Cărți pe care le-am citit/le citesc și ți le recomand

Ești student? Ai terminat facultatea? Îți cauți un job? Ai deja un loc de muncă? Simți că ai deja cariera la care ai visat? Te frustrează mersul la job în fiecare zi? Ești antreprenor deja sau unul în devenire? Indiferent de răspunsul tău pentru aceste întrebări, eu îți voi da următorul sfat: Nu te opri din citit. Încearcă permanent să descoperi lucruri noi. Nu știi niciodată cum ceva învățat astăzi se transformă în marea deoportunitate de mâine. 

Și pentru că eu cred în puterea exemplului, îți voi expune în timp real cărțile pe care le citesc. Lista de mai jos este formată din volume pe care le-am citit în ultimul timp și a fost începută pe data de 23 iulie 2014. 

Listă perioada 23 iulie 2014 – 31 decembrie 2014.

1) Tată bogat, tată săracRobert T. Kiyosaki - Caută, găsește și pune în aplicare soluția de a face banii să lucreze pentru tine. Review realizat: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/08/29/tata-bogat-tata-sarac-sau-despre-bani/

2) Blink, Malcolm Gladwell – Aparențele înșeală. Regulă sau excepția care confirmă regula? Review realizat: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/09/02/aparentele-inseala-regula-sau-exceptia-care-confirma-regula/

3) Buyology, Martin Lindstrom – Facem achiziții cu mintea noastră sau suntem manipulați din exterior?

4) Branduri senzoriale, Martin Lindstrom – Despre câte simțuri sunt implicate într-o achiziție aparent simplă

5) Cum să vinzi un homar, Bill Bishop – “Vânzare înseamnă să bați la ușa cuiva încercând să-i vinzi ceva, iar marketing înseamnă să faci astfel încât să îi determini pe clienți să bată la ușa ta”. Review: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/10/12/cinci-sfaturi-pentru-cei-care-lucreaza-in-vanzari/

6) Cel mai bogat om din Babilon, George S. Clason – Dacă vrei să începi să faci bani, schimbă ceva în primul rând la tine

7) Vaca Mov, Seth Godin – Nu este suficient să faci ceva bine. Încearcă ceva remarcabil:)

8) Call to Action, Bryan Eisenberg, Jeffrey Eisenberg, Lisa T. Davis – “Cel care se află pe locul II este de fapt primul care pierde”

9) Brand Simple, Allen Adamson – Cât de dificil se dovedește a fi să gândești cu adevărat SIMPLU? Review: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/09/13/cat-de-greu-este-sa-gandesti-simplu/

10) De la Idee la Bani, Napoleon Hill – “Orice persoană care are succes, indiferent de domeniu, trebuie să fie dispusă să-și ardă propriile corăbii și să renunțe la toate căile de retragere”. Review: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/09/07/cat-este-de-lung-drumul-de-la-idee-la-bani/ 

11) Biblia Vânzărilor, Jeffrey Gitomer - “Un om înțelept cunoaște totul. Un om viclean îi cunoaște pe toți” 

12) “Cum să vorbim în public”Dale Carnegie. Un manual foarte bun de la care poți să începi cu primul tău discurs.

13)  “Secretele Succesului”Dale Carnegie, la recomandarea lui Alex Ochea. S-ar putea să mă pripesc…dar este cea mai bună carte pe care am citit-o în ultimii 10 ani:) Review: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/09/27/cum-sa-ti-faci-mai-multi-prieteni/

14) “Arta vânzării”Zig Ziglar. “Clientul spune “NU” pentru că nu cunoaște îndeajuns de multe motive pentru a spune “DA” “. Citind această carte, s-ar putea să descoperi câteva din acele motive:)

15) “Ce culoare are parașuta ta?”, Richard N. Bolles. O carte Despre Joburi care mă va inspira cu siguranță pentru noi articole destinate blogului. O recomand tuturor celor care își caută acum un loc de muncă.

16) “Simply Better”, Patrick Barwise și Sean Meehan. Nu e nevoie să fii unic ca să devii mai bun!

17) “Cum se scrie în publicitate”, Denis Higgins. O serie de interviuri cu cei mai mari copywriteri ai secolului XX: William Bernbach, Leo Burnett, George Gribbin, David Ogilvy și Rosser Reeves.

18) “Adland – Istoria universală a publicității”, Mark Tungate. M-a fascinat această carte prin simplul fapt că aproape toate informațiile aflate au fost noi. Recunosc…Nu știam mai nimic despre istoria publicității și mă bucur că am schimbat acest lucru:)

19) Cele 22 de legi imuabile ale marketingului“, Al Ries & Jack Trout. După cărțile scrise de Koetler, este probabil una dintre cele mai clasice pe domeniul marketingului. Shame on me că m-am apucat de ea abia la 24 de ani:) Deși a fost scrisă în ’93, regulile sunt perfect aplicabile și în zilele noastre. Review: http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/11/04/marketingul-are-legi-22-sunt-suficiente/

20) “Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes”, Roz Townsend. Cea mai bună carte despre vorbit în public pe care am citit-o până acum. V-o recomand tuturor s-o citiți înainte să aveți o prezentare:)

21) “Curs de vânzări. Cum să vinzi orice oricui”Zig Ziglar. Pentru că mi-a placut foarte mult “Arta vânzării” scrisă tot de el și am vrut să aprofundez.

22) “Buzzmarketing”, Mark Hughes. Am citit-o cu foarte mare plăcere. Oferă o mulțime interesante despre felul cum poți să creezi rumoare în jurul produsului tău fără a investi mulți bani în publicitate.

23)  “Clever”Rob Goffee și Gareth Jones. Despre cum pot fi motivați cei mai inteligenți și mai creativi angajați dintr-o companie.

24) “Manual de branding”, Wally Olins. Este una dintre cele mai respectate cărți din domeniu, un bun început pentru înțelegerea procesului de branding și de construire a identității corporatiste.

25) “Whipple, încearcă asta”, Luke Sullivan. Se spune că este manualul de publicitate pe care l-au parcurs toți oamenii care lucrează în această industrie acum. Până acum pot spune că cine a declarat acest lucru, a avut dreptate.

26) Salturi creative. 10 lecții de advertising eficient inspirate de Saatchi & Saatchi”, Michael Newman. Despre publicitate într-o perspectivă australiană. Mi-a plăcut:)

27) “Diferențiază-te sau mori”, Jack Trout și Steve Rivkin. Cât de mult contează diferențierea într-o activitate de marketing? Se pare că este absolut esențială. Îți recomand cartea, dacă ai răbdare s-o parcurgi ca pe un manual “istoric”. Este un pic cam veche pentru domeniul nostru.

28) “Poziționarea. Luptă pentru un loc în mintea ta”, Al Ries și Jack Trout. Dintre toate cărțile unde Jack Trout a fost co-autor, aceasta devine preferata mea. Oferă o serie de sfaturi foarte logice, perfect aplicabile și în actualul context de marketing.

29)  “Băieții de la Google”, Richard L.Brandt. Din curiozitatea de a afla cum a luat naștere și cum a crescut “Cea mai mare bibliotecă a lumii”.

30) “Un click”, Richard L.Brandt. Dacă tocmai am terminat cartea despre “Cea mai mare bibliotecă a lumii”, e normal să continuăm cu “Cea mai mare librărie a lumii”, nu-i așa?

31) “Anul meu fără pantaloni. WordPress și viitorul muncii”, Scott Berkun. Este o carte scrisă dintr-o perspectivă de jurnal, care îți deschide în mod categoric un nou orizont asupra conceptului de muncă la distanță.

32) “Coada lungă”, Chris Anderson. Este o carte care mi-a fost recomandată de către profesori, atât în facultate, cât și la master. Prezintă o idee interesantă a noii economii globale.

33) “Antreprenor la minut”, Ken Blanchard, Don Hutson, Ethan Willis. O poveste interesantă pe care ar trebui să o citească fiecare antreprenor. Detaliază foarte multe probleme pe care le întâmpină antreprenorii până când afacerea lor devine auto sustenabilă.

Listă începută pe 1 ianuarie 2015 (Am un target de 60 de cărți pentru anul 2015)

Ianuarie 2015 

1) Inovație în advertising, Jim Aitchison. Se spune că este una dintre cele mai bune cărți de publicitate din lume. Într-adevăr oferă informații foarte concrete despre publicitatea din domeniul print. Informațiile sunt culese de la cei mai cunoscuți Art Directori și Copywriteri de la ora actuală.

2) Idei cu impact garantat, Chip Heath & Dan Heath. Mi-a plăcut foarte mult stilul în care este scrisă această carte: Exclusiv din povești și exemple care să-ți demonstreze ca dacă urmezi anumiți pași, poți genera și poți transmite destul de ușor idei de impact.

3) În căutarea fericirii, Bertrand Russell. Gândul că întreaga umanitate duce o existență în zadar, grijile fără temei și final, plictiseala, invidia, obsesia păcatului, mania persecuției sunt doar câteva dintre obstacolele care ne împiedică să fim fericiți. Îți garantez că citind această carte vei simți că anumite pasaje sunt chiar o oglindă a sufletului tău. Din fericire, Bertrand Russell oferă și niște soluții interesante care să te ajute În Căutarea Fericirii.

4) Startup de 100$, Chris Guillebeau. O carte care reunește o colecție de studii de caz ale mai multor antreprenori ce și-au început afacerea cu o investiție de mai puțin de 100$ și au ajuns în destul de scurt timp la un venit stabil de minimum 50.000$ pe an. Din cei 100$ pe care îi vei investi in afacerea ta, începe cu 10 dolari investiți în această carte!

