Customer Service Representative la TELUS International Europe – Îmbină facultatea cu jobul:)

TELUS LOGO

Te-ai gândit de multe ori că n-ar strica să faci primul pas spre independenţa financiară. Poate chiar ai avut intenţia de a încerca acest lucru. Însă undeva, firul pare să se rupă de fiecare dată. Iar întrebarea care îţi vine în minte este: “Dacă îmi iau un job, oare o să mă las de şcoală?” Răspunsul este “Nu”, dacă vei alege oportunitatea pusă la dispoziţie de TELUS International Europe. (in urma rebrandingului CallPoint devine TELUS International Europe) Şi vei vedea exact de ce…

1)      Vei beneficia de un program super flexibil care nu se suprapune deloc cu orele de la facultate, pentru că jobul este unul de noapte.

2)      Ai ridicat o sprânceană când ai citit mai sus? Coboar-o uşor pentru că asta înseamnă şi un bonus destul de consistent la salariu. Orele de noapte sunt plătite cu 25% în plus.

3)      Încă eşti un pic încruntat? Stai liniştit, transportul îţi va fi asigurat pentru turele care încep sau se termină în intervalul 23.30 – 06.00.

4)      Sănătatea înainte de toate astea, nu-i aşa? Bifat:) Vei beneficia de asigurare medicală pentru tine şi de asemenea pentru încă un membru al familiei.

5)      De învăţat, vei prinde repede mersul lucrurilor datorită unui training de şase săptămâni plătit cu 100%.

Întrezăresc cumva un zâmbet? Este cazul pentru că sunt sigură că te poţi descurca perfect în cadrul acestui job dacă:

-          Ştii foarte bine limba franceză atât la nivel scris cât şi vorbit

-          Nu-ţi sunt străine operaţiile de bază pe calculator.

-          Îţi place să relaţionezi cu oamenii, care-ţi vor deveni şi clienţi.

-          Ai tact şi rapiditate în rezolvarea problemelor.

-          Iar ca plus…poate ai mai avut experienţă cu tehnologia wireless sau telecom

Ţi s-a luminat privirea până acum? Înseamnă că responsabilităţile deja ţi se vor părea floare la ureche:) Cum ar fi:

-          Vei relaţiona într-o manieră amabilă cu toţi clienţii tăi, urmând anumite proceduri stabilite.

-          Vei asculta activ problemele clienţilor tăi

-          După care o să încerci să le rezolvi cât mai rapid şi cât mai eficient

-          Iar dacă nu este de competenţa ta, poţi identifica exact unde ar trebui să ajungă respectivele probleme pentru a fi soluţionate într-un timp cât mai scurt.

-          Ar fi perfect să pui la înaintare creativitatea prin idei care să-ţi crească productivitatea. Pentru că în TELUS International Europe este apreciat spiritul de iniţiativă. Sunt sigură că asta îţi doreşti:)

-          Şi bineînţeles…aşa cum ai studiat la şcoală, mereu trebuie să ai temele pregătite. Adică să te păstrezi permanent informat despre produse, preţuri, promoţii, proceduri sau alte probleme.

Postul este ideal pentru a îmbina perfect viaţa ta de facultate cu jobul care să-ţi aducă libertatea financiară. Iar acest lucru este un mare plus pentru tine şi cariera ta. Ţi se potriveşte oportunitatea? CV-ul tău este aşteptat chiar ACUM pe adresa: Ligia.BADEA@callpoint-group.com

Mult succes!

Comments