Webstock 2013 – impresii, oportunităţi, concluzii

Azi am participat la a şasea ediţie Webstock 2013. Ar fi interesant să vă povestesc multe din chestiile petrecute acolo, însă vreau să păstrăm cât mai bine tematica blogului. Prin urmare, relaţionând cu ceea ce vă interesează atunci când accesaţi acest blog vă pot spune următoarele:

În primul panel, printre speakeri, a fost Cabral. Una din chestiile mişto pe care le-a menţionat a fost faptul că bloggerii luaţi ca şi colectiv nu mai reprezintă o comunitate sudată, menită să aducă valoare adăugată comunităţii. Unii dintre voi, poate v-aţi ales această carieră şi după cum vedeţi se întâmplă de multe ori să citiţi fel de fel de porcării, doar pentru că respectivul scrib a ales acest lucru pentru o pişcotăreală. Adunaţi aceşti oameni, care de multe ori nu fac decât să se critice între ei, nu spun absolut nimic concret. Fapt ce-ţi reduce la minim şansele să faci performanţă în acest domeniu. 

Regizorul Tudor Giurgiu şi Mirela Bucovicean, owner la Molecule F, s-au îndreptat mai mult către antreprenoriat. Tudor Giurgiu a înfiinţat festivalul de film TIFF dintr-o dorinţa de a schimba ceva în mentalitatea românilor cu privire la industria românească cinematografică. A reuşit. Fără bani, fără prea multă încredere din exterior, dar având lângă el o echipă ce a crezut de la bun început în această idee. Iar Mirela, a pornit la drum doar cu 500 de euro. Şi ca s-o citez: Acum de 500 de euro, îşi cumpără o pereche de pantofi. Scopul magazinului online deschis de ea este să promoveze creaţiile de calitate ale designerilor români.

Cristina Băzăvan ne-a povestit o chestie care mie mi-a plăcut maxim. În general, cine este foarte bun la matematică în copilărie, devine un om asigurat în viitoarea carieră. E simplu, o dată cu înţelegerea tainelor acestei ştiinţe, drumurile ţi se deschid mult mai uşor. Restul, care nu au tangenţe cu această latură reală, “Dumnezeu cu mila” şi om vedea pe parcurs. În schimb ea a început de la logică, a făcut performanţă în acest domeniu şi s-a îndreptat către PR. Pare nebunesc, nu? Uite că nu e. Pentru că o gândire raţională şi analitică te ajută în orice fel de domeniu.

Mădălina Uceanu a prezentat un studiu recent realizat exact pe partea asta a joburilor care ne interesează pe noi, însă din aria Social Media. Presupun că vă interesează ce salarii se învârt în industria asta…Ei bine, aflaţi că ele au o valoare constantă de ceva timp, deşi în multe alte domenii acestea au fost în scădere. Concret, un Social Media Manager obţine cam 680 de euro, un Social Media Specialist 603 euro iar un Online Manager aproximativ 775 de euro. De menţionat că salariile cresc în funcţie de experienţa relevanta. Ce fel de oameni ajung să lucreze în Social Media? În general, 15% pleacă din domeniul PR, 13% din mediul online iar 11% vin din presa. De reţinut e faptul că interesul companiilor pentru această activitate este în continuă creştere, iar piaţa este în dezvoltare. Conform Linkedin, chiar în această perioadă puteţi găsi 50 de joburi în Social Media în România. Aşa că dacă vă simţiţi pregătiţi, spor la căutat!

De fiecare dată când merg la un asemenea eveniment, plec cu o impresie plăcută. Mai mult decât atât, aş putea spune că îmi oferă acel sentiment că de mâine, gata, pot muta munţii din loc pentru că am atât ideea cât şi ambiţia să fac acest lucru. So, în seara asta sunt pe val:) Mulţumesc celor de la Webstock pentru invitaţia la acest eveniment:)

Comments