“From groups to groupies”. La conferinţa Brands & Communities

Indiferent de domeniul în care activăm si de ceea ce facem în viaţa noastră de zi cu zi, de fiecare dată ne fulgeră gândul că trebuie să vindem mai mult pentru a trăi mai bine. În majoritatea cazurilor ne gândim la lansarea unor noi produse sau la cum am putea găsi clienţi noi pe nişe încă neexplorate. Dar dacă răspunsul se află, de fapt, mai aproape decât credem?

bc-update-cover-800

Pe 7 şi 8 mai, Smark organizează cea de-a treia ediţie a conferinţei Brands & Communities, un eveniment ce îşi propune să ofere o soluţie practică următoarei probleme: Cum putem transforma grupurile de consumatori sau angajaţi în ambasadori de brand care susţin interesele de business ale companiei? Pornind de la tema “from groups to groupies”, 25 dintre cei mai buni speakeri și traineri romani vor oferi inspirație și know-how antreprenorilor, directorilor de HR și profesioniștilor din marketing și comunicare pentru a atinge potențialul maxim al comunităților din jurul brandului. Brands & Communities 2014, eveniment din seria SMARK KnowHow, are loc la UniCredit Tower.

În primul panel îi avem pe Vintilă Mihăilescu (SNSPA), Cosmin Nae  (Quantix Marketing Consulting). Semida Duriga și Dana Pascu (Publicis Groupe). Principala temă abordată va fi ideea de comunitate şi modalităţile prin care mişcarea poate aduce întregul grup acolo unde un brand îşi doreşte.

Mai departe va urma o discuţie despre comunităţile interne de angajaţi. Un subiect ce te interesează, cu siguranţă şi pe tine. Dan Petre (D&D Research) va povesti despre momentele cheie pentru un angajat într-o companie, leadership și managementul talentelor în industriile creative, iar Dan Burlacu (Ascendis) va analiza principalele greșeli pe care le fac companiile din perspectiva programelor de comunicare interna și modalitățile practice prin care grupul de angajați poate fi transformat într-o comunitate. Aşa cum am mai spus-o altădată, construirea unei echipe puternice contează enorm de mult şi la nivel de dezvoltare personală a ta. De aceea, îţi voi relata cât mai în detaliu ceea ce se va petrece în acest panel pentru a putea dezbate împreună.

Ultimul panel de mâine va  aprofunda tema comunităţilor externe brandului, offline. Despre cum pot fi activate comunităţile din jurul unui brand ne vor spune mai multe Valentin Suciu (Jazz Communication), Claudia Chirilescu (Spoon Media) și Mihai Gurei (Intro), Cristina Gavrilă (Impact Hub Bucharest) și Dragoș Rouă (Open Connect).

La finalul zilei de mâine va fi susţinut şi un workshop interactiv de către Claudia Chirilescu și Cristi Ursea (Spoon Media) şi Alexandru Băduţ (Grapefruit). Ei vor discuta despre aplicabilitățile wearable technologies în managementul comunităților și despre modul în care informația oferită de această tehnologie poate fi colectată, servind astfel intereselor de business ale brandurilor.

Acestea vor fi subiectele abordate în prima zi a conferinţei la care voi participa şi eu. Bineînţeles, te voi informa şi pe tine despre tot ceea ce se petrece. De ce cred că avem de învăţat de aici? Pentru că oricât de multe lucruri vei reuşi ca individ, comunitatea este, în final, cea care decide destinaţia finală în care vei ajunge.Dar până atunci…trebuie să aflăm cum putem face parte dintr-o echipă creativă, care să ne permită să ne definim ca şi indivizi, dar în acelaşi timp să evoluăm sub forma unui grup:)

Comments