Despre Joburi în Accenture

ACC_hpd_logo_.75x_black_rgbJoburile din industria BPO si din industria IT par ca se aseamana foarte mult, atunci cand citesti o lista de job description-uri pe Internet. Sarcinile sunt similare iar beneficiile materiale au fost aduse cam la acelasi nivel. Devine din ce in ce mai dificil sa alegi compania pentru care sa aplici. Si pentru ca stim cat de greu este, am avut o discutie cu Irina Itu, Recruiter, special pentru ca tu sa primesti un raspuns la intrebarea: “De ce Accenture?”

1)       De ce ar alege un tanar absolvent sa-si inceapa cariera in Accenture?

Accenture ofera o varietate de oportunitati provocatoare si interesante de dezvoltare profesionala si personala pentru angajatii sai. La Accenture vorbim despre cariera, nu despre un simplu loc de munca, despre oameni care si-au depasit potentialul si despre performanta, pentru ca la Accenture investim constant in dezvoltarea angajatilor nostri: oferim platforme de training si avem procese clare pentru urmarirea si dezvoltarea carierei, iar prin procesul nostru de recrutare ne straduim sa aducem alaturi de noi cei mai buni oameni si sa ii ajutam sa devina cea mai buna varianta a lor.

2)       Care sunt cele mai interesante locuri de munca pe care le ofera acum Accenture pentru tinerii candidati?

In Romania suntem prezenti in 4 orase (Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca si Targu Mures) si avem in orice moment peste 100 de joburi pentru care recrutam. Daca ne referim la sediul nostru din Bucuresti, in momentul de fata recrutam atat persoane aflate la inceputul carierei, cat si specialisti. Cele mai multe posturi disponibile sunt in divizia de Business Process Outsourcing (BPO) – servicii de externalizare a proceselor de afaceri si in divizia de Solutii Tehnologice – dezvoltare de aplicatii, integrare si mentenanta de sisteme. Pentru divizia de BPO recrutam cunoscatori ai celor 19 limbi straine din portofoliul nostru. Cele mai cautate sunt germana, franceza, spaniola si italiana, insa recrutam si cunoscatori de limbi mai putin vorbite precum portugheza, polona, rusa sau araba.

Cele mai interesante joburi par a fi cele pentru cei care sa isi inceapa cariera, deci joburile entry-level pentru ca ele vin cu o perioada de training on-the-job, iar proiectele in care vor fi implicati viitorii angajati acopera domenii in care pot acumula foarte multe cunostinte, precum: resurse umane, finante-contabilitate, customer support si asigurari.

In divizia de Technology recrutam in mod special programatori in Java, .NET si SAP, dar si alte profile cum ar fi consultanti functionali SAP, modern web developer-i, etc.

In general, toate joburile Accenture sunt interesante daca le privesti ca pe niste oportunitati de dezvoltare personala sau a carierei, de relansare sau pur si simplu ca experienta pe proiecte multinationale, intr-un mediu multicultural – toate menite sa dezvolte personalitatea celor care participam la aceasta aventura numita Accenture.

3)       Cat de mult tineti cont de experienta anterioara a unui candidat care aplica pentru un job entry level?

De obicei atunci cand recrutam pentru posturi entry level, cautam studenti sau absolventi de facultate, oameni care isi doresc un job full time, persoane hotarate si preocupate de construirea unei cariere. Apoi, pentru divizia de BPO este important ca persoana respectiva sa vorbeasca la nivel avansat una dintre limbile cautate (de la nivelul B2 in sus) si, evident, engleza cel putin la nivel mediu, avand in vedere ca in compania noastra engleza este limba de comunicare interna. Aproape toate trainingurile sunt in engleza, comunicarile interne, nevoia de colaborare cu alti colegi din alte tari – toate acestea fac ca limba engleza sa fie vitala.
Pentru joburile entry level din divizia Technology, importanta este expunerea la tehnologiile cautate – fie ca practica, fie ca participare la cursurile si proiectele din universitate.
In general, atat pentru BPO cat si pentru Technology, apreciem orice experienta, fie ea si numai de voluntariat sau in proiecte restranse, cu alte cuvinte experienta anterioara oricat de limitata este un plus.

