Romanian Youth Focus – Tinerii la puterea Y!

RYF_vizual

Pentru bunicii noştri suntem mult prea imprezibili. Părinţii ne consideră iresponsabili şi dezorganizaţi. Profesorii spun că nu mai citim. Angajatorii cred că vrem totul de-a gata. Marketerii ne-au denumit Generaţia Y şi fac tot posibilul să-şi dea seama cine suntem de fapt.

Eu ştiu cum sunt. Tu ştii totul despre tine. Şi mai cunoaştem câte ceva despre prietenii apropiaţi. Dar oare avem idee ce iese de fapt din ridicarea la puterea Y a tinerilor români? Pe 21-22 octombrie ai şansa să înţelegi mai bine ce rezultate poate oferi această ecuaţie.

Romanian Youth Focus este o conferinţă aflată la a doua ediţie şi va atinge exact subiectele care te frământă în acest moment. Tânărul român va fi tema centrală a dezbaterilor din mai multe perspective. A shopper-ului care are acum responsabilitatea de a-şi gestiona propriile venituri. Dar şi a fiului/fiicei care influenţează puterea de decizie a părinţilor săi.

Sociologul Mircea Kivu va face un profil a tinerlor din Piaţa Universităţii încercând să descopere răspunsul la actuala dilemă politică: “Suntem o generaţie a protestului?” Sau poate, suntem mai mult de atât…:)

Puteţi afla de asemenea rezultate din diverse studii de piaţă ce vor fi prezentate de Ionela Sufara (Senior Researcher, Novel Research) şi Gina Apolzan (Specialist în dezvoltarea Adolescenţilor şi Tinerilor, UNICEF) despre rezultatele raportului „Situaţia adolescenţilor din România”.

Brînduşa Gurăroşie şi Veronica Ioniţă (Starcom MediaVest) prezintă studii referitoare la felul în care tinerii se exprimă prin generarea de conţinut video online şi, respectiv, care sunt principalii influenţatori ai tinerilor în decizia de cumpărare. Şi în acest mod s-ar putea să descoperi lucruri despre care nu aveai nici cea mai vagă idee că sunt stâlpi de bază în felul cum îţi gestionezi tu stilul de viaţă.

Matei Psatta (Social Media Manager, GMP PR) pregăteşte un „dicţionar” al felului în care tinerii vorbesc şi se exprimă online, Irinel Ionescu (Creative Partner, AMPRO Design) prezintă cele mai recente trend-uri în materie de branding adresat tinerilor. Mickey Hash, fondatorul celui mai popular vlog din România adresat adolescenţilor, ne spune cum a strâns comunitatea, iar Mihaela Feodorof (Managing Partner, Yourway) explică schimbările prin care trece un tânăr odată ce devine angajat.

Conferinţa va prezenta şi studii de caz ale unor campanii locale ce au targetat cu succes tinerii, cu rezultate foarte bune. Printre acestea se numără Burn, Pepsi, CHIO Chips, PUMA sau Indygen. 

Eu îţi recomand să participi dintr-un motiv extrem de simplu: Imaginează-ţi că stai într-un balon imens alături de toţi tinerii ca şi tine. Balonul are o opacitate foarte ridicată din exterior, dar din interior tu poţi vedea exact ce se întâmplă. Cei din afară încearcă să observe cât mai multe despre voi şi să înţeleagă cum este viaţa voastră. Acum gândeşte-te că poţi sparge acest balon. Tu ştii ce e dincolo. Dar e cazul să afli ce rezultat poate atinge puterea Y a tuturor tinerilor ca şi tine!

Informaţii complete despre program şi despre participarea la conferinţă sunt disponibile pe site-ul oficial. Pentru toţi cei care se înscriu până la data de 11 octombrie inclusiv este disponibil un preţ de tip early bird, cu 15% reducere.

În cazul în care nu puteţi ajunge, vă voi ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă acolo în calitate de blogger oficial al evenimentului. Ne vedem la conferinţă. Să arătăm că puterea Y nu este complicată, ci doar infinită:) 

Comments