Brands & Communities. Angajatorii = prietenii noştri. Posibil?

Zilele trecute am participat la conferinţa Brands & Communities 2014. Pentru că ştiu că citeşti acest blog cu scopul de a afla cât mai multe informaţii interesante despre joburi, exact din această zonă îţi voi relata mai multe.

Care a fost tema principală?

cover1-cover-800

Pe scurt, cam ce am scris în titlu. Cum poţi deveni din simplu angajat, the best friend forever pentru compania în care lucrezi? Poate te întrebi de ce te interesează aşa ceva. În primul rând pentru că îţi petreci cel puţin opt ore pe zi la locul de muncă şi cu siguranţă îţi doreşti să transformi acest timp într-unul de calitate şi plăcut. Iar în al doilea rând…Ştii şi tu asta: Nimeni nu e de neînlocuit, dar nu strică deloc să pari aşa:)

1) Primul speaker, Dan Petre (Managing Partner, D&D Research şi-a concentrat prezentarea asupra leadershipului. Deşi în facultate am învăţat cu toţii că un un om devine lider pe parcurs, aflăm că ultimele cercetări în domeniu spun că liderul adevărat se naşte cu nişte calităţi innăscute. Aceste calităţi dezvoltate până la 20 de ani, te ajută să-ţi exerciţi mai bine funcţiile principale ale leadership-ului: dezvoltarea viziunii, împărtăşirea scopurilor cu organizaţia, împărtăşirea viziunii, livrarea succesului.

Cum poţi să-ţi optimizezi capitalul de lider cu care te-ai născut?

În primul rând, să te implici emoţional în activităţile pe care le desfăşori. Un lider adevărat este acolo pentru oamenii săi în orice situaţie. Lasă pe planul doi creşterea salarială pentru că acest lucru îţi va aduce satisfacţie doar pe termen scurt.

2) Lilia Dicu (Daring Executive Coach) a povestit un pic despre felul cum s-au schimbat lucrurile în mediul organizaţional. Comparativ cu trecutul, situaţia stă în felul următor:

Înainte:

- Numărul de angajaţi era în creştere

- Stimularea se făcea prin traininguri şi bonusuri

- Şeful era şef şi trebuia să iei asta ca atare:)

Acum:

- Se reorganizează intens structurile din companii

- Se reduce personalul peste tot

- Dar target-ul creşte:)

Cum vede un tânăr mediul de lucru ideal? 

- Angajaţii trebuie ascultaţi şi managerul să le ofere suportul necesar şi flexibil

- Nu mai trebuie încurajată competiţia, ci colaborarea.

3) Dan Ioniţă de la Ascendis a vorbit despre o idee care sigur te-ar interesa şi pe tine. Cum ar fi să-ţi poţi dezvolta hobby-urile la locul de muncă? Spre exemplu, la finalul programului să poţi urma un curs de fotografie sau să participi la un cerc de lectură chiar în organizaţia ta?

Cu siguranţă ai deveni mai motivat să vii la birou, iar jobul ţi-ar deveni un bun prieten despre care ai povesti mai departe amicilor tăi.

4) Alexandra Burlan (Manager L&D and Culture, Vodafone România) a povestit despre schimbările care au avut loc în Vodafone în ultimul timp. De exemplu, s-au legat comunităţi care au ca puncte comune aceleaşi hobby-uri: comunitatea managerilor, celor pasionaţi de coaching, celor pasionaţi de comunicare, celor pasionaţi de dans/fotografie/ciclism/actorie. Aceste grupuri au la dispoziţie o platformă online unde îşi pot planifica activităţile.

A avut loc un proces de reorganizarea spaţiului de lucru. Acum, nu mai există camere de birouri, doar open-space pentru toţi angajaţii, inclusiv managerii. Cea mai interesantă chestie este că nu stai în fiecare z în acelaşi loc. Astfel eşti nevoit ca zilnic să socializezi cu noi colegi ieşind astfel din zona ta de confort.

5) Un alt studiu de caz a fost prezentat de Ana Glavce (HR Manager, TNT România). În TNT a fost realizat un experiment foartei interesant, denumit Orange Shake. Prin intermediul acestui program, angajaţii sunt premiaţi pentru comportamente carenu au legătură cu job-ul, ci cu viaţa lor privată. Au existat trei categorii premiate: Fii bun cu tine (activităţi legate de: vacanţă, sport, mari evenimente familiale, talente, pasiuni), Fii bun cu ceilalţi (donaţii, voluntariat, redirecţionarea impozitului de 2%), Împreună (ieşiri cu colegii, feedback pozitiv primit, feedback pozitiv oferit). La acest program au participat 70% dintre angajaţi, iar programul a devenit o obişnuinţă.

Mi-a plăcut foarte mult conferinţa, pentru că am asistat la o perspectiva fresh asupra contextului actual existent pe piaţa muncii. Pentru a deveni realitate mai multe din lucrurile discutate aici, categoric e nevoie şi de tine. Nu aştepta doar să ţi se ofere, pentru că, din păcate, de multe ori….dacă merge aşa, nu o să schimbăm nimic. Implică-te emoţional, ia iniţiativa, demonstrează ceea ce poţi, iar apoi e momentul să ceri.

Ca un ultim sfat…Nimeni nu e de neînlocuit, până la urmă. Dar nu toţi sunt foarte uşor de înlocuit. Fii unul dintre cei la care nu se poate renunţa uşor:)

Comments