5) The Tipping Point, Malcolm Gladwell. Când spui Gladwell, clar te aștepți la o mulțime de studii de caz prin intermediul cărora să-ți demonstreze o idee. Întrebarea de la care a pornit ipoteza cărții este: “Cum se răspândește un mesaj/o epidemie astfel încât să fie considerat/ă viral/ă?”. Răspunsul îl explică prin intermediul a multiple povești din viața noastră reală.

6) Secretul prezentărilor de succesPaul du Toit. Cartea oferă câteva ponturi foarte bune cu privire la realizarea, organizarea și desfășurarea unei prezentări. E foarte utilă pentru orice persoană începătoare în acest domeniu.

7) Rework, Jason Fried & David Heinemeier. Un adevărat manual al antreprenorului care nu știe cum să înceapă sau cum să-și reînceapă business-ul.

Februarie 2015

8) De la grădinar la business coach, Lorand Soares Szasz. “Traiește cațiva ani din viată ta așa cum majoritatea nu o fac ca să poți trăi restul vieții așa cum majoritatea nu își permit”

9) Drive, Daniel Pink. Ideea centrală a cărții este reprezentată de sursele motivării pentru a face performanță la job. Și surprinzător…sursa principală nu este cea financiară.

10) Conducta de milioane, Burke Hedges. Se aseamănă foarte mult cu “Tată bogat, tată sărac”, aș putea spune chiar că ar fi inspirată total de acolo. Însă în mod clar după ce o termini de citit, vei avea un stop al vieții și îți vei trage singur un semnal de alarmă privind educația ta financiară.

11) Nimic de pierdut, totul de câștigat, Ryan Blair. “Nu am pornit de jos, dar am ajuns repede acolo”. Cred că este cea mai sinceră, logică și interesantă carte despre antreprenoriat pe care am citit-o până acum. Mai multe despre greșeli decât despre reușite.

12) Ce mi-a șoptit o vrăbiuță, Biz Stone. De la co-fondatorul Twitter, despre istoria celor 140 de caractere care au schimbat traiectoria în Social Media.

13) Cum funcționează GoogleEric Schmidt & Jonathan Rosenberg. Despre Google și viziunea internă care a condus compania către actualul succes.

Martie 2015

14) Cum să vinzi marilor companii, Jill Konrath. Dacă te-ai decis să prinzi “peștele cel mare” dintr-o companie multinațională, nu ar fi deloc rău să începi prin a studia această carte. Oferă niște sfaturi foarte practice, care îți vor fi sigur de folos.

15) Cele 21 de legi supreme ale liderului, John Maxwell. O carte foarte bună de leadership, în care regăsești exemple relevante ce te pot ajuta să înțelegi mai bine conceptul. Unul dintre ele: http://www.desprejoburi.com/index.php/2015/03/07/1despre-sefi-care-nu-suporta-oamenii-mai-buni-decat-ei1/

16) Roz tranchilizantAdam Alter. În mod surprinzător, din acestă carte poți afla foarte multe exemple despre lucruri minore care îți schimbă radical traiectoria vieții. Cum ar fi numele pe care ți-l pun părinții tăi…

17) 1001 moduri de a-ți recompensa angajații, Bob Nelson. Dacă ești manager, în mod clar trebuie să citești această carte. Vei afla foarte multe idei pentru a-ți motiva angajații, iar multe dintre ele nu sunt de natură financiară! Dacă ești angajat, nu ar fi rău deloc să arunci o privire pentru a-i transmite câteva sugestii subtile șefului tău!

18) Viitorul aparține companiilor miciSeth Godin. O colecție foarte interesantă de eseuri de marketing care cu siguranță te pot inspira în activitățile tale zilnice.

19) BriefSorin Trâncă. 99 de sfaturi pentru a începe o carieră

Aprilie 2015

20) The Lean StartupEric Ries. În această carte este prezentată cea mai sigură și mai puțin riscantă metodă pentru a dezvolta un Start-Up.

21) Irațional în mod previzibilDan Ariely. O amplă cercetare care demonstrează că de foarte multe ori când considerăm că luăm o decizie perfect rațională, de fapt sunt în mod previzibil, foarte iraționali:)

22) De unde vin ideile buneSteven Johnson. O scurtă istorie a celor mai importante inovații din lumea digitală și nu numai.

23) Mari succese ale unor branduri renumiteMatt Haig. Dacă ești curios să citești o istorie succinta a celor mai de succes 100 de branduri din toate timpurile, aceasta ar fi cartea potrivita:)

24) Cele 21 de calități ale lideruluiJohn Maxwell. Fiecare dintre cele 21 de calități conține frumoase exemple din viața liderilor adevărați.

25) Cultura serviciilor superioareRon Kaufman. Cel mai interesant subiect al cărții este despre cultura singaporeză, unde datorită serviciilor au devenit o economie de top.

Mai 2015

26) GratuitChris Anderson. O analiză ușor de înțeles a diferitelor modele bazate pe economia “Gratuit”. O economie care valorează peste 300 de miliarde de dolari la nivel mondial!

27) Stand outMarcus Buckingham. Cartea prezintă o metodă extrem de utilă de prezentare a punctelor tale forte în funcție de caracterul tău. Te poate ajuta foarte mult în cadrul unui interviu!

28) Talentul nu este suficientJohn Maxwell. Despre toate celelalte lucruri care adăugate la 5% talent, îți vor aduce succesul profesional!

Iunie 2015

29) Viața mea în publicitate. Publicitate științificăClaude C. Hopkins. O istorie despre cum se făcea publicitate în anii 1900-1920. Multe principii au succes și în zilele noastre.

30) Cele 22 de legi imuabile ale brandingului, Al Ries & Laura Ries. Dacă lucrezi la construirea unui brand, ai face bine să citești înainte de toate aceste 22 de legi. Vei învăța cum să-ți focalizezi toate cunoștințele astfel încât brandul să fie pus înainte de toate.

31) Sun Tzu. Strategii de Marketing. Gerald A. Michaelson și Steven W. Despre cum arta războiului se aseamănă cu lupta dintre branduri în diverse campanii de marketing. Învățăminte de luat în calcul.

Iulie 2015

32) Săptămâna de lucru de 4 ore. Timothy Feriss. O perspectivă foarte interesantă despre viața trăită în orice colț al lumii. Pe de altă parte, pune foarte mult accentul pe automatizarea în afaceri, astfel încât veniturile să vină independent de prezența ta ca și patron în interiorul companiei.

33) Clienți pe viațăCarl Sewell, Paul B. Brown. Cartea ilustrează foarte bine diferite strategii de fidelizare a clienților pentru industria auto, însă toate principiile prezentate se pot aplica cu succes în orice fel de sector al serviciilor.

34) Iraționalitatea beneficăDan Ariely. Prin intermediul a multiple cercetări, profesorul Dan Ariely atinge subiecte foarte sensibile precum: adaptarea umana la condițiile pieței, dorința de ajutorare reciprocă și capacitatea de a performa în condiții de stres. Toate cercetările sunt exemplificate prin intermediul unor studii practice.

35) Arta rețelelor socialeGuy Kawasaki și Peg Fitzpatrick. Un manual actualizat cu informații cât se poate de recente pentru eficientizarea utilizării rețelelor sociale în vederea creșterii business-ului tău.

36) TriburiSeth Godin. Despre leadership și arta de a lua frâiele situații când este necesară schimbarea într-un trib. Mi-a plăcut, dar nu se compară cu cărțile lui Maxwell:)

37) Economia Thank YouGary Vary Ner Chuk. Rețelele sociale au devenit indispensabile nu numai pentru a genera un nou flux de clienți și de venituri ci mai degrabă pentru a păstra portofoliul de clienți existent.

August 2015

38) Băieții isteți. Asalt pe Wall Street. Michael Lewis. Nu am înțeles niciodată felul cum funcționează piața bursieră, spre rușinea mea. Deși am studiat un pic la facultate, totuși nu prea s-a legat nimic în mintea mea. Și uite am dat peste această carte, care explică nu numai cum funcționeaza bursa, ci cum sunt realizate diverse speculații pe “piața neagră”. 
Nu e tocmai o carte scrisă in termeni specifici economiei, ci este o narațiune cu început, intrigă, cuprins, punct culminant și concluzie. Ca un fel de poveste despre un mecanism obscur și dificil de procesat de către noi, “muritorii de rând”. Dacă te interesează să afli mai multe despre acest subiect, chiar ți-o recomand. 

39) Joy Inc. Richard Sheridan. Despre cum să aduci entuziasmul într-o companie de dezvoltare software astfel încât să crești productivitatea și profitabilitatea afacerii. Unul dintre exemplele cele mai interesante este conceptul de programare extremă. Asta implică doi programatori să lucreze la același calculator împreună. Iar perechile se schimbă și se reformează săptămânal, fără a se ține cont de bariere precum: proiecte, tehnologii folosite sau deadline-uri. O carte pe care, cu siguranță, mi-ar prinde bine să o recitesc pe viitor.

40) De la zero la unuPeter Thiel. Cartea începe cu o întrebare care nu are cum să nu-ți atragă atenția din prima: Care este adevărul important pe care tu crezi că îl știi, dar cu care cei mai mulți din jurul tău nu sunt de acord? Peter Thiel este unul dintre co-fondatorii Paypal și de asemenea, primul dintre investitorii importanți ai Facebook. Dacă ești antreprenor, cartea asta e un “Must”.

