Găsirea unui job versus găsirea JOBULUI

Eu sunt conștientă că există momente în viața fiecăruia dintre noi când nevoie de a asigura financiar ziua de mâine, te obligă să cauți și să accepți orice fel de job. Însă, sunt convinsă că ai înțeles că pe termen lung acest lucru este total dăunător. De fapt, știi ce se întâmplă, nu-i așa? Îți faci banii pentru mâine. Și cam atât. Ajungi să-ți diluezi personalitatea și idealurile, doar pentru o falsă stabilitate. De ce falsă? Pentru că dacă ți-ar fi atât de bine, n-ai citi acest articol acum.

Dar eu nu sunt aici ca să te critic, ci pentru a te ajuta să-ți găsești cât mai ușor și mai repede calea. Prin urmare, o să vezi mai jos, care sunt lucrurile pe care le-ai greșit (probabil) până acum și cum ai putea să le corectezi, astfel încât data viitoare să nu te mai mulțumești cu un simplu job. Ci să alegi și să primești JOBUL la care visezi. 

1) Nu mai căuta doar un job. 

Începe prin a clarifica cu tine însuți care este jobul ce te va pune în postura să-ți folosești în mod curent competențele, abilitățile și cunoștințele care (ATENȚIE) îți place cel mai mult să le utilizezi! Practic, gândește-te bine care este locul în care tu te vezi. Poate părea stupid, dar fără acest pas, nici măcar nu are rost să trecem mai departe. Uite, ca să te împaci cu tine însuți dacă ai această problemă, citește te rog acest articol: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/12/08/metoda-sigura-care-te-va-ajuta-sa-ti-alegi-urmatorul-tau-job/

2) Ce crezi despre tine? 

Al doilea pas este să-ți schimbi percepția despre tine. Ai clarificat ceea ce vrei să faci? Știi exact tipul de job la care poți aduce cu adevărat valoare adăugată? Atunci schimbă și percepția pe care o ai despre tine. Nu ești un simplu căutător de joburi într-un ocean plin de alți oameni ca și tine. Ești o resursă unică, la care o companie poate avea acces dacă știe să te valorifice suficient. Nu te mai subestima!

3) Nu te mai alinia atât de mult la standardele pieței

Cu cât vei fi mai mult în standardele pieței, cu cât șansele tale de a găsi JOBUL se diminuează. Știu că este important să te informezi frecvent despre tipul de candidați pe care îi cere actualmente piața muncii, dar sincer nu te mai trata ca pe un simplu pion dacă așteptările tale sunt de Rege. Câteodată a fi în afara standardelor te ajută să obții ceea ce vrei.

4) Aștepți mereu newsletterul de la site-urile de joburi? 

Nu e soluția ideală. Știu că te gândești că “Ce pică, pică și e de bine”, dar în acest fel n-am făcut nimic și cu siguranță nu dăm înainte. Ce ar fi să începi să te informezi singur despre jobul pe care ți-l dorești? Caută numele angajatorului/recrutorilor din acea companie și încearcă să afli dacă există posibilitatea să facă în curând angajări pe postul pe care ți-l dorești. S-ar putea ca din această simplă discuție să te alegi cu o frumoasă relație din prietenie mai târziu.

5) Crezi că singura modalitate de contact este CV-ul? 

CV-ul este cea mai comună modalitate de contact. Dar atunci când vine vorba de jobul la care visezi, ar trebui să scoți la bătaie mai multe arme, nu crezi? Una dintre cele mai puternice arme este cea a recomandării. Încearcă să afli dacă nu aveți cumva o cunoștință comună care să vă facă legătura sau care să te recomande. Dacă nu, citește din nou punctul 4).

În ultimul rând sau poate în primul rând, încetează să te întrebi la foc automat dacă ei te vor sau nu te vor. Când vorbim despre ACEL JOB, întrebarea trebuie inversată brusc la 180 de grade. Ești sigur/ă că îi vrei tu pe ei? Ai făcut deja câteva compromisuri în cariera ta. E momentul să decizi tu de această dată ce dorești să faci mai departe.

Vrei să discutăm despre JOBUL tau ideal? Sau poate despre jobul actual versus jobul la care visezi? Îmi poți trimite un mesaj pe http://www.desprejoburi.com/index.php/contact/  sau poți scrie un comentariu la acest articol și vom încerca să găsim soluția cea mai bună pentru construirea viitorului tău profesional. Îți răspund în maxim 48 de ore:)

Sursă foto: deliveringhappiness.com

Job Concept

 

Comments