E timpul pentru primul BUZZ din cariera ta!

Tinerii spun că angajatorii nu-i bagă în seamă din cauza lipsei de experienţă. Ştiu că nu este adevărat. 

Angajatorii spun că tinerii sunt prea superficiali, că îşi doresc totul de-a gata prea repede. Ştiu că nu este adevărat. 

Însă ceea ce învăţăm în spatele zidurilor universităţii nu este suficient pentru a demonstra că adevărul este mereu la mijloc. Colivia nu este îndeajuns de largă încât să-ţi arate cum e realitatea de pe piaţa muncii. De cele mai multe ori, oportunităţile nu ne mai ţintesc direct, ci noi trebuie să le urmărim, să luptăm pentru ele şi să le obţinem în funcţie de merit.

E nevoie de de ambiţie, perseverenţă şi de un BUZZ care să electrizeze tot acest entuziasm care mocneşte înăuntrul tău. Te întrebi unde poţi găsi click-ul care să-ţi ofere energia de a-ţi începe în forţă cariera?

Acoperă cam toată România Mare, pentru că se află în Sibiu, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Galaţi, Iaşi şi Chişinău. E vorba de BUZZ!Camp, ce va susţine câte un event în fiecare dintre aceste oraşe special pentru tine.

Selecţia se face în baza CV-ului aşa că grăbeşte-te să aplici. Vei fi anunţat prin e-mail, iar dacă te afli printre norocoşi vei avea şansa de a alege conferinţele şi workshop-urile unde doreşti să participi.  Pentru că spre deosebire de ceea ce faci la şcoală, aici chiar se ţine cont de ceea ce te interesează pe tine cu adevărat să faci în viaţă.

Toate detaliile despre acest event le găseşti aici: http://buzzcamp.ro/event. De asemenea, n-ar strica deloc să arunci o privire peste Ghidul BUZZ!Camp, pentru a afla lucruri în plus despre joburi & carieră: http://buzzcamp.ro/ghidul-de-cariera/ . 

Din punctul meu de vedere ai trei motive importante pentru care ar fi foarte bine să bifezi prezenţa la acest eveniment:

1) Pentru că deşi e interesant ce-ţi povestesc profii la şcoală, e cazul să afli şi cum stau lucrurile de fapt. 

La facultate înveţi mereu ceea ce consideră sistemul că trebuie să ştii, dar rareori afli ce doreşti de la oamenii cu adevărat pregătiţi în domeniul profesional. În cadrul acestor conferinţe vei interacţiona cu persoane care au început ca şi tine, dar acum lucrează fix în companii unde tu visezi să ajungi. Uită-te bine peste lista de speakeri: goo.gl/UkGEFN şi gândeşte-te de acum la întrebările la care vrei să găseşti un răspuns avizat.

2) “Dacă nu ştii unde vrei sa ajungi niciun vânt nu este favorabil”. 

De multe ori te-ai îngrijorat pentru faptul că nu ai nici cea mai vagă idee ce să faci cu viaţa ta. Participarea la un astfel de workshop poate să aprindă o luminiţă în mintea ta. Vei cunoaşte tineri care au fix aceeaşi problemă ca tine, dar de asemenea oameni care lucrează în companii de top. E timpul ca BUZZ-ul să aprindă flama care să te ducă spre succes. Primul pas este să ştii ce vrei şi încotro te îndrepţi.

3) Încă te gândeşti ce să faci? Statul degeaba acasă nu e deloc o soluţie. 

Gata cu plânsul de milă, gata cu vorbele în vântul, trage aer în piept şi nu mai da vina pe alţii pentru eventualele eşecuri profesionale. E timpul să înveţi şi să faci ceva concret pentru viitorul tău profesional. Participă la eveniment şi arată că angajatorii merită în companiilor lor fix oameni ca tine: Tineri, frumoşi, entuziaşti şi care atunci când primesc un BUZZ sunt capabili să doboare munţii din loc pentru a demonstra că se poate.

Eu sunt mândră că voi fi la evenimentul din Bucureşti între 18 şi 22 noiembrie în calitate de blogger oficial. Dar aş fi şi mai mândră dacă mi-aţi oferi ocazia să ne cunoaştem acolo:)

Comments