Septembrie 2015

41) Efectul de platouBob Sullivan & Hugh Thompson. O lucrare de cercetare despre cum plafonarea afectează de la cel mai mic până la cel mai mare nivel. Și bineînțeles, oferă niște soluții matematice, foarte logice pentru depășirea acestui prag.

42)  Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare Scott Adams. Despre creatorul benzilor desenate Dilbert. Vei parcurge o mulțime de povești din viața autorului. În mare parte, povești despre eșecurile sale. A fost de ajuns ca o singură idee bună, să apară după o lungă șerie de eșecuri pentru a ajunge la succes:)

Octombrie 2015

43) Matshushita LeadershipJohn P. Kotter. Despre leadership. În stil japonez. Ai aici o scurtă recenzie: http://www.desprejoburi.com/index.php/2015/10/04/despre-leadership-in-stil-japonez/

44) A vinde e omeneșteDaniel PinkO carte despre vânzări, dar un pic mai plictisitoare decât restul:)) Mi-am propus să nu mai citesc cărți despre vânzări în viitorul apropiat.

45) Confesiunile unui vorbitor publicScott Berkun. Despre vorbitul în public. Sau mai degrabă despre ceea ce trăiește un speaker înainte, în timpul și dupa susținerea unui discurs.

46) Lean InSheryl Sandberg. Nu m-a încântat deloc. Din punctul meu de vedere, trateaza toate subiectele dintr-o perspectivă mult prea feministă. Mai multe am spus în acest articol: http://www.desprejoburi.com/index.php/2015/10/19/de-ce-femeile-nu-au-aceleasi-sanse-in-cariera-ca-si-barbatii/ 

Noiembrie 2015

47) Key MBA Models, Julian Birkinshaw & Ken Mark. Cartea expune 60 de modele de marketing foarte bine documentate care pot fi aplicate aproape in orice fel de business. Am simțit că citesc un manual, dar de data asta am citit un manual bun:)

48) Excepționalii, Malcolm Gladwell. Imi place stilul lui Gladwell la nebunie pentru că orice idee scrisă este foarte bine susținută de exemple reale. Este o carte care vorbește despre succes, oameni de succes și cum poți ajunge să ai succes. Doar că nu ofere așa zise “secrete”. Ci mai degrabă îți deschide ochii asupra realității.

49) #Girlboss, Sophia Amoruso. O poveste pe ideea lui David și Goliat care mi-a plăcut. O tipă care trăiește multă vreme printre gunoaie, are joburi proaste, niciun dolar în buzunar, iar la 8 ani distanță de la această etapă are o companie evaluată la multe sute de milioane de dolari. Dacă îți cauți o carte motivațională, te sfătuiesc să o alegi.

Decembrie 2015

50) 100 idei geniale de Copywriting. Andy Maslen. Nu toate ideile mi s-au părut tocmai geniale, însă am regăsit câteva de bun simț, pe care pot spune că le știam, dar am mai uitat să le aplic din când în când:)

51) Numerati, Stephen Baker. Despre cum statistica influențează întreaga lume. Dar mai ales despre cum tu ca persoane, devii pentru un brand un simplu număr dintr-o statistică. Și doar atât.

52) 50 de secrete ale artei persuasiuniiRobert B.Cialdini. Cartea te va ajuta nu doar în a obține vânzări noi sau în a-ți crește afacerea. Vei afla foarte multe modalități prin intermediul cărora vei fi mai convigător cu cei din jurul tău.

Anul 2016

În 2015, am avut un target de 60 de cărți, însă nu am reușit să-mi ating obiectivul. Ceasul s-a oprit la cartea cu numărul 52. Pentru anul 2016, mi-am stabilit un obiectiv mai realist, de 50 de cărți. Hai să vedem cum o să stau:)

Ianuarie 2016

1) Al dumneavoastră, irațional, Dan Ariely. O colecție de articole despre iraționalitatea cu care ne conducem de obicei viața. Întrebări existențiale, răspunsuri pe care deja le cunoaștem și soluții pe care refuzăm să le aplicăm.

2) Strategia oceanului albastru, W. Chan Kim și Renee Mauborgne. Despre cum să evităm a ne avânta în concurența acerbă bazată pe prețuri, diferențe și propuneri unice de vânzări. Cartea oferă mai multe sfaturi pentru a ne construi o afacere în jurul unei nișe încă “virgine”.

3) ContagiosJonah Berger. “Cât la sută din vorbele răspândite din gură în gură credeți că se distribuie online?”
Având în vedere că suntem conectați non stop în social media, pun pariu că te-ai gandit la un procent de minim 40%. 
Însă, se pare că procentul real este de 7%. Adică 7% din lucrurile pe care le vorbim în viața de zi cu zi, le transmitem mai departe în Social Media. 
De ce se întamplă asta? Și răspunsul la alte întrebari precum: Ce ne determină să recomandăm mai departe un produs sau un serviciu, am aflat din această carte. Chiar o recomand cu plăcere. 

4) Adevărul (cinstit) despre necinsteDan Ariely.

Toți suntem necinstiți din când în când. Unii mai mult, alții mai puțin. Cineva curat ca lacrima nu există. Însă ți-a trecut vreodată prin cap că există persoane care își calculeaza costul beneficiului în momentul când comit o infracțiune sau o ilegalitate?
Sincer, până azi când am început cartea “Adevărul (cinstit) despre necinste” scrisă de unul dintre autorii mei preferați, Dan Ariely, nu prea m-am gândit.
Mereu am crezut ca oamenii comit infracțiuni din instinct, din lipsa educației sau pentru că ceva în natura lor îi împinge să-și atingă obiectivele într-un mod facil.
Asta până când am dat de SMIR – Simplul Model al Infracțiunii Raționale.
Mai pe scurt: Infractorii “de mare clasă”, întotdeauna vor acționa în acțiunile lor dintr-un simplu calcul: Pedeapsa este mai mică decât beneficiile obținute? Dacă răspunsul este “Da”, atunci continuarea va fi “Go for it”.

Și nu e vorba că nu au nimic de pierdut. Ci doar au mai mult de câștigat. Iar matematica le spune că merită:)
O carte care te va face să înțelegi cum funcționează infractorii despre care mereu ai crezut că sunt niște ființe total iraționale:)

Februarie 2016

5) Ce a văzut câineleMalcolm Gladwell

Majoritatea femeilor iau anticonceptionale, insa putine stiu exact cum functioneaza.
Cand o femeie este insarcinata, organismul produce un val de progestin. Acest val impiedica eliberarea unui alt ovul, care ar putea ameninta sarcina deja instalata. Pilula contraceptiva este de fapt progestin in forma de tablete. Practic, pe timpul in care le iei, corpul tau “crede” ca esti permanent insarcinata. Lipsa ovulatiei pe termen lung este si cea care cauzeaza scaderea drastica a apetitului sexual, in multe cazuri.

Insa foarte putina lume stie care e motivul real pentru care John Rock, inventatorul pilulei a gandit ciclul in care iei pastilele trei saptamani, iar apoi te opresti pentru menstruatie.
Nu exista nicio explicatie cu fundament medical, de fapt. Teoretic, poti lua anticonceptionalele non stop si sa ai menstruatie la 1 an de zile, de exemplu. Corpul tau nu va functiona mai bine sau mai rau, daca vei decide acest lucru. Efectele sunt fix aceleasi.

Insa Rock a decis sa intrerupa afluxul de hormoni dupa trei saptamani si sa declanseze o sangerare menstruala dintr-o strategie de marketing. Si-a dat seama ca femeile nu ar accepta atat de usor in viata lor acest nou produs, daca le-ar schimba radical viata. Practic, neavand menstruatie deloc, femeia s-ar fi simtit “mai putin” femeie si cel mai probabil ar fi refuzat pilula.
Asa ca majoritatea femeilor considera chiar si in ziua de astazi ca organismul functioneaza perfect normal in momentul cand iau anticonceptionale. Cred ca ovulatia exista, insa pilula minune impiedica sarcina.

Din 1960 lucrurile nu s-au schimbat prea mult. O decizie de marketing, care să fie oarecum pe placul Bisericii Catolice, a modificat de atunci in mod radical viata majoritatii femeilor.

Despre asta si alte lucruri comune despre care ne dam seama ca nu stim mai nimic, în această carte:)

6) Începe cu ce nu-ți placeBrian Tracy

“Se estimează că tendința de a iniția și a întrerupe o sarcină, de a o relua, de a o abandona și apoi a reveni la ea poate crește timpul necesar completării sale cu nu mai puțin de 500%” Brian Tracy.

E un volum foarte mic ca și număr de pagini, însă dificil de parcurs:))
Pentru că fiecare filă parcă vorbește cu tine.
Despre amânare, despre lucrurile pe care trebuie să le facem însă le evităm și despre cum ne putem mobiliza pentru a face mai multe în aceleași 24 de ore.

Nu știu de ce, dar am impresia că ți se potrivește și tie…Oricine ai fi:))
P.S. Doar dacă nu cumva te afli în procentul de 2% de oameni care nu obișnuiesc niciodată să amâne nimic:)

7) Branding pe frontul de EstAneta Bogdan

Prima oară am auzit despre Aneta Bogdan in 2010 când m-am angajat la Vodafone. Era o adevărată legendă. Atât ascensiunea ei în Connex, cât și evoluția inițiativei ele antreprenoriale, Brandient.

