Cum se completează corect secţiunea de abilităţi în CV

Dacă eu îţi spun despre mine că sunt o persoană cu spirit de echipă, sociabilă, ambiţioasă şi entuziastă, s-ar putea să spui că sunt îngâmfată, sau că îmi place să bat câmpii. Sunt sigură că ai întâlnit şi tu oameni care la prima discuţie încep să-şi etaleze tot felul de calităţi, fără a preciza care este sursa dezvoltării lor. Şi te enervează, nu-i aşa?

Cum crezi că se simte un angajator când citeşte sute de rubrici de abilităţi în CV-uri unde sunt trecute fix aceleaşi atribute fără sens: analitic, organizat, om de echipă, comunicativ, calităţi de lider, creativ, disciplinat, pozitiv, perseverent, energic, dinamic ? Ca să nu mai spun că tendinţa este să le treacă pe toate la grămadă pentru orice post ar candida, pe principiul: Blondă, 90-60-90, ochi albaştri, divă în pat, inteligentă, fidelă – vând remorcă de tir.

Nu, nu eşti convingător în acest fel. Soluţia pentru a oferi un plus de încredere este să detaliezi următoarele lucruri:

- În ce măsură deţii abilităţile enumerate

- Cum le-ai dobândit

Iată şi un exemplu fictiv:

Adaptare rapidă la noi medii de lucru – dobândită în urma delegării în diverse departamente ale companiei unde am lucrat

Spirit de echipă – abilitate dezvoltată în timpul celor doi ani în care am lucrat alături de o echipă de 30 de persoane

Bună capacitate analitică – rezultatul experienţei în departamentul financiar contabil al companiei X

Excelente abilităţi de conducere – obţinute în urma organizării eficiente a unei echipe de 10 oameni pe o durată de un an de zile

Fire dinamică – demonstrată pe postul de agent de vânzări în perioada X, când munca s-a desfăşurat în proporţie de 90% pe teren

Parcă sună mai sincer aşa, nu? Dacă optezi pentru o astfel de formă de redactare a rubricii de abilităţi, vei obţine următoarele beneficii imediate:

1) Oferi un plus de încredere angajatorului. Motivaţia pe care o scrii, este un fel de gir conform căruia acea calitate este reală.

2) Arăţi că eşti capabil să te uiţi în urmă, să analizezi experienţa profesională obţinută şi poţi desprinde exact lucrurile cele mai bune învăţate.

3) Corelezi date obiective din viaţa ta (fapte din experienţa avută) cu date subiective (calităţile pe care consideri că le-ai obţinut)

E simplă regula: Cum eşti, cât eşti, dar mai ales de ce eşti aşa:)

Comments