De la anu’ schimb tot: mă las de fumat, mă apuc de învăţat şi fac mulţi bani

Cea mai idioată chestie la final de an e treaba cu retrospectiva şi planurile pentru viitor. Un an întreg eşti o legumă scofâlcită incapabilă de a realiza fotosintenza spirituală şi profesională, dar acum brusc te gândeşti că totul se va schimba. Zilele astea sunt absolut magice pentru majoritatea oamenilor pentru că au rezoluţii geniale şi sunt ferm convinşi că viaţa lor va lua o cotitură importantă, iar la finalul lui 2014 îi aşteaptă succesul după colţ. Lasă-mă să ghicesc la ce chestii te-ai gândit că vei face de la 1 ianuarie încolo:

1) O să fac mulţi bani. Bun plan. Demn de un cap de mafie italiană. Ţi se pare că ai mintea limpede (dar remarcă un pic şi colţurile) şi ai determinarea necesară de a intra direct în topul Forbes. N-ai nici cea mai vagă idee de unde vor curge râurile de bani ce-ţi vor îngropa duşmanii în lacrimi de invidie, însă deja ai satisfacţia supremă că asta se va întâmpla. Bucură-te de imagine. O vei revedea la sfârşit de 2014 în aceeaşi ramă. 

2) Mă las de fumat (după ce mă întorc de la Revelion). Bineînţeles că după Revelion, pentru că acele patru zile îţi vei fuma la foc mărunt plămânii, ficatul, inima şi într-un final creierul. Vei trage cu mai mult mai patos decât un puşcăriaş care are o întâlnire amoroasă cu o femeie după 15 ani de zdup. Pentru că ai convingerea că este încheierea apoteotică a unei relaţii frumoase între tine şi ţigară. Stai liniştit, ne revedem la anu’ în acelaşi film. 

3) După sărbători mă apuc de slăbit. Dacă te ştii un pic mai plinuţ/ă nu ştiu de ce am vaga impresie că de Crăciun şi Revelion vei băga în tine mâncare ca şi cum cineva te-ar plăti să nu mai laşi nimic în oale. Ai aşa o satisfacţie în sânge care-ţi şopteşte când ţi se irigă creierul: Bagă, bagă, nu lăsa nimic că după Revelion oricum punem centura de castitate digestivă. Lasă-mă să ghicesc…Hmmmm: Dau pariu că şi în 2010, 2011, 2012, 2013 ţi-ai pus aceeaşi dorinţă. Bingo: O să iei premiu pentru perseverenţa de a-ţi dori acelaşi lucru cinci ani consecutiv. Ce premiu? 5 kile în plus.

4) Mă apuc de învăţat. O să devin mai cult, mai pregătit profesional, o să citesc zilnic. Toată noaptea de Revelion vei tânji după un plus de cultură în viaţa ta, vis ce-l vei împărtăşi cu sticla de vodka. După sărbători, la fel ca în fiecare an, îţi vei spune: Frate, eram luat în freză, nu ştiu ce a fost în capul meu. Eu cu sesiunea? We will never be BFF!

Tu încă mai crezi în porcăriile astea? Mai ai încă puterea sadică să-ţi speli creierul an de an cu nişte lucruri pe care nu te apuci niciodată să le pui în practică de la 1 ianuarie?

Vrei să-ţi dau un sfat? Şi sper să înţelegi din prima:

Te apuci de făcut bani de la anu’? Acum ce te reţine? Eşti prea ocupat să stai degeaba?

Te laşi de fumat după Revelion? Acum ce te reţine? Nu vrei să-ţi laşi plămânii fără companie?

Te apuci de slăbit de pe 3 ianuarie? Acum ce te reţine? Eşti prea ocupat/ă să te îngraşi?

Te apuci de citit din noul an? Acum ce te reţine? Nu vrei să-ţi simtă Facebook-ul lipsa?

Revelionul e doar un motiv extrem de prost ca să devii mai frustrat decât eşti deja. Pentru că dacă ai pic de simţ al răspunderii cândva în octombrie 2014 vei intra într-o depresie că iar n-ai fost în stare să-ţi duci lista de dorinţe la capăt. Anul viitor din viaţa ta nu începe de pe 1 ianuarie, anul începe de azi. Şi oricând vei putea începe să schimbi ceva. Azi e prima zi din următorul an al vieţii tale. Ia vezi….Te apuci de ceva? 

dreamstime_s_30738700

Comments