M-a încântat foarte la această carte faptul că delimitează foarte clar branding-ul de marketing sau de advertising. A ales această nișă și a încercat să arate că un brand construit prin strategie, valori și etică, poate să ajungă cu adevărat un activ al companiei. Chiar și în România, unde fiecare companie de web design face și branding. Unde fiecare agenție de publicitate se ocupă și de branding. Unde branding înseamnă: logo, materiale grafice și design de produs.
Unul dintre studiile de caz expuse în cartea ei este cel al CEC Bank. Brandient este “vinovat” pentru faptul că și noi tinerii am ajuns să identificăm CEC-ul ca o bancă. Când au început rebranding-ul CEC, și-au dat seama că 94% din populația tânără a României auzise de această instituție, dar foarte puțini o percepeau ca o bancă. Era considerată o rămășiță comunistă, unde pensionarii strâng bani.
Acțiunea de rebranding a fost de durată. Însă un singur cuvânt a reușit să facă o schimbare radicală. Brandient adaugă particula Bank lângă CEC și în numai doi ani, nimeni nu mai privește CEC ca până atunci. Activitatea de creditare devine baza fundamentală a instituției, iar creșterea acestei activități a fost fenomenală: de 900%! CEC ajunge pe locul 5 în piața de banking românească.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum ar trebui să se facă branding în România, îți recomand această carte.

8) AntreprenoriatMarius Ghenea

Foarte multa lume o recomanda ca fiind cea mai buna cartea de antreprenoriat pe care au citit-o pana acum.
Nu as spune ca e cea mai buna ever, insa e varianta optima de citit pentru tinerii antreprenori care decid sa-si deschida o afacere in Romania.
As enumera urmatoarele aspecte interesante: 
1) Care e diferenta dintre o idee de afacere, o oportunitate si o afacere efectiv? Foarte multa lume confunda aceste lucruri. De multe ori, in momentul cand ne imaginam ideea, deja consideram ca oportunitatea e castigata, iar pana la afacerea de succes mai e doar un pic pas.
2) Surse de finantare in Romania pentru noile afaceri. Sunt sigura ca pe multi va intereseaza, insa nu stiti exact care e cea mai buna varianta.
3) Si ceea ce mi-a placut mie cel mai mult, a fost capitolul legat de “durerile cresterii”. Deseori ne gandim ca mai multi clienti, mai multe vanzari, mai multi angajati definesc o afacere prospera. Insa, aceasta crestere accelerata este si motivul pentru care foarte multe afaceri intra in faliment inainte sa experimenteze cu adevarat succesul.

E o carte despre afaceri romanesti si despre cum sa gandim un business in contextul economic din tara noastra. Ti-o recomand daca ai o afacere mica sau ai de gand sa-ti deschizi ceva in curand. Iti va raspunde la multe intrebari, pe care eu mi le-am pus prima oara abia dupa vreo doi ani in propria afacere.

9) Secretele mintii de milionarT.Harv Eker. Întreaga carte compară modul de gândire în situații similare al oamenilor bogați cu modul de gândire al oamenilor săraci. Am scris și un scurt articol despre această lectură aici: http://www.desprejoburi.com/index.php/2016/02/13/ce-ti-au-spus-parintii-tai-despre-bani-in-copilarie/

10) Despre Brand, Wally Olins. Fiecare capitol încearcă să explice din mai multe perspective importanța branding-ului în ascensiunea unui business. 

Martie 2016

11) Elon Musk. Tesla. Space X. Ashlee Vance. 

Mi se pare fascinantă viața lui Musk. În timp ce majoritatea muritorilor de rând se gândesc cum să-și cumpere un amărât de apartament pe motiv că e o chestie care rămâne “pentru totdeauna”, viziunea lui Musk depășeste acest “totdeauna” de pe planeta noastră.
Speră să colonizeze Planeta Marte, astfel încât noi să luăm în considerare cândva, ca apartamentul ăla la care visăm, să-l cumpărăm pe Marte și nu aici.
Într-un timp extrem de scurt, a consolidat SpaceX, cea mai ieftină și eficientă companie producătoare de rachete. Și bineînțeles, să nu uităm de Tesla:)

 Probabil va rămâne în istorie ca un fel de Thomas Edison. Doar că lui Edison i-au trebuit peste 1000 de încercări pentru a face becul, în timp ce Musk a avut nevoie de trei ocazii ratate pentru ca a patra oară să lanseze prima rachetă care să ajungă pe orbita Pământului.

Cartea m-a entuziasmat foarte mult. Mă face să înțeleg că toate obiectivele mele sunt minore, neimportante și extrem de ușor de realizat:)))

12)  David și GoliatMalcolm Gladwell. 

Dislexia reprezintă un handicap în citirea și procesarea cuvintelor. Dislexicii au mai puțină materie cenușie în zona responsabilă cu coordonarea cititului. La o vârstă adultă, un dislexic poate ajunge la o maximă performanță de a citi 22 de pagini în șase ore. Și asta, doar după ani îngrozitori de exercițiu. Practic, ei citesc orice cuvânt pe litere, însă mult mai dificil decât un copil de șapte ani. Problema intervine în faptul că după parcurgerea unei fraze, e foarte posibil să uite începutul ei. Prin urmare, înțelegerea unui paragraf durează o veșnicie. 

Teoretic, dislexicii sunt condamnați la o viață fără educație și la marginalizare în societate. Mulți dintre ei ajung infractori din cauza faptului că nu li se permite învățarea prin ascultare în instituțiile de învătământ. Le este absolut imposibil să dea examenul de Bacalaureat pentru că în cele trei ore disponibile, ei poate nu vor reuși să citească subiectele și să le înțeleagă.
Practic, unele persoane care suferă de acest handicap, s-au folosit de legea compensării. Adică și-au îmbunătățit la un nivel mult mai bun alte abilități și și-au canalizat toată energia pentru obținerea unor rezultate deosebite în funcție de alternative disponibile.

Vrei să știi ce oameni faimoși suferă de dislexie?

Richard Branson, Charles Schwab, David Neeleman (fondator JetBlue), John Chambers (director general Cisco), Ingvar Kamprad (fondator IKEA), Gary Cohn (presedinte Goldman Sachs)

Uimitor, nu? :)
Dislexia oamenilor faimoși este o reperezentare a mitului lui David și Goliat, expusă în cartea cu același nume al lui Malcolm Gladwell.
Dacă o citiți, veți găsi multe alte exemple de persoane care au reușit, deși teoretic, părea complet imposibil.
Chiar v-o recomand:) Și având în vedere că majoritatea nu suferiți de dislexie, nu o să vă ia mai mult de câteva ore să o terminați:)

13) ConnectedDr.Nicholas A.Christakis, Dr.James H.Fowler

În anul 1960, Stanley Milgram a realizat un experiment foarte interesant, în urma căruia a observat că la nivel global, oamenii sunt conectați între ei cu o medie de șase trepte distanță.
Cum și-a dat seama?
A implicat câteva sute de persoane de pe teritoriul SUA în următoarea acțiune. Toți au primit o scrisoare care era destinată unui tip din Boston. Li s-a cerut să trimită scrisoarea cuiva cunoscut cu scopul ca acea persoană să trimită mai departe și tot așa până va ajunge la destinatar. Media de trimiteri a fost de șase persoane.

În anul 2002, experimentul a fost repetat de Duncan Watts, prin intermediul e-mail-ului. A recrutat aproximativ 98.000 de persoane din întreagă lume. Fiecare persoană avea ca destinatar pe cineva de pe un alt continent și medii sociale diferite. Surpriză…A fost nevoie de aceleași șase salturi.

“Ce mică e lumea” nu e doar un fel de a spune. Ci mai degrabă reprezintă realitatea faptului că suntem cu toții conectați între noi. La șase trepte distanță și trei trepte de influență.
De ce trei de influență?

Poți citi mai multe despre rețele sociale din cartea Connected.

Aprilie 2016

14) Invizibilii. Puterea muncii anonime. David Zweig

În paginile ei sunt relatate poveștile oamenilor din spatele cortinei. A persoanelor care într-o eră a autopromovării continue pe toate mediile disponibile, tot ceea ce își doresc mai mult este să rămână invizibili. Pentru că dacă ei rămân invizibili, înseamnă automat că munca lor a fost făcută impecabil.

De multe ori, nici măcar nu ne gândim că există. Iar când o facem, se întâmplă doar când au greșit cu ceva.
Cu ce se ocupă persoanele prezentate în carte?

Jim Harding – orientare urbană. Sau omul care e responsabil pentru ca tu să nu te rătăcești atunci când urmărești indicatoarele din cele mai mari aeroporturi ale lumii.
David Apel – unul dintre cei mai cunoscuți parfumieri ai lumii. Însă, atunci când te dai, de exemplu, cu Escape for Men de la Calvin Klein, nu-ți spune nimic numele său.
Denis Poon – conducătorul echipei de ingineri proiectanți de structuri. Și-a pus amprenta pe 10 dintre 20 cele mai înalte clădiri din lume. Inclusiv Shanghai Tower. Însă, de fiecare dată, numele cel mai cunoscut, rămâne al arhitectului.
Robert Elswit – Cunoaștem adesea regizorul firmelor celebre, însă numele Directorului de Imagine, îți spune ceva? Cât de important crezi că este el în producția unui film de succes?
Peter Stumpf – tehnicianul de pian al orchestrei din Pittsburgh. Apreciem pianistul, dar îi acordăm vreodată credit acordorului pianului?

Despre ei și mulți alți invizibili în această carte. Oameni care își dedică întreagă viață perfecțiunii și într-o vreme când toți vrem să ieșim în față pentru nimic, ei preferă întotdeauna conul de umbră.

După ce o vei citi, vei începe brusc să identifici tot felul de alte meserii și persoane din jurul tău pe care până acum nu ai dat doi bani. Chiar ți-o recomand.

