Nu e nicio magie: Brains, not looks

De câte ori privești un spectacol de magie frustrarea de a nu ști cum ia naștere iluzia din fața ochilor tăi te face să spui că ești martorul unei minciuni pentru care a trebuit să plătești și bilet. Însă adevărul este că deși știi că nu e nicio magie în spatele trucurilor, nu te ajută să accepți acest lucru. De ce? Pentru că ar trebui să privești esența din spatele aparenței pentru recunoașterea competențelor și eforturilor magicianului.

Ni se întâmplă zilnic de fapt în fuga noastră continuă pentru realizare profesională. Auzim des că X și Y au fost angajați pe pile, iar Z a primit postul pentru că e frumoasă și are trecere la bărbați cu capital. E adevărat, se petrec frecvent astfel de cazuri, pe care din păcate, le semnalăm doar cu ajutorul degetului arătător și bârfind cu vecinul de bloc.

Știu, îți dorești foarte mult ca aprecierea angajatorilor asupra ta să vină pentru profesionalismul și abilitățile tale. Vrei să ai ocazia de a arăta că diploma ta universitară a fost câștigată și nu cumpărată. Ești pasionat de ceea ce faci, iar voința de a demonstra ca prin pasiune se mută munții din loc este unul dintre idealurile tale. Aștepți ca CV-ul tău să fie tratat cu respectul datorat eforturilor tale și nu aruncat la coșul de gunoi pe motivul “Nu e fotogenic/ă”.

Împreună putem începe o schimbare. Împreună cu încă 652 de persoane din grupul www.facebook.com/groups/brainnotlooks/ care au același ideal ca și tine. Sunt sigură că împreună putem face ca grupul lui Luca Mazilescu, inițiatorul acestei campanii să crească tot mai mult. În spatele său este o agenție de publicitate care are încrederea că lucrurile pot lua și altă direcție față de cea actuală.

Avem nevoie și avem obligația față de noi înșine să demonstrăm că putem oferi mult mai mult decât simple impresii trecătoare. Angajatorii sunt obișnuiți să ne trateze cu superficialitate pentru că le-am dat ocazia în nenumărate rânduri să facă acest lucru. Însă eu cred cu tărie că atunci când vrei să schimbi ceva, vei începe de la tine. 

Tocmai de aceea intenția mea e să promovez alături de acest grup oamenii care merită cu adevărat să obțină locul de muncă pe care îl visează. Vreau să cunosc oameni pasionați, oameni care nu renunță înainte de a începe lupta și mai ales oameni ambițioși care să fie capabili de a spune ce își doresc și de la cine își doresc acest lucru.

Prin urmare vă invit să intrați în acest grup și să începem mișcarea: “Brains, not looks” de la noi înșine. Prin intermediul construirii unei unități în acest grup vom putea trece de bariera cuvintelor pentru a ajunge tot mai aproape de angajatori.

Arată că se poate. Demonstrează că ești un om capabil să genereze și să implementeze idei foarte bune pe domeniul tău de activitate. Nu-i nicio magie. E magic să arăți că meriți cu adevărat! 

Comments