Despre Joburi în eMAG

eMAGDacă ai fost în liceu în anii 2000 e foarte probabil ca părinții să-ți fi spus că tot un job unde să lucrezi cu pixul și hârtia sau direct în producție este mai sigur decât locurile de muncă relaționate cu mediul online. În cazul în care le-ai povestit cumva pe vremea aceea că dorești să lucrezi pentru dezvoltarea continuă a unui magazin online, probabil ai fi iscat o ceartă în familie. Dar cum mai stă în situația în anul 2015 când și părinții tăi au auzit de eMAG, cel mai cunoscut magazin online din România?

Pentru a le povesti alor tăi, dar mai ales pentru tine astfel încât să afli cât mai multe despre mediul și oportunitățile de carieră din eMAG, am avut o discuție cu Cristina Solea, Recruitment Manager la eMAG. Ce am vorbit?

1) De ce ar alege un tânăr student/absolvent să lucreze la eMAG?

Fiind vorba despre un business online, eMAG promovează o cultură distinctă pentru piaţa din România. Aceasta se bazează pe agilitate, iniţiativă, inovaţie şi, implicit, pe ideea de a oferi un mediu ȋn care angajaţii se pot dezvolta, pot ȋnvăţa continuu, sunt susţinuţi prin programe de learning să ȋşi dezvolte competenţe atât ȋn ariile lor de expertiză, cât şi ȋn cadrul altor departamente. Există un focus permanent pe dezvoltarea skill-urilor legate de job, cât şi pe dezvoltarea personală. Căutam oameni talentaţi, diferiţi, curajoşi, care vor să ȋşi depăşească limitele şi să evolueze odată cu business-ul.

 2) Care sunt cele mai tentante joburi pe care le oferă eMAG acum pentru tinerii candidați?

In acest moment sunt deschise joburi ȋn toate departamentele, de la Comercial şi Marketing, la IT, Financiar şi Customer Care. In funcţie de experienţă, candidaţii pot găsi la eMAG joburi ȋn oricare dintre aceste departamente: http://www.emag.ro/cariere

3) Care ar fi trei greșeli într-un CV pentru care un candidat nu ar putea ajunge niciodată la un interviu în eMAG?

De fiecare dată când analizăm un CV, ne uităm ȋn primul rând la competenţele candidatului. Daca m-aş afla ȋn faţa unui tânăr ȋn căutarea jobului care i se potriveşte, i-aş recomanda să ȋşi facă un CV ȋntr-un format personalizat, cât mai prietenos şi să evite standardul Europass. Elementele care ar trebui să se evidenţieze sunt experienţa profesională şi extracuriculară, foştii angajatori şi durata proiectelor ȋn care a fost implicat. Dacă are o experienţă mai consistentă, candidatul ar trebui să se concentreze asupra activităţilor desfăşurate la ultimele două locuri de muncă şi a principalelor realizări profesionale pe care să le prezinte ȋntr-o manieră cât mai schematică. Este important de menţionat că un CV, indiferent de nivelul de senioritate al candidatului, ar trebui să aibă maxim trei pagini.

 4) Unii dintre cititorii acestui articol vor dori să aplice la un job în cadrul eMAG. Care ar fi trei “ponturi” pe care le poți oferi, astfel încât să treacă de un interviu la voi?

I-as sfătui să fie naturali, pentru că echipa noastră este una relaxată, care ȋncurajează spiritul antreprenorial şi ne uităm ȋn primul rând la personalitatea şi competenţele candidaţilor. De asemenea, este important să ȋşi dorească să se dezvolte atât profesional cât şi personal. Oamenii de la eMAG sunt pasionaţi de ceea ce fac şi caută mereu noi oportunităţi de a creşte şi de a-şi ȋmbunătăti abilităţile. Nu ȋn ultimul rând, candidaţii care vin la un interviu ar trebui să fie curioşi şi informaţi. Când lucrezi ȋntr-un business cu un ritm foarte accelerat de creştere, este esenţial să te adaptezi rapid şi să ȋnveţi mereu lucruri noi.

 5) Povestește-ne puțin despre mediul de lucru din companie și despre activitățile care fac fericită o echipă în eMAG:

Lucrăm ȋntr-un mediu tânăr, agil, foarte dinamic şi ȋntotdeauna dispus “to go the extra mile” atunci când situaţia o cere. In sediul nostru din Swan Office Park avem zone de relaxare unde angajaţii pot merge atunci când iau o pauză şi unde pot juca foosball, darts sau Wii. Organizăm şi evenimente interne pentru angajaţi precum programul 140 BPM care promovează un stil de viaţă activ, Hackathon-ul care va avea loc ȋn vară (a doua ediţie), dar şi petreceri şi teambuilding-uri care ne ajută să ne cunoaştem mai bine.

eMAG_L

 6) Cum este încurajată dezvoltarea profesională pe termen lung la eMAG?

Oportunitățile de dezvoltare și creștere profesională reprezintă punctul forte al eMAG. Investim constant în formarea angajaților noștri printr-o curriculă personalizată de traininguri de specialitate ȋn domenii precum IT, Marketing, Comercial, dar şi prin sesiuni dedicate ȋmbunătăţirii zonei de softskills. Unul dintre cele mai faimoase programe este Academia eMAG, primului MBA de business online din România. In cadrul acestuia angajații noștri urmează cursuri de Macro & Microeconomie, Financiar, Management strategic, Marketing strategic, Online Marketing, Coaching, Negociere, Managementul Strategic al Resurselor Umane şi Studii organizaționale.

 7) De obicei, recrutorul întreabă candidatul: “Unde te vezi peste cinci ani?” Dacă ar fi să întrebăm recrutorul, unde vede oamenii care lucrează pentru eMAG peste cinci ani, ce ne-ar răspunde?

Dacă un nou angajat ar veni astăzi la eMAG, ȋn cinci ani l-aş vedea pe o poziţie de senior management ori lucrând ȋntr-un alt departament decât cel ȋn care a intrat la venirea ȋn companie, sau poate ȋntr-unul dintre birourile noastre din Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

Ultima întrebare:) De fiecare data când auzi pe cineva că lucrează la eMAG te întrebi inevitabil: Oare știe dinainte ce oferte vor fi la Black Friday?:) Poate ar fi acum momentul potrivit să aflăm….Voi spune doar atât: Black Friday este ȋn primul rând pentru clienţii noştri.

Sper ca acest interviu să te ajute pentru a-ți face o imagine despre oportunitățile de carieră existente în eMAG. Și de asemenea, să știi că acum e rândul tău să pui întrebările. Vrei totuși să afli mai multe? Așteptăm comentarii în secțiunea de mai jos și te asigur că vei primi răspunsurile așteptate!

Comments