15) Small DataMartin Lindstrom

Am citit toate cărțile lui Martin Lindstrom, însă ultima mi se pare cu certitudine și cea mai bună: “Small Data” este o colecție de povești de marketing multicultural. Despre cum, aspecte relativ neimportante, au reușit să crească vânzările anumitor companii mari într-un timp scurt. Într-o eră dominată de statisticile extrase în urma studiilor cantitative imense, “Small Data” pare mai mult o legendă urbană. Doar că e incredibil de reală:)

Un scurt preview:
1) În 2003, vânzările Lego erau într-un declin imens de peste 30% procente scăzute față de anul precedent. Concluzia statistica era că piesele Lego sunt mult prea mici, schemele excesiv de complicate, iar copiii din ziua de astăzi nu mai au răbdare să aștepte. Vor totul acum. Studiile recomandau simplificarea pieselor, prin mărirea lor considerabilă. Dar un studiu calitativ desfășurat în casele puștilor din Germania, a scos în cale un copil de unsprezece ani, care i-a făcut să arunce la gunoi toate datele cantitative obținute. Piesele au devenit mai mici decât erau deja și vânzările au explodat. Te las să descoperi ce anume au găsit:)
2) Speranța de viață pentru populația masculină din Rusia este de aproximativ 64 de ani. Deși mulți mor înainte de 55 de ani, în comă alcoolică sau de ciroză. Preocuparea principală a bărbaților de clasă joasă și medie? Vodca. Preocuparea principală a femeilor? Să-și protejeze bărbații de căderea definitivă în patima alcoolului. Orașe întregi din Siberia unde nimeni nu zâmbește niciodată. Comerț online? Nu exista. Până când, niște magneți de frigider descoperiți în gospodăriile familiilor obișnuite, au schimbat această paradigmă.
3) Vânzările unui brand cunoscut de cereale din India au scăzut la un moment dat într-un mod dramatic. În gospodăria obișnuită din India trăiesc mai multe generații. Iar nurorile sunt obligate să asculte permanent de voința soacrei care este stăpâna absolută în casă. Cum poți crea în aceste condiții un ambalaj de cutie de cereale care să atragă două generații diferite? Ținând cont că uneia îi plac culorile excesiv de stridente, iar cealaltă preferă nuanțele pale?

Și multe, multe alte acțiuni de branding, rebranding și atracție a consumatorului în locuri unde poate nu vom ajunge niciodată:) Toate acestea, au fost conduse de Lindstrom în persoană.

“Small Data” este o carte pur și simplu fascinantă datorită descrierii în detaliu a preferințelor de achiziție a diferitelor culturi din jurul globului. Dacă te pasionează marketing-ul și în special, marketing-ul global, crede-mă pe cuvânt: Nimic din ce ai citit până acum nu o să te introducă mai mult în acțiune decât această lectură:)

16) Tehnici de a vindeDale Carnegie

Într-o zi un cuplu de vârsta a doua, aparent modest, merge la Harvard. Cei doi, doresc să intre la președintele instituției pentru a avea o discuție. Secretara le spune că dacă nu au programare, e puțin probabil să fie primiți. I-au specificat că fiul lor a murit de curând și a urmat în trecut cursurile aceste universități. Scopul vizitei era de a realiza ceva în memoria fiului lor în campus.
Secretara le-a spus să aștepte. După aproape două ore, președintele i-a primit, însă s-a arătat de la început deranjat de această vizită.
Înainte de a le permite să spună ceva, le-a specificat pe un ton imperativ că universitatea nu le va permite să ridice un monument comemorativ. Ei l-au informat că nu doresc o simplă statuie, ci o întreagă clădire. Președintele devine din ce în ce mai ironic. Pe un ton arogant le aruncă sec prețul unei asfel de construcții în campusul Universității Harvard. Bineînțeles, crede că cei doi fac o glumă proastă și că probabil nu au nici după ce bea apă.
Femeia, deranjată de atitudinea președintelui, îl întreabă: “Doar atât costă?”
Se ridică împreună cu soțul ei și iese din birou. În acel moment au decis să construiască acea clădire în altă parte.
Și datorită acestei negocieri eșuate, Universitatea Stanford din California este una dintre cele mai renumite instituții de învățământ din Statele Unite.

Despre tehnici de vânzări, erori care ne fac să pierdem într-o negociere și exemple elocvente pentru a ne îmbunătăți creșterea numărului de clienți din companiile noastre, puteți să citiți în această carte.

17) Toți marketerii sunt mincinoși spun povești, Seth Godin

Unul dintre cele mai comune sfaturi în marketing este să găsești o nișă cât mai “virgină” posibil. Un produs complet nou, un serviciu diferit de ceea ce există pe piață. Cu aceste elemente inovatoare, îndreaptă-te către piață, spune-le cât de special este ceea ce faci și convinge-i să cumpere de la tine.
În cartea Toți marketerii sunt mincinoși spun povești, Seth Godin abordează problema noutății într-o manieră diferită. 
Respectiv, încearcă să explice faptul că este aproape imposibil să demontezi viziunile existente ale unui om. Practic, în ochii tăi, un produs este condamnat să rămână pe raft, indiferent de cât de bine s-ar face marketing pentru el. Din simplul fapt, că este împotriva convingerilor tale.
Ca să dau un exemplu elocvent în cazul meu: Indiferent de orice fel de campanie realizată, pe mine nu mă vei convinge niciodată să-mi tratez vreo răceală într-un mod naturist. Ori n-o tratez, ori o tratez cu medicamente. Pur și simplu, nu voi reprezenta un public atractiv pentru vreo campanie.
Ce recomandă Seth Godin? În loc să te concentrezi pe piața virgină, pe oamenii ca mine care nu vor să se atingă de produse naturiste, mai bine îți îndrepți mesajul de marketing, către persoanele care cred în această viziune.
Este mai ieftin și mult mai eficient să faci un produs bun și să creezi în jurul lui o poveste/minciună frumoasă pentru omul care o așteaptă. Nu pentru cel care o respinge vehement.
Concluzia? Multe piețe virgine sau oceane albastre sunt de fapt niște terenuri infertile. Pe care mulți ne încăpățânăm să le tratăm, în loc să ne concentrăm pe ceea ce are potențial de creștere.
Pentru mai multe informații legate de acest subiect, vă recomand această carte. Mi-a luat doar o zi să o citesc.

18) Orice îți dorești. 40 de lecții pentru un altfel de antreprenor, Derek Sivers

Derek Sivers era la mijlocul anilor ’90 un tânăr muzician și compozitor. A încercat să contacteze mai multe case de discuri pentru a-i distribui albumul fizic și online. Însă toate îi cereau o taxă foarte mare. Pe deasupra, veniturile din vânzările albumului nu îi erau garantate sau sumele promise erau infime.
Prin urmare în ’97 a decis să-și deschidă propriul site pentru a-și distribui personal albumul. A cumpărat o carte din care a învățat HTML, CSS și PHP. Și și-a creat singur un fel de magazin online destinat propriului CD.
Site-ul CD Baby a fost remarcat imediat de către mulți muzicieni care aveau aceeași problemă. Și i-au cerut să le pună și lor albumele pe site. Taxa pe care o percepea? 35 de dolari de configurare și 4 dolari comision din fiecare album vândut. Aceste două sume au rămas identice și atunci când site-ul a ajuns să găzduiască milioane de albume.
Derek Sivers împărtășește în cartea “Orice îți dorești. 40 de lecții pentru un altfel de antreprenor” o serie de sfaturi destinate în special antreprenorilor concentrați pe verbul “a face” și nu “a planifica”.

Cartea este super mică. Am parcurs-o în aproximativ o oră.
Majoritatea ideilor expuse fac parte și din viziunea Creative Coding:
1) Renunță la business plan-urile puse la punct. Prima întâlnire cu clientul real ți le va deturna pe toate.
2) Nu mai căuta scuze de genul: Nu am bani suficienți. Nu am acces la clienți importanți. Nu am relații. Nu am angajați. În loc să te plângi, începe naiba o dată de undeva.
3) Dacă ceva nu funcționează cum trebuie, schimbă. Nu mai insista în zadar.
4) Scopul unei afaceri nu este să obțină finanțări de la investitori. Ci să facă fericiți niște clienți. Orice afacere bazată pe astfel de fonduri, de obicei, eșuează.
5) Refuză clienții cu care nu-ți dorești să lucrezi. Mai mult îți vor crea probleme.
6) Fără pretenții exagerate atunci când angajezi oameni noi într-un start-up. Prea multe cerințe, îți vor înlătura candidații cu adevărat potriviți.
7) Scopul unei afaceri adevărate nu este să te transformi în patronul care dispare și se întoarce doar când e vorba să-ți iei banii.

“Când te înscrii la un maraton, nu vrei un taxi care să te ducă până la linia de sosire”.

Pentru restul ideilor până la 40, chiar vă recomand să citiți această carte. Fără cuvinte bombastice, fără lecții din manuale de business. Te vei identifica cu siguranță și îți va oferi imboldul de a continua cu tot mai mult avânt.

19) Alianța. Managementul talentelor în era conectivității, Reid Hoffman, Ben Casnocha, Chris Yeh.

În zilele noastre, angajarea pe viață a devenit o utopie. Nici companiile și nici angajații nu-și mai doresc o relație care să dureze 40 de ani, decât în cazuri extrem de rare.
Pe ce anume ar trebui să se bazeze o relație dintre un angajator și un membru al echipei sale pentru a funcționa cât mai bine pentru ambele părți?

