Ce să scrii la “Obiectiv” în CV

Majoritatea candidaților obișnuiesc să dea skip acestei secțiuni din CV. Iar restul scriu o chestie super generală, genul: “Îmi doresc să mă angajez într-o companie unde meritele să-mi fie recunoscute și să pot face performanță.” Îți dai seama că nu atragi atenția cu nimic dacă treci așa ceva, nu? Angajatorul știe de la bun început că de fapt te interesează să prinzi un job oricare ar fi el și că ai completat acele rânduri cu unicul scop de a nu lăsa spațiul liber.

Obiectivul în CV este o armă foarte puternică de a-i reține privirea angajatorului asupra CV-ului tău mai mult de cele 5 secunde pe care este dispus să ți le ofere în mod normal. Hai să vedem cum ar trebui să fie abordată problemă într-un mod cât mai eficace:

1) Fraza pe care o scrii drept obiectiv nu trebuie să depășească două rânduri și jumătate. Cu cât este mai scurtă, mai concisă și mai logică, cu atât mai bine.

2) Întrebările la care trebuie să răspundă obiectivul tău sunt următoarele:

- Ce îmi doresc să fac? 

- Cum vreau să fac asta? 

- Unde voi duce la capăt acest scop? 

3) Iar dacă vrei să atragi atenția…

Te vei folosi de datele din job description pentru a completa secțiunea obiectivul profesional. Mai precis, folosește numele companiei și chiar poziția pentru care aplici direct în această secțiune. Oamenii care chiar vor să se angajeze într-o anumită companie, pe un job specific sunt mult mai apreciați decât cei care trimit același CV învechit către sute de companii.

Tot nu știi cum ar trebui să procedezi? Nu e nicio problemă, ai mai jos câteva exemple fictive care sper că te vor ajuta:

Îmi doresc o carieră în domeniul publicității online (ce îmi doresc să fac) și sper ca prin experiența acumulată în utilizarea Google Adwords (cum vreau sa fac asta) să pot obține postul de Specialist Marketing Online în compania X (unde voi duce la capăt acest scop – să fie exact compania pentru care aplici)

Vizez ca pe termen lung să dezvolt o carieră în domeniul vânzărilor de cărți și în acest sens pun la dispoziție o serie de inițiative la care m-am gândit pentru a contribui la creșterea cotei de piața a companiei X.

Pasiunea veche pentru domeniul IT mă îndeamnă să continui pe acest drum, mai specific pe cel al dezvoltării web. Portofoliul creat în ultimii ani consider că este relevant pentru a solicita un interviu pe postul de X la compania Y.

Sunt decis să lucrez pe termen lung în domeniul contabilității financiare. Pregătirea teoretică realizată în cadru studiilor universitare m-ar putea ajuta la optimizarea proceselor financiare din cadrul companiei X.

E totul clar acum? Recapitulăm puțin: Simplu, logic, coerent și suficient de interesant pentru a-l atrage pe recrutor să-ți citească CV-ul cu mai multă atenție. Dacă ai totuși în continuare nelămuriri legate de completarea obiectivului profesional în CV, îți voi răspunde cu drag la toate întrebările.

goal_setting

Comments