foarte mare:

1)       De ce ar alege un tanar absolvent sa-si inceapa cariera in Amoma.com?

Raspunsul este unul simplu: pentru ca la Amoma te dezvolti din prima zi! Dezvoltarea carierei incepe din momentul in care te-ai alaturat echipei noastre, pentru ca programul introductiv te ajuta sa-ti formezi o imagine cat mai ampla despre companie, prin a ne cunoaste valorile care ne ghideaza activitatea, obiectivele si procedurile de lucru.

Avem traineri dedicati fiecarui departament in parte, care iti vor oferi suport, te vor indruma pas cu pas si te vor ajuta sa te integrezi cat mai repede in echipa din care vei face parte.

Faptul ca majoritatea colegilor nostri care ocupa in prezent pozitii de supervisor, trainer, quality assessors (chiar si de manager) au promovat din interiorul companiei, dovedind in timp ambitie, perseverenta si rezultate foarte bune, este inca o data un argument puternic care sustine raspunsul de mai sus.

Lista cu argumente ar putea continua insa: posibilitatea mentinerii sau/si chiar imbunatatirii nivelului lingvistic prin interactiunea cu vorbitori nativi de 9 limbi straine, mediul de lucru extrem de placut, colegi tineri, dinamici si de ce nu: pachet salarial foarte atractiv pentru tinerii absolventi (si nu numai), aflati la inceput de cariera.

2)       Care sunt cele mai interesante locuri de munca pe care le ofera acum Amoma.com pentru tinerii candidati?

O pozitie pe atat de interesanta cat si de provocatoare este aceea de  Travel Advisor, unde colegii nostri imbina atat pasiunea pentru turism, cat si pasiunea pentru limbile straine (folosim 9 limbi straine in cadrul departamentului de call center: franceza, germana, italiana, spaniola, engleza, rusa, chineza, japoneza si coreeana).

3)       Foarte multi studenti sustin ca nu poti ajunge sa lucrezi in turism fara experienta inainte de absolvirea facultatii. Ce ne puteti spune despre acest aspect? 

Pentru noi este foarte important ca studentul sa fie pasionat de turism. Asadar, pasiunea pentru turism combinata cu motivatia de a lucra in compania noastra sunt ingrediente suficiente pentru a fi un candidat eligibil pentru o pozitie de Travel Advisor, la Amoma.

4)       Cat de importante sunt studiile in domeniul turismului pentru a ocupa un post bun in compania voastră? Conteaza daca un candidat este absolvent al unei facultați de stat sau al unei facultați private? 

Studiile in domeniul turismului pot constitui un avantaj (indiferent de facultatea absolvita), insa in nici un caz nu sunt un criteriu eliminatoriu.

280029_889092321142056_7382128277606512168_o

5)       Cat de mult conteaza nivelul de limba straina cunoscut de un candidat, raportat la experienta pe care o are in industria turismului? 

Nivelul de limba straina este extrem de important, pentru ca interactiunea se face de cele mai multe ori cu vorbitori nativi. In acest sens, exista si traininguri lingvistice, organizate de companie, cu vorbitori nativi, pentru limba franceza si in viitorul apropiat pentru limba engleza si germana. Nu as exclude o a treia varianta: gradul de motivare, pentru ca de cele mai multe ori el este cel care face diferenta intre 2 candidati.

6)       Unii cititori vor dori sa aplice la un job în cadrul Amoma.com. Puteti sa le dati trei sfaturi care sa-i ajute in obtinerea unui interviu? 

  1. Simplitate si corectitudine, din punct de vedere vizual si ortografic. Un cv trebuie sa functioneze numai in favoarea ta, pentru a-ti „castiga” sansa de a participa la un interviu, asa ca asigura-te ca este bine organizat, cu puncte cheie usor de observat, dar si ca frazele sunt corect formulate gramatical si ortografic.
  2. Actualizati-va datele. Datele cat mai recente sunt cele de real interes pentru un angajator. De altfel, este important sa actualizezi CV-ul in functie de schimbarile majore din viata ta profesionala (o dovada in plus ca esti interesata de o pozitie in cadrul companiei) si orice calificare sau diploma obtinuta  in plus merita mentionata in CV. Actualizarea trebuie facuta chiar daca aveti un loc de munca stabil, pentru ca nu se stie niciodata cand poti primi o noua oferta, poate mai buna. :)
  3. Mentionati doar experientele relevante sau...prea multa experienta strica! Daca ai avut „prea multe” locuri de munca, mentioneaza-le doar pe cele mai relevante, eventual urmand a se dezvolta in cadrul unui interviu si cele de durata mai scurta. Loialitatea este un criteriu extrem de important pentru un angajator, mai ales atunci cand compania investeste resurse in a forma noul angajat.

7)       Cum este incurajata dezvoltarea profesionala pe termen lung in Amoma.com?

Politica noastra de companie este promovarea din interior, astfel identificam potentialul fiecarui angajat pentru dezvoltarea in companie inca din prima sa zi la noi.

Sustinerea dezvoltarii profesionale are loc atat prin diferite programe de training, sesiuni de feedback, coaching, cat si prim implicarea angajatului in mai multe proiecte, care sa il pregateasca pentru o viitoare promovare.

Sper ca acest interviu sa te ajute pentru a-ti face o imagine despre oportunitatile de cariera existente în Amoma.com. Daca doresti sa afli mai multe despre joburile puse la dispozitie, te rog, acceseaza: https://goo.gl/HBKY1z. Si de asemenea, sa stii ca acum e randul tau sa pui intrebarile. Vrei totusi sa afli mai multe? Asteptam comentarii in sectiunea de mai jos si te asigur că vei primi raspunsurile asteptate!

Comments