1) La început de carieră sunt recomandate misiunile din rotație. Tânărul trece prin mai multe etape, departamente sau proiecte ale companiei. Compania câștigă pe termen scurt din implicarea tânărului, iar angajatul începător își poate da seama mai bine ce drum ar trebui să urmeze în carieră.
2) Misiunile de transformare. Durează, în general, între doi și cinci ani. Compania îi propune angajatului un proiect care va contribui într-un mod esențial la dezvoltarea companiei. Proiectul este unul de anvergură, iar rezultatele lui vor fi extrem de importante pentru viitorul business-ului. După completarea unei misiuni de transformare, angajatul va obține ca și principal beneficiu, creșterea radicală a valorii sale pe piață. La finalizarea misiunii poate alege să preia un nou proiect în cadrul companiei, sau poate alege o altă oportunitate externă. În orice caz, valoarea financiară a timpului său, va crește în mod considerabil.
3) Misiunile fundamentale. După completarea unei serii de aproximativ două sau trei misiuni de transformare în cadrul unei singure companii sau a mai multor companii, există posibilitatea să realizeze că viziunea sa profesională se potrivește cu cea a unei anumite companii din piață. Prin urmare, în cunoștință de cauză, poate lua decizia să se implice la un nivel mult mai profund pentru a crește acea companie. Discutăm, bineînțeles, despre un nivel managerial executiv.

Angajarea pe viață a murit. Însă companiile inteligente și angajații ambițioși au inventat “Alianța”.

Mai 2016

20) Mașina de vânzări perfectăChet Holmes

Am citit foarte multe cărți de vânzări, însă rareori mai prind una care chiar să-mi atragă atenția. “Mașina de vânzări perfectă” a reușit însă.
Idei principale extrase:
1) Social Media, Direct Mailing, Networking, Cold Calling etc. Niciuna din ele nu poate să ofere rezultatele Marketingul Educațional. Mai precis: Încearcă să-l înveți pe potențialul tău client ceva nou, în mod gratuit. Ceva care să-l ajute în mod real în activitatea sa. Fără să-l hărțuiești cu laude despre produsul sau serviciul tău. Dă-ți interesul și clientul va aprecia acest lucru.
2) Nu te mai concentra pe toți clienții posibili. Fă-ți o listă a celor 100 de clienți pe care ai vrea să-i ai și depune toate eforturile posibile pentru a-i obține.
3) Tactica reprezintă o acțiune pe termen scurt. Strategia este ceva ceea ce aplici pe termen lung special destinată pentru acea listă de 100 de potențiali clienți.
4) Nu te mai apuca să faci 1000 de lucruri deodată. Ci fă 12 lucruri, de 1000 de ori mai bine:)

Sincer, cartea are o mulțime de recomandări diferite față de tot ceea ce ai mai citit până acum despre vânzări. Dacă ești în impas cu afacerea ta sau la locul tău de muncă, te asigur că prețul cărții este foarte mic în comparație cu ceea ce vei învăța de aici

21) Drumul tău către succesLorand Soares Szasz și Bryan Tracy. 

Ideile de bază ale cărții:

- Găsește domeniul care te pasionează

- Învață cât mai mult pentru a-ți perfecționa competențele relaționate de acel domeniu, astfel încât să devii foarte bun

- Devino atât de bun, încât să fii aproape imposibil de înlocuit

- Perseverează atunci când toată lumea renunță.

22) CrowdsourcingJeff Howe

Minh Le era un imigrant vietnamez, student în ultimul an la Informatică, în cadrul Universității Simon Frazer din Vancouver. În timpul liber, era pasionat să joace Doom, Quaqe și Half-Life.
Jocul care îl pasiona cel mai mult era Half-Life. Atât de mult încât s-a hotârât să-și construiască propriul mod de a juca Half-Life.
Valve, studioul care a realizat acest joc, era unul dintre puținele, care în 1999 permitea oamenilor de rând să contribuie, astfel încât să-și construiască propriile jocuri, pornind de la core-ul de bază.
Minh Le, a creat modul jocului Half-Life, care a devenit pentru mai mult de un deceniu, cel mai jucat joc din istoria de gaming. În 2003, ajunsese la 2.5 milioane de jucători, performanță nemaîntâlnită până atunci.

Cum se numea jocul? Counter-Strike.
Și tu și eu l-am jucat cândva.
Și asta datorită faptului că un gaming studio a sprijinit și încurajat puterea de creare a mulțimilor.

“Crowdsourcing” este o carte în care sunt prezentate o mulțime de astfel de exemple. Exemple care demonstrează perfect, că puterea maselor de rând, este mult mai mare decât puterea experților dintr-un domeniu.

Ți-o recomand să o citești. S-ar putea să te ajute foarte mult:

Iunie 2016

23) Piesă cu piesăDavid. C.Robertson. Aici regăsești povestea celui mai îndrăgit brand de jucării al tuturor timpurilor. Despre ridicarea, decăderea și apoi din nou, ascensiunea unui imperiu iubit atât de copii, cât și de adulții din întreaga lume. 

24) Cel mai vestit vânzător din lumeOg Mandino

Nu sunt o mare fană a cărților scrise sub formă de parabole religioase, însă există câteva principii interesante pe care le-am desprins de aici:
1) În vânzări, cel mai important este să insiști până reușești. Indiferent de cât de multe ori ești refuzat pe parcursul unei zile, unei săptămâni sau a unei luni, întotdeauna trebuie să o iei de la capăt cu același entuziasm. Nu poți face asta? Reorientează-te profesional.
2) Deși căutăm să copiem stilul vânzătorilor de succes, de fapt, fiecare om este unic. De aceea, ar trebui să-ți găsești acel element pe care nu-l mai deține nici măcar cel mai bun vânzător din lume și să-l transformi într-un avantaj propriu.
3) Atunci când o zi se termină și începe alta, trebuie să lași în urmă ce a fost. Și aici ne referim atât la eșecuri, cât și la succese. Dacă te va obseda un rateu, nu vei putea niciodată să faci performanță. Iar dacă devii prea mândru de o reușită, te vei plafona în scurt timp.
4) Chiar dacă ți-ai atins obiectivele profesionale, scopul permanent trebuie să fie sporirea valorii proprii. Cu cât devii mai bun, cu cât vei fi mai respectat și categoric, mai bine plătit.
5) Acționează acum. Oprește-te din făcut non-stop planuri. Pentru că “N-a existat nicicând o hartă, oricât de detaliată și exactă, care să-l transporte pe proprietarul ei măcar un pas pe pământ.”

Cartea conține multe alte principii utile, care te pot ajuta în evoluția ta profesională. Și nu neapărat dacă lucrezi în vânzări.

Iulie 2016

25) This is retention. Mihai Dragnea

Nu m-a impresionat deloc această carte. Am fost chiar profund dezamăgită. Seamănă cu o lucrare de licență a unui student nu foarte bine pregătit. Citat după citat. Prea puține opinii personale. Chiar nu o recomand. Nu am ce să povestesc din ea:) Citiți mai degrabă cărțile autorilor din care a citat domnul Dragnea.

26) Gândirea tip cutie neagrăMatthew Syed

În dimineața zilei de 29 martie 2005, Elaine Bromiley, o femeie de 37 de ani, soție și mamă, se duce la spital pentru o operație banală, de rutină de rezolvare a unor probleme la nivelul sinusurilor.
Își ia la revedere de la soț și de la copii, urmând să se reîntâlnească acasă, chiar în aceeași zi.
Operația începe.

Apare prima problemă. La 8.35 a.m. dr. Anderton nu a putut introduce masca de oxigen după efectuarea anesteziei. Mușchii maxilarului erau strânși. I s-a administrat o doză suplimentară de medicament pentru a fi slăbiți mușchii, apoi s-a încercat cu o mască mai mică.
La 8.37, Elaine a început să se învinețească. Saturația de oxigen a scăzut la 75%.
La 8.41, dr. Anderton a trecut la intubarea traheală, procedură folosită când ventilarea standard este imposibilă. A introdus un agent paralizant în sânge pentru a dezactiva complet mușchii maxilarului.
Din păcate, însă, medicul nu putea să vadă căile respiratorii, situate în spatele gâtului. În mod normal, este un orificiu curat, triunghiular, cu corzile vocale dispuse de ambele părți. Dr. Anderton a împins tubul de mai multe ori, însă a eșuat.
La 8.43, saturația de oxigen a scăzut la 40%. Ritmul cardiac a scăzut la 50 de bătăi pe minut.
La 8.47, o asistentă a venit în sala de operații cu trusa de traheostomie. Traheostomia era decizia cea mai logic de luat în acel moment. Se face o incizie în gât, pe unde se introduce tubul direct în trahee.
Însă doctorii persistau în încercarea de ajunge la căile respiratorii prin gură.
La 8.55 era deja prea târziu. Elaine era vânătă. Elaine a fost privată de oxigen timp de 20 de minute.
La 11 zile distanță, Elaine Bromiley a decedat.
Medicii au făcut un raport în care au specificat că situația a fost una critică, iar ei s-au străduit din răsputeri să o salveze.

Despre eșecuri. În sistemul medical internațional, în industria aviatică, în genetică, în fotbal și în afaceri.

O carte fascinantă, care îți prezintă eșecurile exact așa cum ar trebui să le interpretăm și noi: Ca pe o cutie neagră a unui avion, pentru a putea învăța să nu mai repetăm la infinit aceleași erori.

August 2016

27) Work the system, Sam Carpenter

Daca ar fi sa numesc un lucru important care ne-a lipsit mereu la Creative Coding, acesta este sistematizarea afacerii.
Stiu ca e frumos sa prezinti doar partile pozitive ale afacerii tale si sa scoti in evidenta doar povestea de tipul “David si Goliat”.
“Am pornit de jos si am trecut prin multe, dar uite ce bine suntem acum.”
Consider totusi ca asumarea unor lipsuri care se petrec in acest moment, reprezinta un punct de plecare pentru a rezolva aceste probleme.