10987411_791658427586633_578313003399794161_n

 4)       Care ar fi trei aspecte care v-au impresionat in mod placut intr-un CV si v-au făcut sa alegeti candidatii pentru interviuri?

Din perspectiva recrutarii si screening-ului de CV-uri, ne intereseaza cei 3S :). Adica, un CV trebuie sa fie Simplu, Succint, Structurat. Recomandam candidatilor, atunci cand se pregatesc sa aplice pentru un job, sa isi personalizeze CV-ul in functie de jobul la care a aplicat – asta ne indica faptul ca persoana respectiva are claritate asupra a ceea ce isi doreste sa faca. Astfel, CV-ul va fi simplu si la obiect, punctand doar experientele academice si de munca relevante pentru postul respectiv. Ideal, CV-ul nu ar trebui sa aiba mai mult de 2 pagini; el ar trebui sa fie cat mai succint, chiar daca candidatul are si un profil pe unul dintre siteurile de joburi. Nu in ultimul rand, CV-ul trebuie sa fie structurat, iar informatiile sa fie corecte, complete si actualizate.

5)       Care este cea mai mare greseala pe care o poate face un candidat in cadrul unui interviu la Accenture?

Ne intalnim cu tot felul de situatii in interactiunile noastre si sunt foarte multe lucruri care nu ne mai surprind. Totusi, in general, si in interviu ca si in alte situatii de interactiune, foarte importanta este atitudinea: aceasta trebuie sa exprime interes. Este foarte dificil ca recruiter sa validezi anumite aspecte pentru postul la care a aplicat si sa ai o discutie fructuoasa daca lipseste motivatia, daca candidatul este plictisit sau daca nu vrea sa se implice in discutie.  Sunt cateva lucruri pe care le apreciem in mod special, si anume: punctualitatea, energia, atitudinea pozitiva, si, cel mai important, autenticitatea.  Cu alte cuvinte daca esti tu insuti la interviu, in limitele bunului simt, totul va decurge bine.

11084292_786731988079277_1299190311007641971_n

6)      Cum este incurajata creativitatea si initiativa proprie intr-o companie mare precum Accenture?

La Accenture incurajam si chiar recompensam creativitatea si initiativele personale. Exista programe interne de recunoastere ce incurajeaza angajatii sa vina cu idei de imbunatatire fie a mediului de lucru, fie a diverselor procese si proceduri pentru proiectul din care fac parte. Acestia sunt rasplatiti cu diverse premii sau cu recunoasterea in public, pentru cele mai bune idei in cadrul unor programe precum We@Accenture, prin care punem in practica ideile inovative din partea angajatilor. Ne preocupa si viata colegilor nostri in afara biroului si pentru aceasta avem o revista interna la care oricine poate contribui cu articole pe teme preferate din afara ariei de business. Exista de asemenea, multiple actiuni de implicare in viata comunitatii, prin programe de voluntariat in domeniile social, educational si de conservare a mediului. Cei mai activi dintre noi participa la activitati sportive: antrenamente saptamanale cu colegii sau competitii externe. Cu alte cuvinte, Accenture este o lume in care nu ai cum sa te plictisesti, daca incepi sa o descoperi si daca esti deschis oportunitatilor.

Sper ca acest interviu sa te ajute pentru a-ti face o imagine despre oportunitatile de cariera existente în Accenture. Si de asemenea, sa stii ca acum e randul tau sa pui intrebarile. Vrei totusi sa afli mai multe? Asteptam comentarii in sectiunea de mai jos si te asigur că vei primi raspunsurile asteptate!

Comments