Tips & tricks pentru postul de Specialist Marketing Digital la Consultaclick.com

Toată lumea îşi trimite acelaşi CV la diverse joburi. Recrutorii citesc în fiecare zi chestii extrem de asemănătoare, iar situaţia e frustrantă de ambele părţi. Pentru tine că nu primeşti jobul, iar pentru ei că de multe ori îl oferă cui nu trebuie. 

ConsultaClick

Eu cred că poţi impresiona angajatorul încă de la aplicare cu puţin efort. Uite, am găsit un anunţ pentru un post destul de interesant la vârsta ta. http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/613644? . Specialist Marketing Digital la Consultaclick.com. Platforma facilitează posibilitatea informării şi realizării de programări la diverse clinici şi cabinete individuale pentru probleme medicale. O idee destul de smart aş spune, pentru că în ziua de azi, nimeni nu-şi mai permite să piardă timpul la cozi în spitalele de stat.

Ce ai putea face pentru a le atrage atenţia dacă te interesează postul?

Oferă-le nişte sugestii şi o structură de plan la cate te-ai gândit deja s-o pui în aplicare dacă ai primi jobul. Iar eu îţi voi da nişte tips & tricks pentru a te ajuta.

1) Dezvoltarea şi implementarea strategiei de marketing a ConsultaClick

Cred că trebui să pornim de la ideea că cererea pe piaţă pentru un astfel de serviciu este în stare latentă, prin urmare, mizăm pe o strategie de dezvoltarea cererii, nu?

2) Realizarea cercetării de piaţă şi segmentarea clienţilor

Gamification is the word. Prin urmare, gândeşte-te la o aplicaţie promovată pe Facebook în urma căreia să primeşti răspunsuri la întrebările:

- Cine apelează mai des la servicii medicale plătite?

- Unde se interesează înainte de a ajunge la un anumit medic?

- Când e momentul considerat propice pentru a face o vizită la medic?

- De ce aleg servicii medicale private?

3) Planificarea, pregătirea şi realizarea campaniilor de marketing.

Vorbim despre un serviciu online, însă bolile sunt ceva cât se poate de offline. Prin urmare, părerea mea e că orice campanie ar trebui să plece din the real world pentru a avea impact asupra traficului online al platformei. Aşa că aş lega totul de următorul punct…

4) Dezvoltarea şi implementarea planului de trafic organic.

Ce spui de nişte video-uri care să ilustreze anumite probleme cauzate chiar de nişte bunuri achiziţionate pe Internet? De exemplu, stai toată ziua pe net şi de ceva timp simţi că ochii nu te mai susţin. Tot pe internet ar trebui să-ţi cauţi soluţia, nu-i aşa? O mână o spală pe cealaltă:)

5) Loializarea clienţilor

Discutăm aici despre vreo trei tipuri de loializare disponibile:

- Loializare situaţională adică influenţată de factori externi, cum ar fi lipsa de timp a pacienţilor pentru a căuta prin intermediul prietenilor un medic. Prin urmare, nu ar strica să le propui trimiterea unui newsletter periodic care să-i amintească faptul că nu are timp, dar timpul disponibil depinde de starea de sănătate actuală.

- Loializare economică. Anumiţi pacienţi pot fi mici vânători de promoţii, fie că au nevoie de acel serviciu, fie că nu, dacă e la promoţie, devine brusc util. Nu sunt de neglijat. Aminteşte-le frecvent de reducerile existente pe ConsultaClick.com

- Loializare psihologică. Ar fi perfect să ajungi aici. Pacientul trebuie să simtă că doar la ConsultaClick.com primeşte atenţie, preţuri bune şi informaţii de calitate. Informaţia e cheia. Găseşte soluţia să i-o livrezi aşa cum îşi doreşte: La timp!

Mie mi-a luat 20 de minute să mă gândesc şi să scriu acest articol. Ţie ţi-ar mai lua încă jumătate de oră ca să continui de aici. Nu mai fi normal de comun, dacă poţi fi original. Arată că meriţi jobul şi sunt sigură că vei fi apreciat/ă! Mail-ul lor este: http://ro.consultaclick.com/Contactos.aspx. Dar eu nu m-aş da înlături să-i abordez pe Facebook dacă aş găsi soluţia ideală:)

Comments