Despre Joburi in Cegeka

Ce_EN_logo_CMYKContinuam seria interviurilor Despre Joburi cu o companie din industria IT. Cegeka Romania reprezinta pentru foarte multi tineri pasionati de tehnologie, o oportunitate foarte interesanta. Iar daca, in general, ești adeptul metodologiei Agile, s-ar putea ca interviul de mai jos sa fie raspunsul la toate intrebarile tale:) Insa nu e nevoie sa ma crezi pe cuvant. Mai jos poti sa citesti intreaga discutie purtata cu Cristi Neacsu (IT&C Talent Acquisition) si Mihaela Joian (HR Manager).

1)    De ce ar alege un tanar absolvent sa-si inceapa cariera in Cegeka? 

Sunt numeroase motivele pentru care un tanar si-ar alege sa isi inceapa cariera in cadrul Cegeka, insa le vom aminti pe cele care sunt considerate a fi cele mai relevante de catre colegii nostri. In primul rand, pentru faptul ca suntem o companie care pune un accent deosebit pe zona de invatare si dezvoltare. Una din metodologiile noastre de lucru este Agile care presupune un focus constant pe membrii echipei si dezvoltarea acestora din punct de vedere profesional. Astfel, toti membri echipei se pot implica in toate etapele unui proiect, ceea ce reprezinta un factor motivant pentru orice membru din cadrul echipei. Colegii din fiecare echipa se bucura de un tratament egal, indiferent de nivelul de senioritate, ceea ce le confera posibiliatea de a se expirma liber si de a beneficia de un proces de invatare sustinut si complet. Mai mult decat atat, suntem promotori ai metodologiei Agile, avand in cadrul echipei chiar unul dintre creatorii Agile Manifesto (Arie van Bennekum). Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care tinerele talente aleg sa se alature in cadrul companiei Cegeka.

Cristi Neacsu - IT&C Talent Acquisition

Cristi Neacsu2)        Care sunt cele mai interesante locuri de munca pe care le ofera acum Cegeka pentru tinerii candidati?

Pe piata din Romania, Cegeka are doua divizii de business: dezvoltare software si infrastructura. Pentru divizia de dezvoltare software anul acesta cautam viitori colegi pe tehnologii precum .NET, PHP, Blockchain, Navision, Drupal, sau Testare Automata. In divizia de infrastructura, cele mai multe posturi sunt in zona de suport pe tehnologii precum Wintel, Citrix, Linux, dar avem in vedere si viitori colegi pentru pozitii de Service Desk Germana/Franceza/Engleza. De exemplu, pe piata din Romania nu sunt multe companii care folosesc tehnologia Blockchain sau environment-uri Citrix, tehnologii prin care reusim sa aducem un plus de valoare pietei de dezvoltare software din Romania. Pentru mai multe informatii: http://jobs.cegeka.ro/ sau pagina de Facebook pentru a ne cunoaste mai bine: https://www.facebook.com/CegekaRomania

Cristi Neascu - IT&C Talent Acquisition

3)       Ce le recomandati tinerilor studenti sa invete sau cum sa se pregateasca pentru a aspira la un loc de munca în Cegeka?

In primul rand, pentru a ajunge la Cegeka e important ca absolventii sa fie isteti, sa aiba cunostintele de baza din timpul facultatii la un nivel bun si sa aiba o atitudine buna fata de invatare. Punem foarte mare accent pe componenta de soft skills, nu doar pe capacitatile tehnice. Cunostintele tehnice se pot dobandi, insa cele legate de personalitate sunt mult mai greu de educat. De asemenea, e importat sa fie persoane active, care se preocupa de dezvoltarea lor pe langa ceea ce le ofera facultatea. Sunt olimpici sau tineri care lucreaza in timpul liber in cadrul altor proiecte si sunt preocupati de dezvoltarea lor.

Cristi Neacsu - IT&C Talent Acquisition

4)    Există planificat un program de internshipuri pentru studenti in vara aceasta? Mihaela JoianDaca da, ne-ar placea sa stim mai multe detalii despre numarul de locuri disponibile, cerinte, perioada de desfasurare, termene de aplicare si orice alte informatii despre acest program.