Am finalizat de citit acum doua zile cartea “Work the System” a lui Sam Carpenter. Ideile de baza?
1) Afacerea trebuie construita precum o masinarie. Din sisteme si subsisteme care sa functioneze aproape perfect chiar si in absenta proprietarului ei.
2) Sistematizarea trebuie sa aiba la baza obiective, principii de functionare si proceduri foarte bine definite.
3) Cel mai mare dusman al sistematizarii este procrastinarea.

Oooo si cat am simtit de-a lungul timpului efectul procrastinarii. Pare mult mai simplu sa stingi incendii decat sa faci o aprindere a unui motor care sa functioneze neincetat.

Un alt dusman al sistematizarii este lipsa cash flow-ului pe termen scurt. Adunata cu procrastinarea si inmultita cu lipsa viziunii de ansamblu, genereaza haos. Pentru ca ajungi de multe ori sa accepti proiecte pe care poate nu le doresti in portofoliul tau. Stii sigur ca nu te avantajeaza pe termen lung. Dar totusi accepti, pentru ca genereaza un cash flow pe termen scurt. Bineinteles, intervine mai departe aglomerarea cu astfel de proiecte.

Si astfel te trezesti prins in eterna cursa a soarecelui care nu vede dincolo de gratiile in spatele carora sta.

28) Scurtături inteligenteShane Show

Mă îndoiesc că există cineva care să citească acest status și să nu fi jucat niciodată Super Mario:)
Știți foarte bine jocul. Avea 32 de niveluri, împărțite în opt lumi. Ne-a mâncat sute de ore din copilăria noastră. Ca să-l termini, dura între o oră și două, dar cel mai probabil îți lua zile întregi, pentru că mureai pe parcurs:)
Recordul la Mario în 2007 era de 33 de minute și 24 de secunde.
Însă Nathan Parkinson a doborât acest record și a terminat jocul în șase minute și 28 de secunde. Iar actualul record este de cinci minute si opt secunde.
Cum este posibil ca un joc care, teoretic, a fost creat sa dureze minim o ora, sa fie terminat in doar cinci minute de cineva?

Nu, nu este vorba despre coduri. Cine a fost cu adevarat pasionat de Super Mario stie deja ca in anumite lumi, existau tuburi cate te puteau face sa sari direct intr-o lume superioara. De exemplu, in lumea 1-2 exista un tub la final care te putea conduce direct in lumea a patra.

Care a fost scopul acestor tuburi?
Testarea jocului dura prea mult pentru ca oamenii care aveau sarcina asta “mureau” inainte de a ajunge la nivelurile superioare. Dupa ce testarea s-a incheiat, creatorii au decis sa lase active tuburile cu “scurtaturi” pentru a vedea cata lume le va gasi pe parcurs:)

Astfel de “tuburi” care sa te propulseze mai rapid, cat mai departe, exista si in viata profesionala sau in afaceri. Doar ca multi dintre noi nu le gasim, sau culmea, ni se pare ca “trisam” si ca nu este in regula sa le folosim.

Doar ca ele, la fel ca in Super Mario, sunt lasate acolo cu un scop: Sa fie gasite si folosite de catre oamenii inteligenti.

Vei intelege mai bine din aceasta carte cum sa aplici scurtaturile de la: Formula 1, Surfing, Skrillex, Lady Gaga, Justin Bieber, Industria aerospatiala, Industria de make-up, Mormonii, Miliardarii plictisiti si altele:)

29) OriginaliiAdam Grant

Știai că șansele ca un om să devină ca și profesionist în carieră original și inovator cresc în funcție de al câtelea s-a născut în familia sa? Astfel că primul născut este mult mai probabil să urmeze o cale foarte conservatoare, în timp ce ultimul născut are șanse mult mai mari să folosească scurtături inteligente?

Știai că unul dintre cei mai mari susținători ai produsului Segway a fost Steve Jobs? El a fost uluit de inovația tehnologică și și-a dorit foarte mult să cumpere compania, în ciuda faptului că toate premisele duceau către un eșec?

“Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.” însă dovezile statistice arată că “Nu lăsa pe mâine ce poți face poimâine” ar conduce către un rezultat mult mai original.

Se spune că geniile își ating potențialul maxim la o vârstă foarte tânără. Dacă treci de 40 de ani, lumea zice că ți-a trecut vremea. Dar asta se întâmplă doar dacă ești tipul de inovator conceptual. Paradigma se schimbă când ești tipul inovatorului experimental.

Despre originalitate, inovație și alte aspecte care cu siguranță îți vor trezi interesul, în cartea Originalii a lui Adam Grant.

30) Cei care schimbă jocul, Mona Dîrțu, Andreea Roșca

“Doi oameni sunt trimiși în Africa. Unul – un optimist, al doilea – un pesimist. Treaba lor este să estimeze potențialul pieței de pantofi. La întoarcere, pesimistul face un raport lung în care trage concluzia că: Șansele sunt zero. Nimeni nu poartă pantofi în Africa. Optimistul revine plin de energie, convoacă de urgență o ședință și își expune concluziile: Oportunitatea este enormă și trebuie să ne mișcăm imediat. Nimeni nu poartă pantofi în Africa. Al doilea este, fără îndoială, un antreprenor. Treaba lui este să descopere în primul rând oportunitatea și abia apoi să măsoare riscul.”

Este un citat pe care l-aș prezenta drept concluzie pentru cartea: “Cei care schimbă jocul”.
O carte care îți va schimba impresia despre antreprenoriatul românesc prin relatarea unor povești de succes despre: City Grill, MedLife, Betty Ice, Dedeman, Fan Courier, Mobexpert, Bitdefender.

Merită să te informezi un pic și despre jumătatea plină a paharului:)

31) Șase inovații care au făcut lumea modernă, Steven Johnson

Știai că prima oară când locuitorii de pe insulele aflate pe linia Ecuatorului au luat contact cu gheața în băuturile lor a fost abia la începutul anilor 1800? Și mai surprinzător este cum a ajuns gheața să fie comercializată. Frederic Tudor, un om de afaceri al acelor timpuri, s-a gândit să-și mărească averea printr-o metodă ingenioasă. A început să taie blocuri imense de gheață din zona rece New England și să le transporte pe vapor până în zonele sudice ale Statelor Unite și nu numai.
Cum de nu se topea gheața?  :)

Chicago este un oraș care se întinde pe o suprafață extrem de plată. Din această cauză, în anii 1850, problema reziduurilor produse de locuitori era foarte serioasă. Materiile fecale se plimbau nestingherite pe străzi. Singurele metode de eliminarea lor era să lași liberi porcii pe străzi pentru a “curăța” ce găseau în cale. De asemenea, când voiai să faci baie, te trezeai că întreaga cadă ți se umplea de excremente și de pești morți. Ce a gândit inginerul Ellis Chesbrough pentru a rezolva această problemă a canalizării?
Pe scurt: Efectiv a ridicat întregul Chicago pe cricuri. Da, exact. Fiecare clădire din Chicago a fost ridicată pe zeci sau sute de cricuri și astfel s-a construit dedesuptul lor sistemul de canalizare. Zilnic, o clădire era fie ridicată, fie mutată efectiv pe roți. Discutăm despre mijlocul secolului XIX. Iar operațiunea a durat doar 20 de ani…

“6 inovații care au făcut lumea modernă”: Sticla, Sunetul, Curățenia, Timpul, Lumina și Frigul. O carte care te va fascina. Uneori vei râde când vei vedea cât de rudimentară era lumea în urmă cu doar 150 de ani. Alteori, te vei gândi: Cum am fi trăit acum, dacă ei nu ar fi existat.

Bonus: Lumea dezvoltării software este dominată acum de bărbați. Dar de aici vei afla că prima persoană care a gândit construcția primului calculator în anii 1830, a fost….o femeie:)

Septembrie 2016

32) Văzând ceea ce alții nu văd, Gary Klein

“A-i ajuta pe oameni să-și corecteze convingerile greșite nu înseamnă să le oferi sfaturi pe care ei nu le-au cerut. Nu întotdeauna este necesar să le spunem oamenilor ceea ce credem că trebuie să știe, ceea ce, de obicei, presupune încercarea de a-i convinge că trebuie să știe acel lucru. Este mult mai bine să avem răbdare și să stârnim dorința de a idei perspicace cuiva în loc să încercăm a-i băga pe gât niște informații.”

33) Remote, Jason Fried & David Heinemeier Hansson

Am scris un articol inspirat din această carte, despre cum să te organizezi mai bine atunci când lucrezi de acasă. Îl poți citi aici: http://www.desprejoburi.com/index.php/2016/09/20/cum-sa-te-organizezi-mai-bine-daca-lucrezi-de-acasa/

34) Arată și spuneDan Roam

Cred că este cea mai bună carte despre cum să faci o prezentare în public pe care am citit-o până acum. Are o mulțime de exemple, de imagini și de strategii din care poți învăța cum să faci cea mai bună prezentare cap-coadă.

Octombrie 2016

35) Interfețe mai inteligenteShlomo Benartzi

Mediul online a creat o mulțime de noi posibilități de informare, dar pe de altă parte, tocmai acest exces de informație este cel care ne dă lumea peste cap acum. Prea multă informație, prea multe opțiuni, prea mult feedback cu care nu știm ce să facem. Cu cât ai multe alegeri de făcut, cu cât se pare că este mai dificil de ales ceva. O carte despre cum să construieșt o interfață online inteligentă care chiar să păstreze atenția utilizatorului.

