Olimpiada StudentJob – 3 internship-uri oferite de Raiffeisen Bank!

Când erai la şcoală primeai pentru participarea la o olimpiadă o diplomă plus alte premii materiale. Bineînţeles, la ele adăugai o frumoasă experienţă de viaţă. De când eşti student la facultate, parcă lucrurile nu mai sunt la fel, iar angajatorii evită să organizeze astfel de competiţii interactive care să-ţi ofere oportunitatea unui pas în carieră. Dar uite că lucrurile se schimbă în bine datorită Raiffeisen Bank!

A fost lansată Olimpiada StudentJob în urma căreia poţi să fi ales pentru una dintre cele trei poziţii de trainee în cadrul SME School Raiffeisen Bank. Şi pentru că sunt convinsă că îţi plac concursurile inovative, diferite de aplicarea standard pe un website de recrutare, te anunţ că de data asta totul este diferit!

4_1

Olimpiada se desfăşoară pe Facebook, iar aici ai link-ul: https://www.facebook.com/StudentBank.Ro/app_283515068343373

Pentru a obţine jobul,in primul rand trebuie să completezi online cele cinci probe obligatorii. Acestea sunt:

1)     Tir cu CV-ul

2)     Quizatlon

3)     Prietenism

4)     Promovare artistică + premiu prin tragere la sorţi: un iPad Mini

5)     Săritura cu răspunsul

In etapa a doua a concursului, primii 50 selectati pe baza rezultatelor la probele online intra in etapa de interviuri cu echipa de recrutare Raiffeisen Bank. La finalul procesului de selectie, primii 3 cei mai buni vor urca pe podiumul Olimpiadei StudentJob.

De asemenea, există şi o probă specială care îţi poate aduce ca premiu prin tragere la sorţi un iPad mini.

Etapa desfăşurată prin intermediul aplicaţiei online are loc între 19 mai şi 16 iunie. Urmează ca până pe  data de 15 iulie să fie aleşi cei mai buni 50 de aplicanţi pentru a participa la un interviu în cadrul Raiffeisen. Interviurile se desfaşoară între 16 iunie – 15 iulie. Iar pe 15 iulie sunt anuntaţi participanţii selectaţi.

Eşti eligibil să participi în această competiţie dacă:

-          Eşti student sau masterand în cadrul unei facultăţi din România, cu profil economic

-          Ai participat la diverse activităţi în timpul studiilor: voluntariat, conferinţe, sesiuni de comunicare, programe de exchange, ateliere de lucru etc.

-          Ai cunoştinte academice de analiză financiară şi economică

-          Deţii abilităţi de comunicare şi interacţiune

-          Eşti disponibil pentru angajare, program de muncă full time cu durată de minimum şase luni.

Pe tot parcursul desfăşurării Olimpiadei StudentJob îţi voi fi alături pentru a te ajuta să ajungi în finală. De aceea, vom începe azi pregătirea primei probe, Tir cu CV-ul. În cadrul acesteia, trebuie să-ţi încarci în aplicaţie CV-ul, care va fi evaluat de către echipa de Resurse Umane a Raiffeisen Bank şi va primi între 1 şi 25 de puncte. Notele vor fi publicate pe măsura evaluării lor.

Cred că îţi dai seama că această probă este una dintre cele mai importante, aşa că este necesar să-i acorzi atenţia corespunzătoare. Ce sfaturi am pentru tine?

1)      Nu trimite acelaşi CV pe care l-ai folosit de fiecare dată pentru a aplica la diverse posturi de call center, unde ai mai încercat. Aminteşte-ţi că urmăreşti un post în domeniul economic, aşa că acest lucru trebuie clarificat încă din obiectiv.

2)      La capitolul experienţă, pune accentul pe ceea ce ai realizat sau ai învăţat până acum. Echipa lor de resurse umane ştie că nu poţi avea o secţiune foarte bogată, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să aiba un aspect îngrijit şi logic.

3)      Pentru studii e foarte clar deja: Vizezi un post pe domeniul financiar, aşa că detaliază cu atenţie ce materii ai învăţat în facultate şi pe care le stăpâneşti foarte bine pentru a te potrivi cu acest post.

4)      Abilităţi: Spirit de echipă, sociabil, organizat, analitic. Uită de lucrurile astea sau corelează-le cu realitatea exemplificând în mod clar de unde ai deprins aceste abilităţi.

Ştii foarte bine că până acum am mai publicat articole pe această temă, aşa că îţi propun ca înainte să-ţi reactualizezi CV-ul să arunci o privire pe:

1)      http://www.desprejoburi.com/index.php/2013/11/13/facem-un-cv-interesant-de-citit-in-5-secunde/

2)      http://www.desprejoburi.com/index.php/2014/03/03/cum-se-completeaza-corect-sectiunea-de-abilitati-in-cv/

3)      http://www.desprejoburi.com/index.php/2013/06/05/haideti-sa-vorbim-despre-realizari-in-cv/

4)      http://www.desprejoburi.com/index.php/2013/07/11/obiectivele-arata-ca-ai-tupeul-sa-girezi-pentru-tine-insuti/

După ce îl finalizezi, dacă mai ai cumva nevoie de o opinie în plus, ştii că poţi să mi-l trimiţi şi mie pentru a-ţi oferi impresia mea. Dar în primul şi primul rând, totul depinde de tine!

Săptămâna viitoare vom discuta şi despre celelalte probe. By the way, nu este nevoie să le completezi pe toate în aceeaşi zi, poţi să le iei pe rând. Poţi să începi cu înscrierea la Olimpiadă: https://www.facebook.com/StudentBank.Ro/app_283515068343373

Comments