Aditional programelor de training, incepand cu anul acesta, Cegeka a pus bazele unei academii de training. In cadrul Cegeka Academy avem cursuri si workshop-uri pentru specialisti din industria IT&C, care sa ajute la dezvoltarea de competente in raport cu anumite tehnologii de nisa sau metodologii de dezvoltare software. Dupa finalizarea acestor cursuri, cei mai buni dintre participanti vor fi angajati in cadrul Cegeka. Mergem pe o relatie deschisa inca de la inceput care sa aduca beneficii de ambele parti. Cautam persoane cu care sa construim ceva inca de la inceput, motiv pentru care toate pozitiile noastre sunt pe perioada nedeterminata. Pentru proiectul Cegeka Academy vom lua absolventi care sunt interesati in special de tehnologiile Microsoft (.NET), Java si PHP. Acest program este un liant intre mediul academic si cel profesional, avand un impact mult mai mare decat internship-urile clasice.

Mihaela Joian - HR Manager

5)    Se stie deja ca piata locurilor de munca pe segmentul IT este extrem de ofertanta. Cu ce vine in plus Cegeka pentru a atrage cei mai buni candidati pasionati de acest domeniu?

In prezent, lucram la actualizarea si imbunatatirea programelor de training oferite angajatilor nostri, accentul fiind atat in zona dezvoltarii tehnice dar si comportamentale. Compania investeste in programe de coaching pe Agile/Pair Programming/Test Driven Development/ ITIL, dar nu numai.

Incercam sa imbunatatim in permanenta pachetul de beneficii oferit anagajatilor nostri, motiv pentru care colegii nostri beneficiaza de masaj gratuit la sediul firmei, o sala de relaxare si jocuri, abonament gratuit la o biblioteca virtuala cat si la un complex sportiv exclusivist. Suntem atenti la nevoile colegilor si avem sustinerea managementului pentru a implementa noi beneficii.

Mihaela Joian - HR Manager

6)    Care sunt tehnologiile cu care se lucreză cel mai des pe proiectele Cegeka?

Tehnologiile intalnite in cadrul Cegeka sunt destul de variate, avand in vedere multitudinea proiectelor pe care le dezvoltam. Asa cum am amintit si mai devreme, o pondere importanta pentru divizia de Software Development o reprezinta tehnologiile Microsoft (.NET, SharePoint, CRM, Navision) dar si Java, PHP, Android si iOS. Pentru divizia de Infrastructura, predomina tehnologiile Wintel, Linux si Networking.

Crsti Neacsu - IT&C Talent Acquisition

Event

7)    Sa spunem că un tanar candidat talentat pe care l-ati ofertat pentru un loc de munca va pune următoarea intrebare: “Am de ales intre a-mi începe cariera in Cegeka si a pleca in strainatate pentru un loc de munca mai bine platit decat aici.” Ce l-ati sfatui sa faca?

Avem tineri care termina Universitati de prestigiu din Europa care aleg sa se intoarca in tara si sa lucreze la Cegeka, iar asta fara a primi sfatul nostru : ). Salariul nu mai reprezinta pionul principal dupa care se ghideaza oamenii din industrie, mai ales atunci cand vorbim de talente. Vor sa lucreze intr-un mediu profesionist, sa aiba posibilitatea sa calatoreasca in afara tarii si contributia pe care o aduc proiectelor sa fie una semnificativa. Sa creasca odata cu proiectele pe care le dezvolta. Toate aceste aspecte se regasesc in cadrul Cegeka. Mai mult decat atat, atunci cand vorbim despre industria IT&C, salariile sunt peste media celorlalte industrii, motiv pentru care majoritatea tinerilor aleg sa ramana in Romania, avand parte de aceleasi beneficii sau privilegii pe care le-ar intalni la o alta companie din Europa.

Mihaela Joian - HR Manager

Sper ca acest interviu sa te ajute pentru a-ti face o imagine despre oportunitatile de cariera existente în Cegeka. Si de asemenea, sa stii ca acum e randul tau sa pui intrebarile. Vrei totusi sa afli mai multe? Asteptam comentarii in sectiunea de mai jos si te asigur că vei primi raspunsurile asteptate!

Comments