36) Change careers successfully

Despre cum să faci cât mai lină trecerea de la o carieră la alta, fără a ajunge într-o depresie mai întâi:)

37) Screw business as usualRichard Branson

Este prima carte despre subiectul antreprenoriatului social pe care o citesc. Richard Branson, se știe deja, luptă de foarte mulți ani pentru a găsi soluții, nu simple pansamente pentru cauze sociale în care crede. Este foarte atașat de Africa și într-acolo se duc multe dintre eforturile organizațiilor Virgin.

38) Lebăda Neagră, Nassim Nicholas Taleb

Ideea principală a cărții este că ar trebui să ne fie cu adevărat teama fix de lucrurile pe care nu le prevedem sub nicio formă. Pentru celelalte suntem deja pregătiți să le face față. De asemenea, Taleb susține conceptul conform căruia, foarte puține lucruri sunt de fapt previzibile. O carte foarte interesantă, care te va pune puțin pe gânduri, mai ales dacă ești un fan al previziunilor statistice.

39) Cum să jefuiești o bancă, Steven Levitt și Stephen Dubner

În 1961 o angajată a unei bănci din S.U.A. pe nume Bernice Geiger este arestată pentru delapidarea a mai mult de două milioane de dolari. După cinci ani a fost eliberată pentru bună purtare. După eliberare a fost angajată de către o agenție de monitorizare a băncilor, pentru a-i ajuta să limiteze delapidările. Cum a reușit Bernice să descopere o demaște o mulțime de angajați care furau din bănci? A cerut o listă de la departamentele de resurse umane cu numele tuturor angajaților care nu-și luaseră concediu deloc în ultimul an de zile. Deloc surprinzător, majoritatea numelor de listă erau chiar nume de infractori. Se pare că o dată ce intri în hora delapidărilor bancare nu îți mai permiți nici măcar o zi să lipsești de la birou pentru că inevitabil lași urme care pot fi ușor descoperite de alte persoane. Așa că nu poți da acces la documentele tale sub nicio formă.

Cartea conține 131 de eseuri pe tot felul de teme trăsnite la care nu te-ai gândit vreodată. O citești foarte ușor cu plăcere.

40) Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării avocatnet.ro, Alin Popescu

O carte scrisă într-un limbaj ușor de înțeles pentru orice antreprenor român la început de drum. Despre greutăți, beneficii și câștiguri într-o astfel de viață în România.

Noiembrie 2016

41) Generația Y, John W. Hobart și Herb Sendek

O carte care explică cu atenție diferențele principale dintre Generația Y și celelalte generații cum ar fi X sau Baby Boomer. Ce își doresc tinerii de la o carieră, care sunt direcțiile pe care doresc să le urmeze, ce fel de compromisuri sunt dispuși să facă și multe alte aspecte. Ideală pentru cei care care lucrează în recrutare și angajează personal în special din Generația Y.

42) Vând orice, oricând, oricui, Adrian M. Cioroianu

O nouă carte despre vânzări. Nu m-a dat pe spate, în special, din cauza faptului că foarte multe idei s-au repetat excesiv de mult în paginile cărții.

Ceea ce mi-a plăcut este că fiind scrisă de un autor român, sfaturile oferite sunt mult mai potrivite pentru contextul economic al țării noastre. Felul cum este scrisă oferă un anumit aer autentic, în stilul autorului care “vorbește direct” cu tine.

Decembrie 2016

43) The Third Wave, Steve Case

Steve Case este unul dintre fondatorii AOL. In cartea sa, vorbeste despre ascensiunea AOL-ului. M-a fascinat sa citesc despre asocierea Internetului cu AOL-ul in anii ’90 și de asemenea, am fost uimită să observ cât de schimbată este lumea doar 20 de ani mai târziu. Evoluția a fost fantastică. Case povestește în cartea sa și despre alte aspecte cum ar fi cel de-al treilea val al Internetului care va începe în curând. Și nu este vorba despre Internet of Things. Ci despre Internet of Everything.

44) Făcut pentru creație, Scott Barry Kaufman, Carolyn Gregoire

O carte despre inspirație, creativitate și despre felul cum poți să-ți atingi potențialul creativ într-o formă cât mai ușoară.

Anul 2017 

Ianuarie 2017

1) Grit, Angela Duckworth

Am început anul 2017 în forță cu una din cele mai bune cărți pe care am citit-o în ultimii trei ani de zile. Despre perseverență, scopul cu sens și pasiune. Treci lucruri importante care întrec cu mult, mult talentul.

Am scris și un articol mai detaliat pe această temă: http://www.desprejoburi.com/index.php/2017/01/16/ce-sa-faci-cand-nu-ai-nicio-pasiune-profesionala/ 

Dacă întâmpini probleme de motivație și de îndeplinire a obiectivelor propuse, cartea asta este clar pentru tine! 

Februarie 2017

2) Shoe Dog, Phil Knight. 

“Apoi, în sfârșit, o veste bună. Am aflat că, la câteva ore spre nord, la Seattle, la Rainier International Classic, un pătimaș tenismen român distrugea orice adversar care-i stătea în cale și o făcea într-o pereche de Nike Match Points nou-nouți. Românul era Ilie Năstase, zis “Nasty”, și de fiecare dată când își folosea smash-ul său renumit, de fiecare dată când se ridica pe vârfuri și trimitea o altă servă nereturnabilă, lumea vedea logo-ul nostru.” Shoe Dog, Phil Knight

Nu cred că știai asta. Nici eu. Se pare că unul dintre primii sportivi ai lumii care a promovat brandul Nike pe vremea când nu făcuse încă istorie, a fost chiar un român. Ilie Năstase.

Mi-a plăcut foarte mult biografia lui Phil Knight. Spre deosebire de multe alte biografii citite, nu este scrisă în stilul: Am pornit de jos, am eșuat, am reușit, învățați și voi aceste lucruri de la mine. Mai degrabă este scrisă ca un jurnal foarte sincer, în care poți să descoperi latura umană a celui care a construit un adevărat imperiu în jurul echipamentului sportiv. Probabil cea mai frumoasă biografie citită până acum de mine.

3) A doua curbăCharles Handy 

“Churchill și Attlee au condus împreună marea coaliție care a guvernat Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Fiecare dintre ei avea nevoie de celălalt: Churchill era de departe liderul, dar un lider fără un manager este inutil. Attlee a construit și a menținut sistemele care au păstrat țara în stare de funcționare. În acest sens, el era managerul. Fiind întrebat odată ce a făcut Churchill pentru a câștiga războiul, Attlee a răspuns: “A vorbit despre război.” “A doua curbă, Charles Handy

Leadership-ul a devenit un “must” în vremurile noastre. Îmi aduc aminte că în facultate, am avut un proiect de prezentat pe tema manager versus lider. Profesoara m-a întrebat la final dacă eu consider că o organizație are nevoie mai mult de lideri sau de manageri. La vremea aceea, eu am răspuns: “Cred că idealizăm prea mult rolul liderilor și diminuăm rolul managerilor. Ambii sunt importanți, dar eu merg pe mâna managerului.” Profesoara mi-a spus că greșesc și că nu am înțeles nimic din cursul ei. Liderii sunt mult mai importanți. Mi-a scăzut un punct și am ajuns înapoi în bancă fără vreo dezbatere.

Am dat un răspuns greșit atunci. Dar și ea a greșit. Avem nevoie la fel de mult atât de manageri, cât și de lideri. Pentru că, din păcate, profa nu prea avea dreptate. Liderii buni rareori sunt și manageri la fel de buni. Și invers, bineînțeles.

Martie 2017

4) Influența invizibilă, Jonah Berger

Majoritatea deciziilor pe care le luăm în viață sunt influențate de persoanele din cercul nostru social. Deși nu ne place deloc să recunoaștem. Mai ales când vine vorba de decizii foarte importante ale vieții. Obișnuim să spunem că suntem originali și unici. Nimeni și nimic nu ne poate schimba traiectoria hotărârilor. Însă, cercertarea lui Berger, îți va arăta un adevăr dur. Sau hai să nu facem tocmai o tragedie din asta:)

Aprilie 2017

5) Cum se creează un nume de brandSteve Rivkin și Fraser Sutherland

Dacă te pasionează cum au luat naștere cele mai puternice nume de brand-uri la nivel mondial, este o carte foarte potrivită pentru tine. De asemenea, este o carte de căpătâi în cazul în care ești interesat de domeniul namingului.

Mai 2017

6) You only have to be right once, Randall Lane

Despre succesele și eșecurile celor mai cool start-up-uri ale momentului: Spotify, Whatsapp, Instagram, Airbnb, Palantir și multe altele. O colecție de interviuri cu fondatorii lor dintr-o perspectivă foarte realistă, pe care chiar o recomand.

7) Breakthrough Branding, Neil M. Brown

O carte scrisă de fondatorul agenției de naming și branding, Ideas Big. Foarte mult studii de caz mai ales pe subiectul naming-ului.

Ce citesc acum? Carte începută pe 26 mai 2017

Acum citesc: Merriam’s Guide to Naming, Lisa Downey Merriam

O să te țin la curent permanent cu ceea ce citesc și te rog mult ceva…dacă vezi că trece o săptămână și n-am schimbat cartea de la “Ce citesc acum” trage-mă de mânecă urgent pentru că nu vreau să cad din nou în plafonare:) Sper să reușim să comentăm împreună cât mai multe cărți interesante, care să ne ajute să evoluăm profesional:)

Comments