Mai eşti disponibil pentru postul la care ai aplicat acum un an?

“- Bună ziua!

- Bună ziua!

- Vă sun din partea companiei/agenţiei de recrutare X. În urmă cu un an aţi aplicat la postul de agent de vânzări la noi. V-am păstrat CV-ul în baza de date şi voiam să vă întreb dacă mai sunteţi disponibil.

- Sigur. Aşteptam acest telefon cu sufletul la gură în fiecare zi a vieţii mele. Dacă m-aţi fi sunat peste 50 de ani, răspunsul era acelaşi.”

dreamstime_s_17963880

Poate ai trecut şi tu prin aşa ceva. Aplici pentru un post la un moment dat şi aştepti cu sufletul la gură minunatul telefon. Trece o zi, trec două, trece o lună. După 30 de zile deja uiţi sau înceteze să-ţi mai pese. E aproape sigur că după maxim trei luni tu deja ai urmat altă cale şi logic ar fi să nu mai priveşti în urmă. Însă se întâmplă ca la distanţă de un an sau chiar mai mult să primeşti fix invitaţia la interviu pe care ţi-ai dorit-o cândva.

În primul rând cred că e absolut evident faptul că ai aplicat la un job într-o afacere condusă de nişte chiflari. Oamenii nu mai au chef să plătească un anunţ pe un site de recrutare şi preferă să se facă de râs dând telefoane întârziate. În al doilea rând se presupune că ce trăieşte, creşte. Şi asta o zic pentru toate sensurile. Într-un an când eşti tânăr, evoluezi destul de mult şi eşti într-o continuă căutare a progresului, atât pe plan profesional cât şi personal. Prin urmare, probabilitatea să te mai intereseze ceva pentru care ai acordat atenţie anul trecut tinde mult către 0.

Mă întreb cum se simt fetele de la HR când sunt nevoite să dea astfel de telefoane penibile. Mai ales că sunt convinsă de chestia că mulţi n-au nici cea mai vagă idee pentru ce posturi au aplicat anul trecut.

Am primit ca explicaţie pentru acest proces inovativ de recrutare: “Dacă ai fost o dată interesat pentru acest job, e posibil să fii şi a doua oară.” Pe deasupra s-ar putea să te simţi chiar mândru că până la urmă acea companie s-a gândit la tine.

Ce să zic…Speraţi voi la iubirea veşnică, pentru că noi tinerii aplicăm cu viteza online-ului şi uităm cu viteza tastei delete. 

Comments